Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/10/25 til 2019/11/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Udadreagerende mand – Rørmosevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 13.58 fik politiet en anmeldelse om, at en yngre mand havde gået rundt og slået på parkerede biler i området. En bilejer havde nu sammen med sin søn tilbageholdt den unge mand, som viste sig at være en spirituspåvirket og måske narkotikapåvirket, 24-årig mand uden fast bopæl. På grund af adfærden blev han frihedsberøvet til afrusning, hvilket bevirkede, at han blev verbalt truende over for de anholdende politifolk og truede dem på livet, ligesom han i forbindelse med selve frihedsberøvelsen havde råbt meget højt, så han forstyrrede de tilstedeværende. Der var ikke sket nogen skade på bilerne, men den 24-åriges adfærd medførte sigtelser for overtrædelse af straffeloven med hensyn til truslerne mod politiet samt overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt senere på aftenen og vil nu høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne mod ham.

Utryghedsskabende adfærd – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 11.00 fik den lokale nærbetjent for bl.a. Høng-området en henvendelse fra administrationen for Høng Centret, idet videoovervågningen i og omkring centret havde afsløret noget uorden og utryghedsskabende adfærd i løbet af weekenden. Nogle få unge havde i løbet af søndagen flyttet rundt på bænke og blomsterkummer i centrets midte, ligesom en skraldespand var væltet, så affaldet flød på gulvet. I løbet af weekenden havde unge også befundet sig på bagsiden af centret, hvor de havde røget og drukket, så flasker og affald flød i området. Politiet har ved gennemsyn af videoovervågningen fået identificeret nogle af de unge, som er lokale fra Høng-området. I samarbejde med SSP-medarbejderen vil politiet tage kontakt til de unge og deres forældre i et forsøg på at få ændret deres adfærd fremadrettet.

Uro og uorden – Hovedgade, Høng – Kalundborg

Kl. 01.20 fik politiet en melding om et muligt slagsmål på et værtshus, hvor en kvinde måske var blevet slået i gulvet. Politiet fik på stedet kontakt til en spirituspåvirket, 23-årig kvinde fra Høng, som ikke var offer efter uro på stedet. Ifølge oplysninger til politiet var hun den person, der havde skabt uroen, hvorfor hun blev frihedsberøvet til afrusning på politistationen i Roskilde. Efter nogle timer i politiets varetægt blev hun løsladt søndag morgen uden at være blevet sigtet for noget.

Slagsmål undersøges – Mastrupvej, Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 21.12 kom et alarmopkald om, at en mand var kommet til skade i forbindelse med et slagsmål og blødte fra hovedet. Politiet orienterede sognefogeden om sagen, og han kørte til stedet. Politiet blev fløjet til Sejerø med helikopter. Lægehelikopteren ankom til øen og hentede den tilskadekomne mand, en 34-årig mand fra Sejerø, som blev fløjet til Rigshospitalet til behandling for skader i hovedet og på kroppen. Politiet anholdt en 50-årig mand fra Sejerø, som kunne mistænkes for at have forvoldt skaderne på den 34-årige. Ved nærmere undersøgelse af sagen, viste det sig at de to mænd kender hinanden. De var kommet op at toppes og kom i slagsmål, hvor den 34-årige pådrog sig alvorlige skader i hovedet fra et stumpt redskab Begge mænd var spirituspåvirkede, da politiet traf dem. Politiet undersøgte stedet, hvor der blev fundet en hammer og en skovl. Politiet efterforsker nu sagen nærmere, for at få klarlagt omstændighederne omkring slagsmålet. Skaderne var ikke livstruende, men den 34-årige er fortsat indlagt til behandling. Efterforskere undersøger her til formiddag gerningsstedet på Sejerø. De to parter i sagen er blevet afhørt, og anklagemyndigheden skal nu tage stilling til, om der skal ske fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling af den 50-årige mand.

Færdselsuheld – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 23.20 rykkede flere ambulancer, redningsberedskabet og politiet ud til et færdselsuheld, hvor flere bilister var involveret. Det viste sig, at en 39-årig mand fra Kalundborg under kørsel ad Holbækvej mod øst mellem Tingvejen og Eskebjergvej af ukendte årsager kom over i modsatte kørebanehalvdel. I modsat retning kørte to personbiler ført af hhv. en 53-årig kvinde fra Svebølle og en 29-årig mand fra Kalundborg. Begge biler blev delvist ramt frontalt med mange vragdele på vejen efterfølgende. Vejen blev spærret i begge retninger under redningsarbejdet med bl.a. at frigøre den 39-årige, der var blevet fastklemt. Han blev efterfølgende indladt på et hospitalet til behandling for knoglebrud og fik tillige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, da politiet mistænkte ham for at være spirituspåvirket under kørslen. De to øvrige bilister slap med chok og diverse knubs, og vejen blev åbnet kl. ca. 00.30, da oprydningsarbejdet var afsluttet.

Jernbaneloven – Jernbanevej, Kalundborg

Kl. 01.08 anmeldte togpersonalet i et tog, som holdt på Kalundborg station, at en mand krydsede togsporet foran det holdende tog, hvor de trykkede på hornet for at advare manden. Han forsatte dog med at krydse sporet, og togpersonalet blev bekymrede for, om manden skulle blive ramt af et tog. De fulgte derfor efter manden, som kaldte DSB-medarbejderne for skælsord, mens han fortsatte med at gå på sporene. Politiet kom frem og traf en 35-årig mand fra Nykøbing Sj., som blev sigtet for overtrædelse af Jernbaneloven og bortvist fra stedet. Han kan nu forvente at få en bøde for den episode.

Færdselsuheld – Øresøvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.40 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var forulykket. En 22-årig mand fra Svebølle kørte i en varebil ad Øresøvej, da han ramte en fasan under kørslen. Han blev så forskrækket, at han trak hårdt i rattet, så han mistede herredømmet over bilen og påkørte en lygtepæl. Både bilen og lygtepælen fik skader, så politiet tilkaldte teknikere til at kigge nærmere på lygtepælen. Den 22-årige slap uskadt fra hændelsen.

Færdselsuheld – Holbækvej/Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 15.28 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en fodgænger var blevet påkørt. Det viste sig, at en 78-årig mand fra Kalundborg i en personbil var kørt ad Holbækvej og ind i rundkørslen ved Sct. Jørgensbjerg. I fodgængerfeltet ved Sct. Jørgensbjerg påkørte han en 32-årig mand fra Kalundborg, som var ved at krydse vejen. Den 32-årige viste sig at være uskadt som følge påkørslen. Politiet skal nu have klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet for at få klarlagt, om nogen har overtrådt færdselsloven.

Brand i restaurant – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl.02.24 kom et alarmopkald om brand i den indiske restaurant “Just Curry”. En anmelder havde hørt et højt “dump” fra restauranten og set, at der var brand på stedet. Anmelderen ringede derfor 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var flammer i restaurantens køkken. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, men der skete omfattende skade på restauranten. Ingen personer kom til skade ved branden. De foreløbige undersøgelser viste, at der var blevet knust en rude til restaurantens køkken, og der blev fundet en sten inden for vinduet. Politiet efterforsker nu sagen, og skal undersøge stedet nærmere. Brandteknikere fra kriminalteknisk afdeling vil her til formiddag foretage en brandundersøgelse, for at klarlægge årsagen til branden. Politiet undersøger, om branden har en sammenhæng med en tidligere trusselssag mod restauranten.

Borgere som har set nogle personer eller køretøjer omkring brandstedet lørdag nat eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Ravnholtvej, Havnsø, Føllenslev
Tjørnhøjsvej, Gørlev
Fægangsvejen, Dalby, Gørlev
Egens Kvarter, Høng
Snogekærvej, Kalundborg
Hækkemosen, Særslev, Snertinge