Havde du blot købt en enkelt Bitcoin tilbage i 2012, så havde du i dag kunnet veksle den éne mønt til millioner af danske kroner. Men kan man stadig tjene på at investere i Bitcoin den dag i dag?

Der findes mange begejstrede fortalere for Bitcoin. Pressefoto.

Der findes mange begejstrede fortalere for Bitcoin og de mange andre kryptovalutaer, som er spiret frem siden Bitcoin som én af de første så dagens lys tilbage i 2008. Der findes ligeledes mange arge modstandere af både investeringen i kryptovaluta og udbredelsen af de globale, digitale valutaformer. Sandheden er under alle omstændigheder, at mange investorer den dag i dag stadig kan nyde godt af smarte online investeringer i de digitale valutaer.

Her vil vi derfor sætte fokus på de to mest udbredte argumenter imod Bitcoin og investering i kryptovaluta.

Modargument nr. 1:
Mangel på regulering giver for ustabile kurser

Da selve kerneideen bag kryptovaluta er at være et globalt digitalt pengesystem, som udelukkende er baseret på bl.a. udviklingen af den nyttige blockchain-teknologi, fungerer kryptovaluta derfor autonomt uden om nationale pengeinstitutter. Derfor reguleres kursfald og kursstigning på fx Bitcoin ikke som andre gængse valutaformer – og man har af den grund kunnet opleve kursusving på op mod 10% i løbet af blot en enkelt dag i løbet af Bitcoins historie.

Modargumentet har dog ikke længere nogen gang på jord: Der udvikles i øjeblikket international lovgivning, der har til formål at regulere kurserne på Bitcoin og alle andre kryptovalutaer. Det forventes desuden at dette tiltag vi få kryptovaluta-kurserne til at stige betragteligt, da den daglige brug af kryptovaluta vil få langt større indpas i dagligdagen.

Modargument nr. 2:
Der er behov for mere beskyttelse mod cyberkriminalitet

Dette modargument rammer ned i en vigtig diskussion, da udvekslinger af kryptovaluta gennem tiden har været udsat for cyberangreb, hvor der er blevet stjålet Bitcoins i millionklassen fra andre brugere.

I løbet af de næste år vil de lyssky aktiviteter sandsynligvis blive fortid, da regeringer verden over nu har igangssat en udvikling af fastere sikkerhedsrammer, så både digitale valutaer som fx Facebooks kommende Libra-valuta og alle eksisterende kryptovalutaer kan beskytte den stigende skare af brugere mod cyberkriminalitet endnu mere effektivt.

Er investering i kryptovauta noget for alle?
Du behøver hverken være aktie-ekspert eller cyber-troldmand for at nyde godt af nem investering i Bitcoin! Læs mere om, hvordan du kommer i gang med automatiske investeringer online og læs anmeldelser af den roste investeringssoftware Bitcoin Profit her.