Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/10/21 til 2019/10/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Udadreagerende mand – Rørmosevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 13.58 fik politiet en anmeldelse om, at en yngre mand havde gået rundt og slået på parkerede biler i området. En bilejer havde nu sammen med sin søn tilbageholdt den unge mand, som viste sig at være en spirituspåvirket og måske narkotikapåvirket, 24-årig mand uden fast bopæl. På grund af adfærden blev han frihedsberøvet til afrusning, hvilket bevirkede, at han blev verbalt truende over for de anholdende politifolk og truede dem på livet, ligesom han i forbindelse med selve frihedsberøvelsen havde råbt meget højt, så han forstyrrede de tilstedeværende. Der var ikke sket nogen skade på bilerne, men den 24-åriges adfærd medførte sigtelser for overtrædelse af straffeloven med hensyn til truslerne mod politiet samt overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt senere på aftenen og vil nu høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne mod ham.

Anholdelses- og ransagningsaktion – Gørlev-området – Kalundborg

Se særskilt pressemeddelelse udsendt i går torsdag kl. 1334.
De fire anholdte mænd, som blev afhørt af politiet i går eftermiddag, blev alle fire løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør, da politiet og anklagemyndigheden vurderede, at der ud fra de foreliggende oplysninger ikke var grundlag for eventuel varetægtsfængsling. De er fortsat mistænkte i sagen og indgår i den fortsatte efterforskning i sagen. En 38-årig mand fra Bosnien er fortsat tilbageholdt i medfør af udlændingeloven, indtil hans identitet er endelig fastlagt og grundlaget for hans ophold i Danmark er undersøgt nærmere. En 38-årig mand fra Kroatien blev kl. 15.00 fremstillet i grundlovsforhør som sigtet for at være i besiddelse af et håndskydevåben. Han blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 19. november 2019.

Utryghedsskabende adfærd – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 11.00 fik den lokale nærbetjent for bl.a. Høng-området en henvendelse fra administrationen for Høng Centret, idet videoovervågningen i og omkring centret havde afsløret noget uorden og utryghedsskabende adfærd i løbet af weekenden. Nogle få unge havde i løbet af søndagen flyttet rundt på bænke og blomsterkummer i centrets midte, ligesom en skraldespand var væltet, så affaldet flød på gulvet. I løbet af weekenden havde unge også befundet sig på bagsiden af centret, hvor de havde røget og drukket, så flasker og affald flød i området. Politiet har ved gennemsyn af videoovervågningen fået identificeret nogle af de unge, som er lokale fra Høng-området. I samarbejde med SSP-medarbejderen vil politiet tage kontakt til de unge og deres forældre i et forsøg på at få ændret deres adfærd fremadrettet.

Uro og uorden – Hovedgade, Høng – Kalundborg

Kl. 01.20 fik politiet en melding om et muligt slagsmål på et værtshus, hvor en kvinde måske var blevet slået i gulvet. Politiet fik på stedet kontakt til en spirituspåvirket, 23-årig kvinde fra Høng, som ikke var offer efter uro på stedet. Ifølge oplysninger til politiet var hun den person, der havde skabt uroen, hvorfor hun blev frihedsberøvet til afrusning på politistationen i Roskilde. Efter nogle timer i politiets varetægt blev hun løsladt søndag morgen uden at være blevet sigtet for noget.

Tyveri af pung / misbrug af dankort – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 14.24 anmeldte en 87-årig kvinde fra Høng, at hun under indkøb i supermarkedet Netto havde fået stjålet sin pung op af en taske. En fremmed mand havde ved en varehylde stået meget tæt på hende, hvorefter en anden kunde kort efter opdagede, at offerets taske stod åben. Pungen var stjålet, og offeret mistænkte manden for at have gjort det. Senere på eftermiddagen havde formentlig den samme mand fra en pengeautomat på Schweizerplads i Slagelse misbrugt et hævekort til at hæve 3.700 kr. ved brug af rette PIN-kode. Politiet undersøger nu nærmere, hvordan den mistænkte mand kunne være kommet i besiddelse af rette PIN-kode, så hævekortet kunne misbruges, inden det blev spærret. Eventuel videoovervågning både fra supermarkedet og ved hæveautomaten i Slagelse vil indgå i politiets efterforskning af sagen.

Spirituskørsel – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.52 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Holbækvej/Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 15.28 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en fodgænger var blevet påkørt. Det viste sig, at en 78-årig mand fra Kalundborg i en personbil var kørt ad Holbækvej og ind i rundkørslen ved Sct. Jørgensbjerg. I fodgængerfeltet ved Sct. Jørgensbjerg påkørte han en 32-årig mand fra Kalundborg, som var ved at krydse vejen. Den 32-årige viste sig at være uskadt som følge påkørslen. Politiet skal nu have klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet for at få klarlagt, om nogen har overtrådt færdselsloven.

Brand i restaurant – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl.02.24 kom et alarmopkald om brand i den indiske restaurant “Just Curry”. En anmelder havde hørt et højt “dump” fra restauranten og set, at der var brand på stedet. Anmelderen ringede derfor 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var flammer i restaurantens køkken. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, men der skete omfattende skade på restauranten. Ingen personer kom til skade ved branden. De foreløbige undersøgelser viste, at der var blevet knust en rude til restaurantens køkken, og der blev fundet en sten inden for vinduet. Politiet efterforsker nu sagen, og skal undersøge stedet nærmere. Brandteknikere fra kriminalteknisk afdeling vil her til formiddag foretage en brandundersøgelse, for at klarlægge årsagen til branden. Politiet undersøger, om branden har en sammenhæng med en tidligere trusselssag mod restauranten.

Borgere som har set nogle personer eller køretøjer omkring brandstedet lørdag nat eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Søndag – mandag:

Fyrværkeriloven – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.18 fik politiet en anmeldelse om, at nogen affyrede fyrværkeri i området ved Hovedgaden, hvilket politiet også kunne høre under samtale med anmelderen. En lokalbetjent, der i forvejen opholdt sig i området ved Hvidebæk-hallen med den mobile politistation, efterforskede straks anmeldelsen med god hjælp fra vidner. Herved fandt politiet frem til en 52-årig mand fra Jerslev Sj. Ved hans bopæl fandt politiet resterne af noget lovligt fyrværkeri, der var blevet affyret uden for den periode, hvor det er tilladt at anvende fyrværkeri. Den 52-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og kan nu forvente at få en bøde herfor.

Trusler mod jobcenter – Torvet, Kalundborg

Kl. 14.21 anmeldte jobcenteret ved Kalundborg Kommune, at en medarbejder havde talt i telefon med en utilfreds borger, som havde fremsagt trusler mod jobcenteret. Den utilfredse borger, en 24-årig mand fra Kalundborg, var meget ophidset, og sagde han ville komme og gøre skade på medarbejderne på jobcentret. I den forbindelse nævnte manden, at han havde adgang til en håndgranat. Politiet tog truslerne meget alvorligt, og sendte flere patruljer til stedet, for at sikre personalets tryghed og for at finde frem til den mistænkte. Da jobcentret lukkede forblev politiet på stedet for fortsat at skabe tryghed for personalet, som havde fri. Politiet fik telefonisk kontakt til den mistænkte, som indvilligede i at møde op på Kalundborg Politistation. Den 24-årige mødte op på politistationen kl. 16.23, hvor han anholdt og sigtet for trusler på livet. Den 24-åriges bopæl blev ransaget, uden at politiet fandt nogen håndgranater eller andre virkemidler til at føre truslen ud i livet. Anklagemyndigheden vurderede ikke, at manden havde en reel hensigt i at føre truslen ud i livet, men at han havde udtalt truslerne i frustration. Der blev ikke skønnet at være grundlag for, at den 24-årige skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Spiritusbilist påkørte bil – Bredgade/Nygade – Kalundborg

Kl. 18.27 kørte en 57-årig mand fra Kalundborg ad Bredgade mod øst. Ved et lyskryds bremsede han ned, og blev her påkørt bagfra af en bil, som blev ført af en 36-årig mand fra Kalundborg. En patrulje kom frem, da der var mistanke om, at den 36-årige bilist, som var ansvarlig for uheldet var påvirket af spiritus. Han nægtede at deltage i en alkometertest, men blev skønnet beruset af patruljen. Den 36-årige blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere fra politiet i sagen.

Indbrud i Perioden

Ravnholtvej, Havnsø, Føllenslev
Stærevej, Kalundborg