Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/10/14 til 2019/10/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uforsvarlig omgang med skydevåben – Dybekær, Gørlev – Kalundborg

Kl. 20.55 fik politiet en anmeldelse om, at en mand måske var i besiddelse af noget, der kunne minde om et skydevåben. Politiet kørte til området ved et lukket værtshus, hvor politiet på gaden fandt noget tøj, en sportstaske samt et haglgevær uden ammunition stående efterladt. I forbindelse med politiets undersøgelse af de fundne effekter kom en 46-årig, spirituspåvirket mand fra København NV til stedet, idet han oplyste at have glemt våbnet på stedet. Han blev straks anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen på grund af den uforsvarlige opbevaring. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at han ikke længere havde gyldigt jagttegn og derfor ikke måtte være i besiddelse af haglgeværet. Våbnet blev beslaglagt af politiet med henblik på nærmere undersøgelse af ejerforhold mv., idet den sigtede oplyste at have fået våbnet overdraget fra en anden person samme dag. Den 46-årige blev løsladt efter nogle foreløbige undersøgelser i sagen, som han vil høre nærmere om, når sagen mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.52 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Trusler mod jobcenter – Torvet, Kalundborg

Kl. 14.21 anmeldte jobcenteret ved Kalundborg Kommune, at en medarbejder havde talt i telefon med en utilfreds borger, som havde fremsagt trusler mod jobcenteret. Den utilfredse borger, en 24-årig mand fra Kalundborg, var meget ophidset, og sagde han ville komme og gøre skade på medarbejderne på jobcentret. I den forbindelse nævnte manden, at han havde adgang til en håndgranat. Politiet tog truslerne meget alvorligt, og sendte flere patruljer til stedet, for at sikre personalets tryghed og for at finde frem til den mistænkte. Da jobcentret lukkede forblev politiet på stedet for fortsat at skabe tryghed for personalet, som havde fri. Politiet fik telefonisk kontakt til den mistænkte, som indvilligede i at møde op på Kalundborg Politistation. Den 24-årige mødte op på politistationen kl. 16.23, hvor han anholdt og sigtet for trusler på livet. Den 24-åriges bopæl blev ransaget, uden at politiet fandt nogen håndgranater eller andre virkemidler til at føre truslen ud i livet. Anklagemyndigheden vurderede ikke, at manden havde en reel hensigt i at føre truslen ud i livet, men at han havde udtalt truslerne i frustration. Der blev ikke skønnet at være grundlag for, at den 24-årige skulle fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Spiritusbilist påkørte bil – Bredgade/Nygade – Kalundborg

Kl. 18.27 kørte en 57-årig mand fra Kalundborg ad Bredgade mod øst. Ved et lyskryds bremsede han ned, og blev her påkørt bagfra af en bil, som blev ført af en 36-årig mand fra Kalundborg. En patrulje kom frem, da der var mistanke om, at den 36-årige bilist, som var ansvarlig for uheldet var påvirket af spiritus. Han nægtede at deltage i en alkometertest, men blev skønnet beruset af patruljen. Den 36-årige blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere fra politiet i sagen.

Færdselsuheld – Rynkevangen / Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 14.19 var en 50-årig kvinde kørt i sin personbil ad Rynkevangen mod øst bag ved en dumper ført af en 23-årig mand fra Kalundborg. Da dumperen kørte langsommere end den 50-årige, begyndte hun at overhale dumperen ud for Stejlhøj. Her foretog føreren af dumperen i det samme en svingning til venstre mod Stejlhøj, således at personbilen blev påkørt på siden af dumperen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som nu undersøges nærmere af politiet for at få klarlagt, om nogen har overtrådt færdselsloven.

Færdselsuheld – Kystvejen, Kalundborg

Kl. 14.27 anmeldte en 44-årig kvinde fra Kalundborg, at en bilist havde påkørt hendes hæk. Inden politiets ankomst var bilisten kørt fra stedet, efter at bilisten havde afleveret sine oplysninger til anmelderen, så eventuel skade på hækken kunne blive dækket via bilens ansvarsforsikring. Der var tale om et solouheld uden andre trafikanter involveret. Politiet tog efterfølgende kontakt til bilejeren – en 18-årig mand fra Svendborg – som oplyste, at en edderkop var faldet ned i hans ansigt under kørslen, så han havde mistet kontrollen over bilen. Han var sluppet uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede og ikke foretager yderligere i anledning af.

Uberettigede opkald til alarmcentralen – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 17.41 kontaktede alarmcentralen Midt- og Vestsjællands Politi, idet alarmcentralen havde fået adskillige opkald fra samme telefon omkring brand i en opgang i en beboelsesejendom. Opkaldene kom fra en barnestemme, og når alarmcentralen stillede yderligere spørgsmål for at få klarlagt anmeldelsens alvorlighed, blev telefonforbindelsen afbrudt. Da denne type alarmopkald havde foregået i nogen tid og fra samme telefonnummer, kørte politiet til abonnentens adresse i Kalundborg. Her traf politiet to voksne og tre børn, men politiet kunne ikke umiddelbart identificere det barn, som havde stået for opkaldene. Politiet betonede i meget kraftige vendinger over for både børn og de voksne, at den slags uberettigede opkald til alarmcentralen kunne medføre, at vigtige opkald ikke kunne komme igennem. Ingen blev på det foreliggende grundlag sigtet for noget, men politiet håber, at de voksne fremadrettet holder øje med børnenes måde at bruge mobiltelefonen, så ingen myndighed bliver forstyrret uberettiget.

Indbrud i Perioden

Eskebjergvej, Eskebjerg
Blegdammen, Kalundborg
Strandparksvej, Kalundborg (4 steder)
Hejrevej, Ugerløse