Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/10/07 til 2019/10/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uforsvarlig omgang med skydevåben – Dybekær, Gørlev – Kalundborg

Kl. 20.55 fik politiet en anmeldelse om, at en mand måske var i besiddelse af noget, der kunne minde om et skydevåben. Politiet kørte til området ved et lukket værtshus, hvor politiet på gaden fandt noget tøj, en sportstaske samt et haglgevær uden ammunition stående efterladt. I forbindelse med politiets undersøgelse af de fundne effekter kom en 46-årig, spirituspåvirket mand fra København NV til stedet, idet han oplyste at have glemt våbnet på stedet. Han blev straks anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen på grund af den uforsvarlige opbevaring. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at han ikke længere havde gyldigt jagttegn og derfor ikke måtte være i besiddelse af haglgeværet. Våbnet blev beslaglagt af politiet med henblik på nærmere undersøgelse af ejerforhold mv., idet den sigtede oplyste at have fået våbnet overdraget fra en anden person samme dag. Den 46-årige blev løsladt efter nogle foreløbige undersøgelser i sagen, som han vil høre nærmere om, når sagen mod ham skal afgøres.

Kørsel uden førerret mv. – Egetoften, Gørlev – Kalundborg

Kl. 17.10 standsede færdselspolitiet en motorcykel, som ikke var forsynet med en nummerplade. Motorcyklen havde dermed heller ikke nogen ansvarforsikring, hvilket ikke forhindrede en 23-årig mand fra Gørlev i at køre rundt på den. Den 23-årige havde også glemt at erhverve sig et kørekort inden kørslen, så færdselspolitiet sigtede ham for de tre overtrædelser af færdselsloven.

Mand tog ophold på havn, Strandvejen, Reersø, Gørlev – Kalundborg

Kl. 19.56 fik politiet anmeldelse om, at en mand i nogle dage havde taget ophold ved havnen i Reersø, hvor han havde slået et telt op ved havnegrillen. Manden, som var spirituspåvirket og svær at forstå, havde antastet forbipasserende og tilbudt dem alkohol. Dette havde været til gene for de andre gæster på havnen. En patrulje kom frem og traf en 33-årig mand uden fast bopæl, som var spirituspåvirket, men godt kunne tage vare på sig selv. Politiet bad ham finde et andet sted at opholde sig, og manden var indforstået med at flytte næste morgen. Herefter kom ikke flere anmeldelser fra havnen om manden.

Færdselsuheld – Kystvejen, Kalundborg

Kl. 14.27 anmeldte en 44-årig kvinde fra Kalundborg, at en bilist havde påkørt hendes hæk. Inden politiets ankomst var bilisten kørt fra stedet, efter at bilisten havde afleveret sine oplysninger til anmelderen, så eventuel skade på hækken kunne blive dækket via bilens ansvarsforsikring. Der var tale om et solouheld uden andre trafikanter involveret. Politiet tog efterfølgende kontakt til bilejeren – en 18-årig mand fra Svendborg – som oplyste, at en edderkop var faldet ned i hans ansigt under kørslen, så han havde mistet kontrollen over bilen. Han var sluppet uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede og ikke foretager yderligere i anledning af.

Uberettigede opkald til alarmcentralen – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 17.41 kontaktede alarmcentralen Midt- og Vestsjællands Politi, idet alarmcentralen havde fået adskillige opkald fra samme telefon omkring brand i en opgang i en beboelsesejendom. Opkaldene kom fra en barnestemme, og når alarmcentralen stillede yderligere spørgsmål for at få klarlagt anmeldelsens alvorlighed, blev telefonforbindelsen afbrudt. Da denne type alarmopkald havde foregået i nogen tid og fra samme telefonnummer, kørte politiet til abonnentens adresse i Kalundborg. Her traf politiet to voksne og tre børn, men politiet kunne ikke umiddelbart identificere det barn, som havde stået for opkaldene. Politiet betonede i meget kraftige vendinger over for både børn og de voksne, at den slags uberettigede opkald til alarmcentralen kunne medføre, at vigtige opkald ikke kunne komme igennem. Ingen blev på det foreliggende grundlag sigtet for noget, men politiet håber, at de voksne fremadrettet holder øje med børnenes måde at bruge mobiltelefonen, så ingen myndighed bliver forstyrret uberettiget.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Kragerupgårdsvej / Nykøbingvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 15.21 fik politiet melding om et færdselsuheld i vejkrydset, hvor to bilister var stødt sammen. To ambulancer var sendt til stedet, hvor politiet traf ambulancepersonale i færd med at behandle og tilse de to førere. Der var tale om en 44-årig mand fra Værløse, som i en personbil var kørt ad Kragerupgårdsvej mod øst og videre frem over stoplinjen ud på Nykøbingvej. Her blev han påkørt af en anden personbil ført af en 42-årig mand fra Fårevejle St., som kørt i nordlig retning. Sammenstødet mellem de to biler bevirkede, at et par vejskilte blev påkørt og ødelagt. Den 44-årige var sluppet med diverse knubs, medens den 42-årige blev bragt til skadestuen i Slagelse til behandling for diverse indre kvæstelser og knoglebrud. Politiet mistænkte den 44-årige for at have været påvirket af spiritus under kørslen, så en blodprøve blev udtaget af ham til nærmere undersøgelse for alkohol. Begge parter kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er færdigefterforsket.

Våbenloven / hashbesiddelse – Bredgade, Kalundborg

Kl. 18.35 ville politiet tale med to unge mænd, som opholdt sig ved indgangen til et supermarked. Den forsøgte at løbe fra stedet, men blev indhentet af en hurtig politibetjent, medens den anden betjent tog kontakt til den tilbageblevne. Der var tale om to 16-årige drenge fra Kalundborg, som begge blev undersøgt nærmere. Den 16-årige, der forsøgte at løbe væk, var i besiddelse af et knojern og en peberspray, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Den anden 16-årige var i besiddelse af ca. 3½ gram hash, så han blev også sigtet for den ulovlige besiddelse af hashen. Begges værger blev efterfølgende underrettet om sagerne mod deres børn, ligesom de sociale myndigheder senere også vil blive underrettet om sagerne.

Ræs på p-plads – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.48 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at mindst 10 biler kørte ræs på p-pladsen ved Hvidebæk-hallen og måske også på et grønt område. Politiet kørte til stedet og kunne kl. 20.00 konstatere, at der var ca. 20 biler forsamlet på p-pladsen ved hallen. Ingen kørte ræs, idet personerne blot stod og talte sammen ved deres køretøjer. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen for noget, så efter den præventive tilstedeværelse forlod politiet igen området.
Kl. 20.16 indløb en ny anmeldelse om ræs på stedet, hvorfor politiet igen kørte til området. Denne gang meddelte politiet de tilstedeværende, at de skulle forlade området, så roen i området kunne blive genoprettet. Ingen blev sigtet for noget.

Indbrud i Perioden

Eskebjergvej, Eskebjerg
Blegdammen, Kalundborg
Strandparksvej, Kalundborg (4 steder)
Svallerup Strandvej, Svallerup, Kalundborg
Hejrevej, Ugerløse