Kalundborg Bibliotek har hele 37 læseklubber tilknyttet. Og nu vil jeres bibliotek blot sikre sig, at der ikke er borgere i kommunen, som gerne vil være en del af en læseklub, men ikke lige ved, hvordan det ønske kan blive opfyldt:

Pressefoto

Hvorfor en læseklub?
De fleste mennesker har et grundlæggende behov for ind imellem at være alene og ind imellem at være sammen med andre. En læseklub tilfredsstiller begge dele, når du i lænestolens dyb glemmer dig selv, fordi du bliver suget ind i et bogunivers og bagefter mødes med andre og deler og får nuanceret din egen oplevelse af bogen i et trygt fællesskab. I en læseklub møder du nye mennesker og bliver præsenteret for nye tanker. Hvor du tidligere hurtigt lagde en bog fra dig efter endt læsning, giver en læseklub mulighed for et meget større udbytte af din læsning.

Hvordan kommer jeg i gang?
Vi hjælper med at opstarte nye læseklubber og har en venteliste, så vi kan supplere allerede eksisterende læseklubber eller opstarte helt nye. Vi har dagligt kontakt med rigtig mange mennesker, f.eks. er Lisbeth lige gået på pension; Lisbeth er et nysgerrigt og søgende menneske, der godt kunne tænke sig at blive en del af en klub, der læser faglitteratur om filosofi og teologi.

Pressefoto

Anja bor i Gørlev og er stadig på arbejdsmarkedet, og derfor kan hun ikke mødes i dagtimerne. Hun vil gerne finde nogen, der også bor i Gørlev, så medlemmerne ikke skal køre ret langt for at mødes.

Ditte er kunstner og bor i Kalundborg og hun kan rigtig godt lide en psykologisk thriller, hvor fortællingen om et mord bliver formidlet på en raffineret måde.

Anne Mette er med sine 53 år også stadig på arbejdsmarkedet. Hun har boet forskellige steder i verden og vil ind imellem gerne læse værker på engelsk, tysk, norsk og svensk. Hun kan lide historiske romaner og vil gerne tjekke nogle flere prisvindere ud. En helt anden mulighed er, at du arbejder i en virksomhed, hvor du og dine kolleger kunne have glæde af at etablere en læseklub.

Kan du genkende dig selv i nogen af profilerne? Eller vil du hellere starte en læseklub med nogle helt andre præferencer op?

Har du fået lyst til at fylde dit efterår med rolig fordybelse i gode bøger og kunne du tænke dig at blive en del af det fællesskab, som en læseklub er?

Kontakt litteraturformidleren på Kalundborg Biblioteker, Anette Skov på tlf. 92439784 eller anette.skov@kalundborg.dk; hun vil formidle kontakten og hjælpe jer med at komme i gang.