Der er mere end 70.000 spejdere i Danmark og særligt i de store byer er der ventelister til at blive spejder. Gennem Foreningen Spejderne der er paraplyorganisationen for landets fem spejderkorps er spejderbevægelsen gået sammen om, at gøre det lettere for forældre at finde en spejdergruppe til deres børn. For første gang i spejderbevægelsens historie alle spejdergrupper nu samlet et sted, på hjemmesiden www.blivspejder.dk

“Tidligere har det været sådan, at man som forældre har skulle lede individuelt hos de enkelte spejderkorps og så har man måske ikke haft øje for, at der var andre spejdergrupper i nærområdet, hvis der er venteliste hos den første gruppe man søgte. Nu kan man nemt se hvilke spejdergrupper, på tværs af alle landets fem korps, der ligger helt tæt på hvor man bor. Dermed håber vi at gøre det endnu lettere for de mange familier der gerne vil have at deres børn begynder til spejder,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, der er kommunikationschef for Spejderne.

Foruden den nye hjemmeside har spejderne lanceret en ny digitalkampagne, der sætter fokus de oplevelser, minder og erfaringer man får som spejder:

“Vi har alle de øjeblikke i vores liv vi aldrig glemmer og unikke venskaber der blev til i en særlig situation sammen med andre. Det er netop noget af det børn og unge oplever de får til spejder, hvilke vi ønsker at sætte fokus. For de gode minder, de langvarrige venskaber og unikke oplevelser du aldrig glemmer, er måske en ballast der er mindst lige så vigtig en grund til at at dit barn skal begynde til spejder, som de mere konkrete individuelle færdigheder og evner til at begå sig i eksempelvis naturen som spejdere også tilegner sig,” siger Frej Elbæk Schjeldal.

Skal dit barn gå til spejder kan du finde de nærmeste spejdergrupper på www.BlivSpejder.dk

Om SPEJDERNE:

  • SPEJDERNE er en paraplyorganisation, der repræsenterer de fem spejderkorps i Danmark; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.
  • SPEJDERNE tæller mere end 70.000 medlemmer fordelt på mere end 1.000 spejdergrupper i hele Danmark og Sydslesvig.