Forleden blev dørene slået op til årets Smag lokalt-minimesse, hvor de egnsunikke produkter fra Sjællands Vestkyst kom i fokus.
Den tidligere pakkehal på Slagelses gamle posthus summede af liv, mens lokalet skiftevis duftede af sprøde grøntsager, røget fisk og nystegte frikadeller.

– På minimessen har spisestederne mulighed for at møde de lokale producenter og deres egnsunikke produkter, der skal inspirere til årets Smag lokalt-menu, fortæller Jens Müller, der er direktør i VisitVestsjælland.
Smag lokalt er en madfestival, der afvikles på Sjællands Vestkyst i uge 41. Her leverer 18 forskellige producenter egnsunikke produkter til 12 forskellige spisesteder.

Unikke menuer
Ved en række borde stod producenterne klar til at fortælle om deres produkter, når kokkene fra de 12 deltagende spisesteder kiggede forbi for at høre mere om for eksempel fisk fra Bisserup, vin fra Røsnæs eller grøntsager fra Kammergave.
– Efter minimessen lægger kokkene hovedet i blød for at skabe en to-retters menu, der er baseret på minimum fem egnsunikke produkter, forklarer direktøren og fortsætter:
– På den måde er det helt unikke menuerne gæsterne kan opleve på de forskellige spisesteder.
Snakken gik lystigt i løbet af messens to timer, hvor blev diskuteret muligheder, lavet aftaler og noteret ordrer undervejs.

Skaber netværk
På den korte bane skal madfestivalen Smag lokalt give gæsterne i uge 41 en unik madoplevelse, der har bund i egnsunikke produkter fra Sjællands Vestkyst.
– På lang sigt håber vi, at Smag lokalt vil skabe en masse netværk mellem lokale producenter og spisesteder, så den mentale afstand bliver lidt kortere, og det forhåbentlig bliver nemmere at bruge hinanden, slutter Jens Müller.
Der kan allerede nu bookes billetter til madfestivalen på smag-lokalt.dk, ligesom menuerne forventes offentliggjort i løbet af den kommende uge.