Smed Jack Könicke Modin Christensen fra Kalundborg er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2019 uddeles fredag d. 20. september i København. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltager i hyldesten af de 25 dygtige lærlinge fra hele landet.

Det er 17. år i træk, at Metalindustriens Uddannelsesudvalg uddeler ML-Prisen til 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge. Prisoverrækkelsen, der er en af de vigtigste hyldester af faglærte, finder sted den 20. september i Den Sorte Diamant i København.

Foruden de dygtige nyuddannede svende er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

Alle 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for Jack Könicke Modin Christensen og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Både skole og virksomhed skal indstille
Jack Könicke Modin Christensen har gået på EUC Nordvestsjælland og været i lære hos Chris Jensen Kalundborg K/S. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

– Jack har ved sin svendeprøve udført et vovet og avanceret projekt i høj kvalitet, som han ikke på forhånd kendte løsningen på. Han har fremstillet avancerede udfoldninger med høj præcision og omhu og alligevel haft overskud til også at hjælpe holdkammerater og andre elever. Han er en super god kollega, ekstremt flittig og fuld af humør, og han giver altid en hjælpende hånd.

Selv giver Jack Könicke Modin Christensen følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 200 indstillede:

– Måske det skyldes sværhedsgraden i min svendeprøve, hvor jeg lavede en vandfontæne, og måske fordi jeg er en god kammeret og kollega og altid har en positiv indstilling til arbejdet.

Minister deltager i prisoverrækkelsen
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltager i prisoverrækkelsen. Sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, og forbundssekretær i Dansk Metal og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, vil han overrække statuetter og diplomer til prismodtagerne, og de tre vil hver især holde tale.

ML-Prisen 2019 kan følges via livestreaming fra Industriens Uddannelsers Facebook-side ca. fra kl. 10.30.

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet, hvor der er gode muligheder for at tale med prismodtagerne m.fl. både før og efter prisoverrækkelsen. Efter prisoverrækkelsen bliver billedmateriale tilgængeligt her.

Vi udsender desuden en pressemeddelelse med citater fra de tre talere umiddelbart efter arrangementet fredag.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt: Fredag d. 20. september kl. 9.30-13.00 (selve prisoverrækkelsen finder sted kl. 10.30-12.00)

Sted: Dronningesalen, Den Sorte Diamant – Det Kongelige Bibliotek,

Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K