Lørdag den 12. oktober kl. 10 -16 kan du få lavet gratis most af dine egne æbler.

Traditionen med æblepresninger fortsætter igen i år på Dyrehøj Vingaard. Alle er velkommen til at komme og få presset deres egne æbler til dejlig frisk most.

Sådan bliver dine æbler til most
Du bærer dine æbler hen til æblepressen som står i vineriet. Her hældes æblerne op i vaskeren hvor snavs, jord og blade fjernes. Herefter kører de automatisk op i snitteren hvor æblerne bliver findelt. De findelte æbler forvandles til most i vores frugtpresse. Din most bliver opsamlet i en lille tank, som du til sidst tømmer over i den embalage, som du selv har med. Mosten bliver ikke pasteuriseret.

Alt foregår i et tempo så I kan følge jeres æbler hele vejen, og børnene er mere end velkommen til at smage på de pressede æbler.

Nyhed
Få et nummer udleveret i butikken, så slipper du for at stå i kø ved æblepressen.

Husk at medbringe beholdere til mosten
Regn med forholdet 3:2. Det betyder at du får ca. 10 liter most ud af 15 kilo æbler. Mosten holder 5-10 dage i køleskab. Den kan også fryses (mælkekarton eller frysepose), pasteuriseres, laves til cider eller sirup osv.

Presning af op til 50 kilo er gratis

Med venlig hilsen

Tom og Betina
Vinbønder

Del på sociale medier