Det hele begyndte med et hul i en sneakers, der blev lappet med Speiderman-stof. Siden er forespørgslerne til Karls redesignede sneakers væltede ind. I dag har den 21-årige gut en butik i København, og butikkens dyreste sneakers koster 40.000 kr.

Hul i dine sko eller en hvid sneakers, der ikke længere er hvid. Det behøver ikke være udsmidningsgrund. Tværtimod. Med lidt maling og en kreativ hånd kan du ende med at sælge skoene videre for mere, end hvad du købte dem for. Det er 21-årige Karl Faurholt et levende bevis på, skriver DBA Guide.

For 6 år siden lappede han et hul i sine slidte Adidas sko med Speiderman-stof, og efter utallige forespørgsler fra folk på, hvor man kunne købe sko ligesom Karls “Speiderman-sneakers”, valgte han at udsmykke flere. I dag har han kvittet gymnasiet og lever af at male på sneakers. Han har åbnet en butik i København, og her har han sneakers på hylderne til svimlende 40.000 kr.

– Det handler dybeste set om, hvilket signal man vil sende. Jeg har både sko fra Yeezy og Christian Louboutin, der er dyre sko, som kun findes i limited editions. Men de er stadig ikke specielle nok til mine nogle af kunder, fortæller han til DBA Guide.

Disse typer sko er eftertragtede i Karls butik
Og netop derfor maler Karl på dem. Først renser han skoene, så sætter han dem i stand. Nogle gange syer han ekstra ting på dem og andre gange maler han dem. Det er med til at gøre skoene endnu mere unikke og dermed eftertragtede.

Karl finder og opkøber mange af sine sneakers på DBA. Han handler både med brugte og nye sko. Fælles for dem er, at Karl har redesignet dem, så hvert par sko er helt deres egne.

De mest populære sko i Karls butik er typisk dem, der i forvejen er eksklusive. Sko fra mærker som Gucci, Prada, Balenciaga og Valentino. De fleste af skoene i Karls biks bliver købt af mænd og unge drenge. Drenge helt ned til 12 år kontakter Karl for at købe hans sneakers.

Har du sko som disse stående derhjemme?
Overvejer du at gøre Karl kunsten efter, eller er du usikker på, om du mon har et par gamle sneakers stående, som han eller andre kunne være interesseret i at købe, så har Karl nogle råd til, hvad der især hitter lige nu på sneakersfronten:

– Off-white er meget populært. Den farve er vejen frem lige nu. Og så igen gerne mærkesko. Yeezy er meget efterstræbt. Og alle special-edition-udgaver, der ikke forhandles længere, fortæller han til DBA Guide.

Sidst men ikke mindst skal du vide, at hvis du vil investere i sko og tjene penge på dem, skal du ikke gå i dem. Det er sådan, de bliver mest værd, forklarer Karl, men råder dog til, at man hovedsageligt køber sko, fordi man har i sinde at gå i dem.

Men hvis du vil tjene knaster på dine gamle sneakers, er det ikke nok kun at male på dem og give dem kærlighed. Her er det nødvendigt, at du køber nogle sko, som i deres “normale” udseende er eftertragtede. Og det må man sige, at Karls dyreste sneakers på hylden her. Det er nemlig et par Nike Air Mags fra ‘Tilbage til fremtiden’ med Michael J Fox. Der er kun blevet produceret 1.500 af dem i verden – og de koster 40.000 kr.

Det skal du vide om Karl:

– Hans butik hedder Karlskicks
– På Instagram har hans profil godt 16.000 følgere
– Han har været i Go’morgen Danmark for at dele ud af sine råd om, hvordan man restaurere og vedligeholder sneakers

(Kilde: DBA Guide)