Året er 1219. Valdemar Sejr vender hjem fra korstoget mod det hedenske Estland. Han har en gave med hjem til det danske folk. Dannebrog – flaget, der faldt fra himlen.

Kom og vær med, når dronning Bengerd hilser kong Valdemar, ærkebiskop Anders Sunesen og de modige johanitter-riddere velkommen hjem til Kalundborg. Festlighederne foregår lørdag den 31. august og søndag den 1. september.

I løbet af weekenden vil der være utallige muligheder for også at lytte til, smage på og opleve middelalderen i de mange små optrin, der vil afløse hinanden på pladsen. Se programmet her.

Mad og drikke

Både børn og voksne kan stille den lille eller store sult og tørst enten i Rådhuskælderen i Bispegården eller i festivalens eget spisetelt. I Rådhuskælderen serveres pølser tilsmagt med middelalderkrydderier og salat af kål og det hele garneres med middelaldermusik.I festivalens spisetelt står menuen på kyllingelår, kyllingeboller på spyd og pandekager. I Kirkekroen sælges øl og forfriskende æblemost.

Adgang

Der er gratis adgang til festivalpladsen i og omkring kirken, Højbyen og museets udendørsarealer. Denne dag er der tillige gratis adgang til Kalundborg Museum – og lørdag er udviget åbningstider kl. 10.30 – 21.00.

Læs endnu mere om arrangementet her