I disse uger vågner mange unge mennesker op med lidt flere sommerfugle i maven, end de plejer. For sommerferiens lange nætter skal nu skiftes ud med tidlige morgener, skoletasker, lektier og ikke mindst helt nye venskaber.

Et helt nyt ansvar 

Gymnasiet er en kort tid, som for mange er en af de vigtigst perioder i livet. Her skal der tages et helt nyt ansvar, og de unge mennesker bliver nu stillet overfor store spørgsmål om deres fremtidige ønsker, drømme og planer. Gymnasiet former de unge, til det samfund vi alle lever i.

Åbne døre og arme

Kalundborg Gymnasium og Allikelund Gymnasium har begge dørene åbne her for tiden – både overfor de helt nye elever, der kommer fra folkeskolens trygge rammer – men også for de tilbagevendende elever, som er lidt mere erfarende i det med skoletasker og lektier. Samtidig bliver de unge mennsker med deres rygsække igen en del af det daglige bybillede.

Det store pres

Unge mennesker er mange ting, og det skal de også have lov til. Gymnasietiden er den tid, hvor der virkelig sker en forskel hos de unge, og derfor kan det samtidig ske, at de skejer ud. Men alt dette er blot en del af en større udvikling, og udvikling tager tid.

Hermed et budskab om at se på de unge nye elever som fremtidens mennesker. Det er disse mennesker, som arbejder for og i fremtiden, og de ved godt, at de valg, de skal til at tage, er nogle af de største – både for dem men også for alle os andre.