Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 5. juli til den 16. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Overtrædelse af tilhold og trusler – Eskebjerg, Kalundborg

Kl. 17.25 fik politiet en anmeldelse om, at en 45-årig mand fra Kalundborg havde indfundet sig på en adresse i Eskebjerg hos en 36-årig mand, hvor han havde truet den 36-årige. Den 45-årige havde et tilhold imod at opsøge den 36-årige på grund af tidligere episoder imellem de to. Politiet kom frem til stedet, hvor de sigtede og anholdt den 45-årige mand for overtrædelse af tilholdet samt trusler. Han blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Anklagemyndigheden gennemgik her til formiddag sagen, hvor det blev besluttet, at der ikke var grundlag for at fremstille den 45-årige i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Kørte ind i kirkemur – Strandvejen, Gørlev sj. – Kalundborg

Kl. 0229 skete et solouheld, da en 16-årig spirituspåvirket ung mand kørte ind i kirkemuren ved Reersø Kirke. Den 16-årige slap fra uheldet uden skader, men bilen blev totalskadet og kunne ikke køre derfra. Med i bilen var to medpassagerer, der heller ikke kom til skade. Den 16-årige unge mand fra Gørlev, blev sigtet og anholdt for spirituskørsel og kørsel uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den unge mands værge samt de sociale myndigheder blev underrettet om episoden.

Søndag til mandag

Røveriforsøg mod dagligvareforretning – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl 20.24 fik politiet en anmeldelse om forsøg på røveri i en dagligvareforretning, hvor en ukendt gerningsmand havde truet med en kniv for at få udleveret kontanter fra dagligvareforretningens kasse. Kassemedarbejderen havde søgt tilflugt i baglokalet, og gerningsmanden flygtede fra stedet i nordvestlig retning uden noget udbytte. Politiet har talt med flere vidner til røveriforsøget, og de beskriver gerningsmanden som: mand, 16-18 år, 160-170 cm, kropsbygning: spinkel. Manden var iført sort hættetrøje, sort maske, som dækkede mund og hals, sorte bukser, sorte sko og grå arbejdshandsker. Han medbragte en kniv på 10-12 cm. Politiet vil gerne i kontakt med personer, som har oplysninger om gerningsmanden færden, efter han forlod dagligvareforretningen.

Brand i badeværelse – Hovvej, Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 20.08 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var gået ild i vådrumsudluftningen på badeværelset. Ilden havde spredt sig til loftet og nogle tagspær. Brandvæsnet fik slukket ilden, og ingen personer kom til skade ved branden. Politiet skrev en rapport om sagen for at belyse årsagen til branden, der viste sig at være fejl i en el-installation.

Naturbrand i mark – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 11.35 kom et alarmopkald om, at der var brand i en mark. Politi og brandvæsnet kørte frem til stedet, hvor ilden havde fat i et større område midt på marken, så der var ikke risiko for, at ilden spredte sig til bygninger og ingen fare for personer. Brandvæsnet fik kontrol over den omfattende brand, der nåede at få fat i omkring 10.000 m2 af marken. Marken med vinterbyg var heldigvis lige blevet høstet, så ejeren led intet værditab. Årsagen til branden er formentlig en gnist fra et landbrugsredskab, som har ligget og ulmet og antændt stubmarken, så politiet havde ingen grund til at foretage sig yderligere.

Hastighedssag – Kalundborgmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 2035 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en motorcyklist på Kalundborgmotorvejen. Motorcyklisten var en 48-årig mand fra Hvalsø, som kørte 157 km/t selvom det kun var tilladt at køre 90 km/t på strækningen. Den 48-årige kan nu forvente en bøde på 4500 kr samt at sagen lægges op til en betinget frakendelse af førerretten.

Brand i bil – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 03.16 kørte politi og brandvæsen til en anmeldelse om brand i en bil, der holdt på en parkeringsplads tæt ved Lerchenfeldtvej nr. 46. Der kom sort røg fra bilen og der var store flammer. Bilen kunne ikke reddes og udbrændte helt. Der var ikke fare for, at ilden skulle sprede sig til andet. Politiet undersøger nu årsagen til branden, der ikke umiddelbart kunne forklares.

Vidner, der har set nogen personer i eller omkring bilen op til at den brød i brand omkring kl 03.16, eller som iøvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Spirituskørsel – Bredekildevej , Kalundborg

Kl. 00.02 standsede en patrulje en knallert, der kom kørende af Bredkildevej i vestlig retning, for at foretage en rutinemæssig kontrol af føreren og hans knallert. Knallerten blev ført af en 34-årig mand fra Kalundborg. Føreren af knallerten bar ikke styrthjelm, og patruljen mistænkte, at føreren havde en promille over det tilladte. Manden blev derfor sigtet for spirituskørsel. Da patruljen ville anholde manden for at få udtaget en blodprøve, forsøgte manden at slå betjentene, og han løb fra stedet. Betjentene løb dog manden op, og han blev anholdt og ilagt håndjern, mens han gjorde kraftig modstand. Manden blev senere på natten løsladt igen, men han er fortsat sigtet i sagen og vil høre nærmere, når hans sag skal afgøres.

Indbrud i perioden

Solbakken, Føllenslev
Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg