Line Rodenkam Melchiorsen havde aldrig rigtig brugt den matematiske eksamen fra gymnasiet. Men under en barsel gjorde hun status over arbejdslivet og besluttede, at det var tid til en karriere inden for naturvidenskaben. Hun kunne have valgt medicinstudiet, men læser i dag til diplomingeniør i bioteknologi på 2. semester på Absalon i Kalundborg. Og hun har ikke fortrudt et sekund.

Line Melchiorsen havde luret på uddannelsen i nogle år, inden hun tog den endelige beslutning.

”Jeg har arbejdet som sygeplejerske i flere år, men under min barsel gik jeg i det små og drømte om at arbejde med naturvidenskab. Så da jeg så i medierne, at diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi fandtes her i Kalundborg, var jeg egentlig ikke i tvivl om, at det var noget for mig”, fortæller Line Rodenkam, der i dag læser på 2. semester.

Absalon møder hende på det foreløbige campus midt i byen, mellem pipetter, udsugningsanordninger, reagensglas, hvide kitler og køleskabe, hvori resultaterne fra de studerendes eksperimenter med hjemmelavet ost ligger til en snak. I 2021 flytter uddannelsen til spritnye lokaler i et nybygget Campus Kalundborg.

”Naturvidenskab er simpelthen bare spændende. Der er så mange muligheder for at grave sig ned i alt muligt. Det synes jeg er helt vildt fascinerende”, siger Line Melchiorsen.

Fra tavleundervisning til produktionsanlæg
En af de ting, der specielt tiltaler Line Melchiorsen ved uddannelsen som diplomingeniør i bioteknologi, er den måde teori og praksis kombineres.

”Der er et rigtigt godt samarbejde mellem Absalon og for eksempel Novo Nordisk og andre lokale virksomheder. Vi er blandt andet på mange rundture for at besøge virksomheder, og der er altså enorm forskel på at se et teoretisk ”process map” på tavlen i klasselokalet og så se et rigtigt produktionsanlæg i stor størrelse”, forklarer Line Melchiorsen.

”Det første projekt vi lavede, efter vi var startet, handlede om insulin, og der havde vi både en vejleder her fra Absalon og en fra Novo Nordisk. Det var helt vildt fedt, og det gjorde undervisningen mere virkelighedsnær”, siger Line Melchiorsen, der undervejs også har fået et studiejob hos Novo Nordisk.

”Da vi gik i gang med studiet, overraskede det mig lidt, hvor intensivt det egentlig var. Der er rigtig mange undervisningstimer og rigtig meget at læse. Men samtidig giver det også rigtig meget, og jeg får bare lyst til at lære mere”.

Ikke bare et nummer
Til at starte med havde Line Melchiorsen ikke de store sociale ambitioner for sig selv på studiet. Det kom dog hurtigt til at ændre sig.

”Campus Kalundborg er et lille sted, og det gør, at vi er rigtig tæt på underviserne og på hinanden. I min klasse er vi for eksempel fem, der har fundet sammen i en rigtig god læsegruppe, hvor vi forbereder os sammen og hjælper hinanden”, siger hun og fortæller, at man aldrig bare er nummer i rækken, og at man altid kan gå til underviserne, hvis man har spørgsmål eller har brug for hjælp.

”Da vi første gang var i laboratoriet i mikrobiologi, var der hele fire undervisere til 15 elever. Så der var virkelig tid til alle og til, at vi kom godt i gang”.

Mange forskellige karriereveje
Og hvad er så drømmen, når Line Melchiorsen om nogle år står med eksamensbeviset i hånden?

”Der er så meget, der er spændende, og vi bliver hele tiden præsenteret for noget nyt, så det kan jeg simpelthen ikke svare på endnu”, siger Line Melchiorsen.

”For eksempel har vi arbejdet med fermentering på studiet, og det var spændende. Vi har arbejdet med spildevandsrensning, og det var også spændende. Og så var det også enormt spændende, da vi var på Novozymes og høre om deres nye biogasanlæg. Så lige nu holder jeg alle muligheder åbne, når det kommer til min fremtid som diplomingeniør i bioteknologi”.

Læs mere om uddannelsen her.

Line. Foto: Absalon.