Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 16. april til den 30. april 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt dødsfald – Kr. Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.13 fik politiet en anmeldelse om, at en 38-årige kvinde var blevet fundet livløs i sit hjem. Ambulancepersonalet havde forsøgt førstehjælp, men kvinden var afgået ved døden. Politiet kunne ikke fastlægge årsagen til hendes død og fandt det mistænkeligt, at hun døde i så ung en alder. Derfor undersøgte politiets efterforskere sammen med kriminalteknikere og en retsmediciner kvinden og findestedet grundigt, for at afklare om hun havde været udsat for en forbrydelse. Der var intet umiddelbart i de undersøgelser, der viste, at hun havde været udsat for noget, der kunne forårsage hendes død. Kvinden vil nu blive obduceret, for at få klarlagt dødsårsagen. En mandlig bekendt til kvinden har været kortvarigt anholdt og afhørt til sagen, men er løsladt igen.

Mand sigtet for beredskabsloven – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 20.00 fik politiet en anmeldelse fra personalet på Sundhedshuset i Kalundborg om, at en mand, som de tidligere havde haft episoder med, havde været på toilettet, hvorefter brandalarmen var gået. Politi og brandvæsen kom frem til stedet og konstaterede, at ilden var gået ud af sig selv. Der havde været ild i nogle papirservietter, der lå i en papirholder, men at det var gået ud af sig selv uden, at der skete skade på bygningen. Politiet fandt kort efter frem til den mistænkte, en uligevægtig 58-årig mand fra Kirke-Eskildstrup. Han blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 03.50 sigtede og anholdt politiet en 19-årig mand fra Ubby, for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 19-årige vil høre nærmere.

Spirituskørsel – Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 15.01 stoppede politiet en knallert, da der var mistanke om, at føreren var påvirket af spiritus. Da knallerten blev bragt til standsning, ønskede føreren ikke at samarbejde med politiet. Patruljen fik dog anholdt og sigtet manden og bragt ham til politistationen for at få udtaget en blodprøve, og politiet fandt her ud af, at føreren var en 30-årig mand fra Bandholm.

Spirituspåvirket spøgelsesbilist – Kalundborg-/Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 02.58 modtog politiet via alarm 112 den første af en stribe henvendelser om en “spøgelsesbilist”, der i en personbil kørte i østlig retning på Kalundborg-motorvejen, men i det vestgående spor. Anmeldersen medførte udrykning med flere patruljer i forsøget på at få lokaliseret og standset bilisten, inden der skete noget alvorligt. En af anmelderen kunne til alarmcentralen oplyse, at han kørte ved siden af “spøgelsesbilisten”, der i mellemtiden var nået ind på Holbæk-motorvejen. Denne anmelder kunne også berolige politiet med, at et par lastbiler havde fået bilisten bragt til standsning, inden der var sket et uheld. Politiets patruljer fik kontakt til både chokerede bilister, der måtte foretage undvigemanøvrer for at undgå sammenstød og også til “spøgelsesbilisten”, som viste sig at være en spirituspåvirket, 54-årig kvinde fra Holbæk. Ifølge politiets undersøgelser havde hun kørt ca. 19 km. på motorvejene, inden hun blev standset omkring Holbækmotorvejens afkørsel 16, Kr. Sonnerup. Hun blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet. I forbindelse med den efterfølgende afhøring blev hun ud over spirituskørsel og sigtet for straffelovens bestemmelser om at have bragt andre menneskers liv i fare på grund af den foretagne kørsel på motorvejen i en personbil. Der var ikke sket nogen uheld i forbindelse med kvindens kørsel, og efter en nøje vurdering af sagen løslod politiet den 54-årige, som vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres.

Spirituskørsel endte på en mur – Holbækvej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 16.35 kørte en 70-årig kvinde fra Kalundborg i en personbil ad Holbækvej og kørte ind på et tankanlæg, hvor hun foretog en uvending. I den forbindelse kørte kvinden ud over en kant med et fald på ½ -1 meter, så bilen sad fast på muren. Politiet kom til stedet og foretog en rutinekontrol af den 70-årige kvindelige fører, der viste, at hun var påvirket af spiritus over det tilladte. Hun blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Kvinden kom ikke til skade ved uheldet, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Brand i bil – Holbækvej, Ubberup – Kalundborg

Kl. 00.59 brød en personbils motorrum i brand under kørslen. Bilen kørte ad Holbækvej, da branden brød ud, så førere forlod køretøjet på kørebanen. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden i bilen blev slukket. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet bestilte nødflytning af bilen, der spærrede for trafikken på stedet. Holbækvej var spærret i ca. 1 time i forbindelse med branden.

Bål slukket af brandvæsnet – Forsingevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.42 kørte en politipatrulje på Kalundborgvej, da de så en røgfane og flammer fra et større bål på Forsingevej. Brandvæsnet blev tilkaldt, og det kunne konstateres, at bålet var ulovligt, idet det var for tæt på randbeplantningen, og der ikke var opsyn med bålet. Nogle af de ting der blev afbrændt, kan desuden være i strid med miljølovgivningen. Brandvæsnet slukkede bålet og underrettede kommunen, der nu skal tage stilling til, om ejeren af ejendommen har overtrådt nogle regler i miljø/brandlovgivningen. Politiet vil herefter beslutte, om han skal sigtes for noget i anledning af at have antændt bålet.

Udadreagerende mand på skadeklinik – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 11.48 ønskede personalet på skadeklinikken assistance fra politiet, idet en mand, hvis identitet var kendt af personalet, havde indfundet sig på stedet. Han havde fået at vide, at han ikke fejlede noget og derfor ikke ville blive tilset af personalet. Dette medførte en truende adfærd over for personalet, som bemærkede, at han begyndte at vælte stole og skraldespande i forhallen. På et tidspunkt gik han ind på toilettet og opholdt sig på stedet kortvarigt, inden han forlod skadeklinikken. Politiet fik i nærområdet kontakt til en 58-årig mand fra Kirke-Eskilstrup, som blev formanet om sin opførsel.
Kl. 2020 kørte politiet igen til skadeklinikken, idet personalet havde opdaget, at der var forsøgt afbrænding af papirhåndklæder på toilettet. Politiet undersøgte toilettet, hvor der ikke var sket nogen egentlig skade ud over forkullede rester af et papirhåndklæde. Politiet undersøger nu, hvorvidt den 58-årige kan mistænkes for denne adfærd tidligere på dagen.

Indbrud i perioden

Kærbyvej, Kalundborg
Esbern Snaresvej, Kalundborg