De to nabokommuner Holbæk og Kalundborg har samarbejdet om at skabe et motionstilbud for mænd med prostatakræft. FC Prostata er et tilbud om motionsfodbold for mænd med prostatakræft. Der er plads til alle, både den aldrende Messi og den absolutte nybegynder.

FC Prostata i Svinninge IF startes som et samarbejde mellem Kalundborg og Holbæk Kommune. Holdet får hjemmebane i Svinninge, men er for alle uanset bopælskommune.

Om prostatakræft og fodbold
Desværre rammes rigtig mange mænd af prostatakræft. Med omkring 4.500 nye tilfælde om året, gør det sygdommen til den mest udbredte kræftform blandt mænd. Og det kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb, og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb.

Her er fodbold en rigtig god motionsform. Motionsfodbold er god og varieret træning, som styrker både krop, kondi og knogler. Men det er ikke alt. Spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.

Læs mere om FC Prostata på DBU’s hjemmeside.

Opstartsmøde tirsdag den 23. april kl. 16.30–17.30 – bare mød op og høre mere!

Foto: Kalundborg Kommune.

Hvor: Svinninge IF, Svinninge Sportscenter, Svinningehallen 1, 4520 Svinninge
Hvornår: træning hver tirsdag kl. 16.30-17.30.
Pris: max 150 kr. årligt.

Hvis du vil høre mere, kan du kontakte:
Jesper Larsen, Svinninge IF, tlf. 2063 1990 eller Jytte Larsen, Kalundborg Kommune, 59534285 el. jytte.larsen@kalundborg.dk .