Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 25. februar til den 5. marts 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel, Slagelsevej/Roevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 0044 sigtede og anholdt politiet en 28-årig mand fra Tølløse, der kørte i en personbil i spirituspåvirket tilstand. Han fik taget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Ulovlig knallert – knallert beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 1255 standsede færdselspolitiet en 43-årig mand fra Kalundborg, som kørte på en 30-knallert. Den var imidlertid konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt, hvorfor han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Da den 43-årige tidligere var blevet afsløret i at køre på en konstruktivt ændret knallert inden for de seneste tre år, beslaglagde politiet hans knallert med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Forsøg på bedrageri afværget – Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1326 anmeldte en 62-årig kvinde fra Jerslev Sj., at hun flere gange var blevet kontaktet af en telefonsælger fra et dansk teleselskab. Den mandlige sælger ønskede at sælge en telefon og et abonnement til den 67-årige, der blot skulle betale tre mindre a conto-beløb via et betalingskort, som hun skulle give oplysninger om. I mellemtiden havde den 62-årige fået besøg af en bekendt, som undrede sig over denne fremgangsmåde og skyndsomt kontaktede teleselskabet. Her kendte man ikke nogen til en sådan telefonsælger, som den 62-årige afbrød samtalen med straks, inden hun havde nået at give de ønskede oplysninger på betalingskortet. Politiet forsøger nu at finde frem til den falske telefonsælger ad et muligt teknisk spor via telefonopkaldene.

Færdselsuheld – Kelleklintevej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 0136 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var havnet i en å, efter at den forinden havde påkørt forskellige genstande. Politiet kunne på uheldsstedet se, at bilen holdt med bagenden nede i åen, men der var ingen personer hverken i eller ved bilen. Bilen havde forinden påkørt en hæk, en postkasse, et elskab og et autoværn, og føreren havde forladt stedet til fods. Via bilejeren fandt politiet frem til den formodede mandlige fører fra Kalundborg, som dog ikke var hjemme ved politiets besøg. Politiet forsøger nu at få kontakt til ham, så han kan afhøres til færdselsuheldet og kørslen forinden.

Mand fundet livløs på jorden – Kystvejen, Kalundborg

Kl. 1130 kom et alarm opkald om at en mand var fundet livløs på jorden tæt ved et bosted tæt ved et socialpsykiatrisk bosted for voksne. Politi og ambulance kom til stedet, hvor en 54-årig mand blev konstateret død, formentlig efter fald fra 1. sal. Politiet undersøgte dødsfaldet nærmere, og fandt intet mistænkeligt omkring dødsfaldet, som politiet betegner tragisk ulykke. De pårørende er underrettet. Personalet på bostedet tog sig af de andre beboere efter den voldsomme hændelse.

Mor smækkede sig ude – Vænget, Kalundborg

kl. 1425 ringede en fortvivlet mor til politiet, da hun havde smækket sig ude af sin lejlighed. Inde i lejligheden var hendes halvanden årige barn alene, og hun håbede nu på politiets hjælp. En patrulje kom hurtigt frem og hjalp moren med at fremskaffe en ekstranøgle til lejligheden, så mor og barn blev genforenet. Barnet havde det fint på trods af den uheldige episode.

Uro i nattelivet – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 0400 fik politiet anmeldelse om, at der var tumult imellem to grupperinger ud for et diskotek. Politiet kom frem med flere patruljer, og kunne konstatere at nogen havde været i slagsmål. Ingen personer ønskede at tale med politiet, og ingen var kommet alvorligt til skade. En ambulance kom frem til stedet, da en 21-årig mand var faldet og havde slået sig. Politiet blev i området indtil der igen var ro på stedet. Ingen blev sigtet eller anholdt i forbindelse med tumulten.

Brand i sommerhus – Valhallavej, Drøsselbjerg, Slagelse – Kalundborg

Kl. 0908 fik politiet og brandvæsnet en melding om ildebrand i et sommerhus. En mandlig hundelufter havde set røg fra huset, og da han kom tættere på, så han flammer indendøre og slog derfor alarm. Sommerhuset, der var opført i træ, nedbrændte delvist. Ingen personer eller dyr var til stede i sommerhuset, hvis kvindelige ejer i Rødovre blev underrettet om branden i løbet af formiddagen. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde brandårsagen, da sommerhuset ikke havde været benyttet den senere tid. Umiddelbart var brandårsagen ved politiets indledende undersøgelser ikke til at fastlægge med sikkerhed.

Narkokørsel – Væbnervænget, Kalundborg

Kl. 2315 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Frakendt førerretten – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 1415 standsede politiet en 39-årig mand fra Kalundborg, der viste sig at være frakendt førerretten for spirituskørsel. Bilen var desuden forsynet med nogle nummerplader, der tilhørte en anden bil. Den 39-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, kørsel i uindregisteret bil, ikke at have tegnet ansvarsforsikring på bilen samt at have anvendt nummerpladerne uberettiget. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Løse geder – Hovvejen ved Tømmerup kirke – Kalundborg

Kl. 1648 fik politiet en anmeldelse om, at der gik tre løse geder ved Tømmerup Kirke. To var hvidgrå og en sort – alle med horn. Kl. 1732 fik politiet kontakt med ejeren, en 58-årig kvinde fra lokalområdet, der oplyste at gederne var sluppet ud af deres indhegning, men at de nu var gennet tilbage.

Mistænkeligt forhold – Kalundborg

Kl. 1826 fik politiet en henvendelse om, at nogle udlændinge kørte rundt i en blå personbil til forskellige forretninger, hvor man forsøgte at lokke de forretningsdrivende til at veksle penge. De skulle i forbindelse med vekslingen forsøge at forvirre ekspedienten. Politiet fandt dog hverken den blå bil eller udlændingene, som måske har villet forsøge at lave en eller anden form for (trick)tyveri i forbindelse med vekslingen af penge. Indtil videre har politiet dog ikke modtaget noget anmeldelse fra forretningsdrivende, som skulle have lidt et tab i den anledning.

Politiets generelle råd i den slags situationer er at være særdeles skeptisk og påpasselig, hvis man imødekommer ønsket om veksling af penge – ellers henvis de pågældende til et pengeinstitut i dets åbningstid.

Uidentificeret flyvende objekt i luften – Strandbakken, Kalundborg

Kl. 0038 fik politiet en henvendelse fra en borger på Strandbakken, der kunne se/høre et flyvende objekt på nattehimlen uden at kunne identificere, hvad der var tale om. Politiet kørte til området og kunne efter flere forsøg kl. ca. 0150 se noget, der fløj rundt i luften og udsendte grønt markeringslys. Politiet formodede, at der var tale om en drone og søgte videre i området, indtil politiet en dronefører fra et firma, som var i gang med at undersøge fjernvarmerør fra luften. Der var således tale om et legalt forhold, der ikke skulle vække bekymring hos borgere, der har set dronen nattehimlen.

Brand i skur – Åvej, Svebølle- Kalundborg

Kl. 1013 kørte politi og brandvæsen til brand i nogle skure på en landejendom. Det viste sig, at en medarbejder på gården mente, at han var blevet bedt om at brænde de faldefærdige skure ned. Skurene nåede at brænde helt ned før beredskabet kom frem. Brandvæsnet efterslukkede ilden, der var kontrolleret til skurene. Ingen personer kom til skade ved branden, og den bredte sig ikke yderligere. Politiet skal nu i samarbejde med kommunen undersøge, eller om der er tale om overtrædelse af miljølovgivningen.

Penge fundet i husholdningsmaskine- Genbrugspladsen Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 1225 henvendte to frivillige fra den lokale genbrugsorganisationen “Spildopmagerne” sig på Kalundborg politistation for at indlevere et seks-cifret kontant pengebeløb som hittegods. Pengene blev fundet i en gammel husholdningsmaskine i Spilopmagernes genbrugsforretning i Kalundborg. Maskinen kom ind i butikken i torsdags, hvor den blev indsamlet i en container på Kalundborg genbrugsplads på Asnæsvej. På genbrugspladsen har “Spildopmagerne” en aftale med kommunen om, at de får alle de effekter, som borgerne stiller i containeren til genbrug. Da husholdningsmaskinen ikke virkede, kunne den ikke sælges og skulle derfor destrueres. I den forbindelse fandt personalet i butikken det store kontantbeløb, som de indleverede til politiet. Pengene er nu i politiets varetægt, og vi vil forsøge at finde frem til pengenes ejermand. For at sikre os at pengene udleveres til rette ejer, kan politiet ikke komme med yderligere oplysninger om husholdningsmaskinen eller det eksakte beløb.

Politiet vil gerne i kontakt med borgere, der har indleveret en husholdningsmaskine i containeren på Kalundborg genbrugsplads omkring torsdag i sidste uge. Kontakt politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden