Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 20. december til den 22. januar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Røveri på gaden – Centervej, Høng Centret, Høng – Kalundborg

Kl. 0045 fik politiet en anmeldelse fra en 52-årig mand fra Høng, om at han omkring kl. 19.30 var blevet opsøgt af 5-6 yngre mænd. De havde truet den 52-årige til at hæve 2000 kr og give til mændene. Forurettede havde hævet pengene til mændene og var blevet truet til at give dem sit dankort og pinkoden. Den forurettede var blevet så bange, at han først ikke havde turde gøre noget, men først senere kom i tanke om at spærre sit kort. Da havde mændene nået at hæve yderligere 2000 kr. Herefter ringede manden til politiet.
Politiet kørte til stedet, hvor det røverilignende forhold skete, hvor de lavede en gerningsstedsundersøgelse.
Forurettede beskrev alle mændene som afrikanske af udseende.
De to mænd i gruppen, der havde optrådt toneangivende, beskrives som:
Mand, Afrikansk af udseende, 18-20 år, 185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: brune øjne, smalt ansigt, intet skæg. Kort afro-frisure., Talte: Dansk med accent, Iført: Sort jakke med bl.a. Q ved brystet, mørke cowboybukser.
B: Mand, Afrikansk af udseende, 18-20 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Intet skæg., Iført: Sort jakke, mørke cowboybukser.

Politiet søger vidner i sagen og vil meget gerne høre fra borgere, der har set en gruppe yngre mænd med afrikansk baggrund, der opholdt sig i og ved Høng Centret torsdag aften. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Kørsel uden førerret / registreringsbekendtgørelse mv. – Søvejen, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1120 standsede politiet en personbil til nærmere kontrol, idet nummerpladerne, der sad på bilen, var anført som afmeldte hos SKAT. Bag rattet i bilen sad en 21-årig kvinde fra Svebølle, som ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Hun havde ikke erhvervet sig førerret og blev derfor sigtet for denne overtrædelse af færdselsloven. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen, som den 21-årige førte, var blevet afmeldt et par dage tidligere. Nummerpladerne på bilen var også afmeldte hos SKAT og havde tidligere siddet på en tilsvarende bilmodel. Dermed blev nummerpladerne anvendt uberettiget, og den 21-åriges bil var derfor reelt ikke registreret og heller ikke ansvarsforsikret. Sigtelserne mod hende blev udvidet i overensstemmelse hermed, så hun nu kan se frem til at få sagen afgjort med flere bøder for dagens kørsel. Nummerpladerne inddrog politiet med henblik på aflevering til SKAT, så bilejeren skulle selv sørge for bugsering af bilen væk fra Søvejen.

Mand med “våben” blev indlagt – Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 1920 fik politiet en anmeldelse fra en beboer på Sejerø om, at en mand havde henvendt sig medbringende en sabel. Manden havde truet med at komme igen næste dag og havde forladt stedet. Politiet tog anmeldelsen alvorligt og bad straks forsvaret om assistance med en helikopter, så politiet hurtigt kunne komme til øen. Den truende mand blev hurtigt lokaliseret til at befinde sig på sin bopæl, hvor politiet frihedsberøvede en 70-årig mand. Ved nærmere undersøgelse af hans bolig fandt politiet dog ikke nogen sabel, men derimod et skohorn, som formodes at være det “våben”, som han havde brugt til sin truende adfærd. Den 70-årige blev sammen med politiet fløjet retur til Sjælland, hvorefter han på grund af uligevægtig sindstilstand blev indlagt på et sygehus til fornøden behandling. Politiet har tillige oprettet en sag om trussel om vold mod beboeren, der blev truet.

Mindre færdselsuheld – Slagelsevej/Årbyvej, Kalundborg

Kl. 0751 skete en mindre sammenstød, da en 17-årig ung kvinde fra Kalundborg, som lovligt førte en personbil, kørte frem i et vejkryds, men gik i stå i forbindelse med igangsætningen. Bagved kørte en 40-årig kvinde fra Kalundborg, der ikke nåede at bremse, da den 17-åriges bil pludselig gik i stå, og der skete en let påkørsel. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne fik lidt nogle skrammer.

Lov om euforiserende stoffer – Lerchenborgvej, Kalundborg

Kl. 0026 kontrollerede politiet tre mænd på 20, 22 og 23 år fra Kalundborg, da de opholdt sig i en parkeret bil på en parkeringsplads, hvor bilen holdt med lyset tændt. I bilen lugtede der kraftigt af hash, hvorfor politiet undersøgte de tre mænd og bilen nærmere. Den 23-årige blev fundet i besiddelse af 12½ gram hash og en joint, så han blev sigtet for ulovlig besiddelse af disse stoffer. I bilen fandt politiet også yderligere ca. 6½ gram hash, som ingen af de tre ville vedkende sig ejerskabet af. Politiet beslaglagde derfor hashen med henblik på senere destruktion. Den 23-årige vil således høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 1314 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 23-årig mand fra Kalundborg. Han kunne dog ikke fremvise noget kørekort, idet han ikke havde generhvervet sin førerret efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, som politiet beslaglagde efterfølgende. Grundlaget herfor var, at sigtelsen mod den 23-årige var den femte sigtelse for kørsel uden førerret inden for de seneste tre år. Han var dog utilfreds med beslaglæggelsen af bilen, hvorfor en dommer nu skal se på grundlaget herfor. Senere vil den 23-årige høre nærmere fra politiet både om protesten mod beslaglæggelsen, og når sagen skal afgøres.

Hastigshedskontrol – Holbækvej/Aldersrovej, Kalundborg

Kl. 0655 lavede politiet en hastighedskontrol på stedet. Politiet målte med laser og sigtede i den forbindelse 4 bilister for at køre for stærkt. Tre kørte så stærkt at de fik et klip i kørekortet, og en blev målt til at køre 99 km/t, selvom det kun er tilladt at køre 50 km/t op stedet. Denne sag lægges op til en betinget frakendelse. Alle bilisterne kan desuden forvente at få en bøde for forseelserne.

Søndag – mandag

Spirituskørsel – Slagelsevej v/ Rørby, Kalundborg

Kl. 1255 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, som oplyste, at han kørte bag en bil, der kørte usikkert. Politiet fik oplysninger fra anmelderen om bilen, og patruljen kørte til bilejerens adresse i Store-Fuglede, hvor de traf en 74-årig mand, der tydeligt var påvirket af alkohol. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han erkendte, at han havde været ude at køre i sin bil, selvom han havde indtaget alkohol. Den 74-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Indbrud i Perioden

Holbækvej, Kalundborg
Ugerløsevej, Ugerløse, Kalundborg
Gl. Sorøvej, Rørby, Kalundborg
Præstemarken, Svallerup, Kalundborg