Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 21. januar til den 29. januar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 0657 anmeldte en forbikørende bilist, at der var ildebrand i et skur ved ungdomsskolen. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor et træskur var udbrændt. Anmelderen havde ikke set nogen personer i området, og politiet kunne heller ikke umiddelbart finde årsagen til brandens opståen. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere. Ingen kom til skade ved branden, der ikke forårsagede andre skader end på skuret beliggende på et åbent græsareal.

Mand truede politiet med hardballpistol – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1303 blev politiet tilkaldt til privat adresse i forbindelse med en intern uoverensstemmelse i familien, hvor en 18-årig mand var indblandet. Da patruljen ankom til stedet, løb den 18-årige fra stedet. Politiet satte efter manden, der sprang over en bred å. Betjentene så nu, at den 18-årige havde en pistollignende genstand i hånden, som han holdt ned langs siden. Han stillede sig og så afventende på patruljen, der forblev på den anden åbred. Betjentene tog derfor deres forholdsregler, og lidt efter lagde den 18-årige sit våben. Det krævede lidt overtalelse at få manden til at springe tilbage over åen, hvor han blev anholdt. Pistolen blev nærmere undersøgt, og det viste at være en hardball-pistol. Den 18-årige blev sigtet for trusler mod politiet, og blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt til sagen. Han blev efterfølgende løsladt, men er forsat sigtet i sagen.

Spirituskørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 1045 anholdt og sigtede politiet en 62-årig mand fra Rungsted Kyst for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Bjergsted Byvej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 2239 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bilen blev ført af en 21-årig mand fra Jerslev Sj., som ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i bilen, som politiet efterfølgende beslaglagde med henblik på senere konfiskation. Aftenens kørsel i bilen var nu fjerde gang, at den 21-årige var blevet afsløret i at køre bilen uden førerret inden for de seneste tre år. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 2335 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Skælskør for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i knallert – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 0354 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende knallert. Det viste sig, at knallerten lå i en have ved et bosted. Knallerten var totalt udbrændt, og ved en foreløbig undersøgelse fandt politiet noget smeltet plastik, som muligt stammer fra en brændstofdunk. Ejeren af knallerten er en 20-årig kvinde fra Kalundborg, som er underrettet om sagen. Politiet undersøger branden nærmere for at finde ud af, om nogen kan mistænkes for at stå bag branden, der formodes at være påsat.

OPFØLGNING

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Elmegade, Kalundborg

Kl. 1611 sigtede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i en personbil, som han førte ad Elmegade. Det var patruljebilens nummerpladescanner, der indikerede, at ejeren af en modkørende bil ikke havde førerret. Da bilen kort efter var blevet standset, viste det sig, at det var bilejeren selv, der førte bilen. Da sigtelsen mod manden var politiets tredje sigtelse mod ham for kørsel uden førerret inden for de seneste tre år, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 56-årige vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når spørgsmålet om straf og endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

“Skud” viste sig at være fyrværkeri – ved Munkesøen Stadion, Kalundborg

Kl. 1815 fik politiet en anmeldelse om, at der var hørt noget, der lød som skud fra parken ved Munkesø stadion. En patrulje blev sendt til stedet, og de fandt frem til, at der var tale om afskudt fyrværkeri. Politiet fandt ikke frem til, hvem der havde affyret fyrværkeriet, men der kom ikke flere anmeldelser om fyrværkeri på stedet.

Narkokørsel i høj fart – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 1630 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, der kørte 96 km/t, på et sted, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. Føreren viste sig at være en 20-årig mand fra Kalundborg, der desuden blev med testet med narkometeret, der viste positiv for hash. Han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve.

I forhold til hastighedsforseelsen, vil der blive nedlagt påstand om et kørselsforbud, da føreren havde haft kørekort i under tre år, og en betinget frakendelse af førerretten. Bøden for hastighedssagen alene er på 5.500 kr samt 500 kr til offerfonden. Når resultatet af blodprøven kommer, vil politiet taget stilling til den samlede strafpåstand.

Spirituskørsel – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 0108 sigtede og anholdt politiet en 40-årig mand fra Svebølle for spirituskørsel, da han kørte en personbil med en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve og blev herefter løsladt.

Varetægtsfængsling – Trusler mod kommunalt ansatte – Torvet, Kalundborg

En 51-årig mand fra Kalundborg blev onsdag kl. 1300 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for tre tilfælde af verbale trusler i november 2018 og to gange i januar 2019 over for ansatte på jobcentret hos Kalundborg Kommune. Han var blevet anholdt onsdag aften af Københavns Politi, da han meldte sig selv til politiet i København efter den seneste anmeldelse tirsdag d. 22/1-2019 fra Kalundborg Kommune om nye, verbale trusler på telefonsvareren hos navngivne medarbejdere. Retten bestemte, at den 51-årige foreløbigt skulle varetægtsfængsles frem til den 19. februar 2019.

Trusler mod kommunalt ansatte – Torvet, Kalundborg

Kl. 0902 modtog politiet en anmeldelse fra Kalundborg kommune om, at en navngiven borger nu igen havde indtalt utallige trusler mod navngivne medarbejdere på en telefonsvarer, så medarbejderne var kraftigt påvirket af disse verbale trusler. Kommunen havde endvidere taget sine forholdsregler med en vagt, såfremt den mistænkte måtte dukke op for at gøre alvor af sine trusler. Politiet indledte i løbet af formiddagen en eftersøgning af den mistænkte forskellige steder i Kalundborg, men uden at træffe ham. Den mistænkte – en 51-årig mand fra Kalundborg – blev derfor efterlyst internt i politiet, således at han kl. 1830 blev anholdt i spirituspåvirket tilstand af Københavns Politi, da han selv henvendte sig på en politistation i København. Den 51-årige var i øvrigt i forvejen efterlyst af Københavns Politi til sigtelse og afhøring i en sag om indbrud i en restauration i København. Efter afsluttet efterforskning i den indbrudssag blev den anholdte overført til et arresthus, idet Midt- og Vestsjællands Politi onsdag formiddag vil sigte og afhøre ham om de mange trusler mod de kommunalt ansatte, inden anklagemyndigheden vil fremstille ham i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.

Mand faldt i havnen – Vestre Havnevej, Kalundborg

Kl. 1528 kørte politiet ud til havnen, idet en mand var faldet i vandet. Ved politiets ankomst var manden – en 67-årig mand fra Jerslev Sj. – dog kommet op igen og var i god beholdt. Han faldt i vandet, da han ville flytte sig fra sin båd og over på en anden. Efter nogle minutters ophold i vandet og råb om hjælp kom en 45-årig kvinde fra Kalundborg ham til undsætning, så hun med hjælp fra andre kunne redde manden op af det kolde vand.

Kørsel uden førerret / registreringsbekendtgørelse mv. – Søvejen, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1120 standsede politiet en personbil til nærmere kontrol, idet nummerpladerne, der sad på bilen, var anført som afmeldte hos SKAT. Bag rattet i bilen sad en 21-årig kvinde fra Svebølle, som ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Hun havde ikke erhvervet sig førerret og blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen, som den 21-årige førte, var blevet afmeldt et par dage tidligere. Nummerpladerne på bilen var også afmeldte hos SKAT og havde tidligere siddet på en tilsvarende bilmodel. Dermed blev nummerpladerne anvendt uberettiget, og den 21-åriges bil var derfor reelt ikke registreret og heller ikke ansvarsforsikret. Sigtelserne mod hende blev udvidet i overensstemmelse hermed, så hun nu kan se frem til at få sagen afgjort med flere bøder for dagens kørsel. Nummerpladerne inddrog politiet med henblik på aflevering til SKAT, så bilejeren skulle selv sørge for bugsering af bilen væk fra Søvejen.

Mand med “våben” blev indlagt – Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 1920 fik politiet en anmeldelse fra en beboer på Sejerø om, at en mand havde henvendt sig medbringende en sabel. Manden havde truet med at komme igen næste dag og havde forladt stedet. Politiet tog anmeldelsen alvorligt og bad straks forsvaret om assistance med en helikopter, så politiet hurtigt kunne komme til øen. Den truende mand blev hurtigt lokaliseret til at befinde sig på sin bopæl, hvor politiet frihedsberøvede en 70-årig mand. Ved nærmere undersøgelse af hans bolig fandt politiet dog ikke nogen sabel, men derimod et skohorn, som formodes at være det “våben”, som han havde brugt til sin truende adfærd. Den 70-årige blev sammen med politiet fløjet retur til Sjælland, hvorefter han på grund af uligevægtig sindstilstand blev indlagt på et sygehus til fornøden behandling. Politiet har tillige oprettet en sag om trussel om vold mod beboeren, der blev truet.

Indbrud i Perioden