Endnu engang åbnes dørene for cafeaftener for slægtsforskere på Kalundborg Bibliotek.

Værterne er Slægtshistorisk Forening Vestsjælland og Biblioteksklubben ved Kalundborg Biblioteker, som har indgået partnerskab om at afvikle en række inspirationsaftener for slægtsforskere. Aftenerne henvender sig til både øvede, nybegyndere og dem, der bare er nysgerrige.

Cafeaftenerne begyndte i efteråret, men da der har været stor interesse, fortsætter samarbejde igen i dette forår. Man må meget gerne medbringe sin egen bærbare PC, for så vil der være mulighed for at slægtsforske sammen.

Til stede vil være Linda Radmer fra Kalundborg Biblioteker samt Michael Lundegaard Augustesen og Hans Revsbæk fra Slægtshistorisk Forening Vestsjælland. Hver aften har et tema, og i dette forår er det følgende dage og temaer, der tilbydes:

Billede: Kalundborg Biblioteker.

Tirsdag 29/1 kl. 19-21: “Kend dine Kilder”
Hør om den søde historie, der blev fortalt og derefter trykt i et lokalhistorisk blad, men som skulle vise sig slet ikke at være sød. Det er Linda Radmer fra Kalundborg Biblioteker, der fortæller en historie fra sin slægt; en historie, som hun gerne ville vide mere om. Den viste sig ikke at være sand. Hør historien om Radmersvej.

Tirsdag 19/2 kl. 19-21: ”DNA – hvad kan vi finde og hvordan?”
Michael Lundegaard Augustesen fra Slægtshistorisk Forening Vestsjælland fortæller om DNA i slægtsforskning.
I kirkebøgerne kan man til tider se, at der ved dåben er udlagt to fædre til et barn. Kan man nu ved hjælp af DNA finde ud af, om det var den rigtige, der kom til at “hænge på ungen”?

Tirsdag 19/3 kl. 19-21: “Inspiration til slægtsforskning”
Når man søger information om sine aner, så er der mange hjemmesider, der kan inspirere til at finde ud af, hvordan de levede. Tit er det tilfældigt, om man havner på en god side. På denne aften deles de gode sider.

Der er begrænset plads, da aftenerne foregår i bibliotekets læsesal, så det anbefales, at man reserver en billet her (gå ind under pågældende dato og relevant arrangement). Det koster 30 kr. at deltage pr. aften. Medlemmer af Slægtshistorisk Forening eller Kalundborg Biblioteksklub får rabat. Til alle cafeaftener er der frisk kaffe på kanden og lidt sødt til tanden.

Vil man vide mere om Slægtsforskning, kan man med fordel besøge hjemmesiden for Slægtshistorisk Forening i Vestsjælland. Læs mere om Biblioteksklubben på denne side.