Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Okt 12, 2018 til Okt 23, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Voldelige mænd i bil – Eskebjerg / Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1717 anmeldte en 48-årig mand fra Eskebjerg, at han stod ud ved vejen, da en personbil passerede med høj fart. Han kiggede efter bilen, hvilket fik føreren til at bremse kraftigt op. Føreren og en passager fra bilen steg ud og løb efter anmelderen, medens de truede ham verbalt. Anmelderen løb ind i sit hus og låste døren, hvorefter mændene fra bilen knuste ruderne og kastede en tung genstand fra en trailer mod anmelderens bil. Herefter kørte de to mænd fra stedet i bilen, som politiet ikke fandt trods eftersøgning i området.

Kl. 1826 anmeldte både to mænd på hhv. 37 og 71 år fra Jerslev Sj., at de begge på et tidspunkt mellem kl. 1600 og 1700 var blevet udsat for vold af to aggressive mænd i en bil. Den 37-årige havde på Hovedgaden set en lyseblå personbil køre med høj fart, hvilket fik ham til at ryste på hovedet. De to mænd i bilen standsede, steg ud og gi k i retn ing mod den 37-årige, som kørte fra stedet i sin bil. De to mænd fulgte efter, indtil den 37-årige standsede ved den 71-åriges bopæl. De to stod igen ud, men var bevæbnet med et jernrør, som de truede de to mænd med. Herefter knuste de flere ruder i den 37-åriges bil, og ved mændenes indgriben fik den 37-årige et slag i ansigtet, og den 71-årige fik en mindre kvæstelse på sine ene hånd. De to mistænkte blev beskrevet som: A: mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, skaldet og med tatoveringer, iført en rød bluse; og B: mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, skaldet og med tatoveringer, iført mørkt tøj. De var kørende i en lyseblå personbil formentlig af mærket Daihatsu Charade.

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg arbejder ud fra en formodning om, at der kan være tale om samme bil og med de samme to mistænkte mænd i begge episoder. Personer, der kan bidrage med oplysninger til identifikation af mændene, kan henvende sig til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Mistænkelige mænd – Tjørnelundevej, Tjørnelunde, Høng – Kalundborg

Kl. 1551 anmeldte en lokal kvinde, at hun ca. 5 minutter tidligere havde fået uventet besøg af to fremmede mænd, der havde kørt i en mørkegrøn personbil af mærket Toyota. De havde kigget ind ad vinduerne, og da anmelderen havde givet sig til kende, havde de spurgt, om de kunne købe en bil. Anmelderen afviste dem, da hun ikke havde nogen bil til salg, men de insisterede på at købe noget. Til sidst blev de bortvist fra stedet af anmelderen, der beskrev mændene som to mænd af anden etnisk oprindelse end dansk. Den ene var 50-60 år og den anden 20-25 år. Anmelderen fik ikke noteret sig bilens nummerplade og oplyste, at hun ikke havde fået stjålet noget. Hvad deres ærinde reelt havde været, ved politiet heller ikke.

Ældre kvinde på sen aftentur – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 2321 anmodede personalet på en tankstation om assistance fra politiet, idet en ældre kvinde med rollator befandt sig på stedet. Hun kunne ikke huske meget om hverken eget navn eller sin adresse. Politiet fik dog hende identificeret som en 92-årig kvinde fra Kalundborg, som blev kørt hjem af politiet. På hendes bopæl afventede politiet hjemmeplejen, der efterfølgende tog sig af den 92-årige.

Varetægtsfængsling – Hærværk – Lupinvej, Kalundborg

En 51-årig mand fra Kalundborg, der blev anholdt natten mellem torsdag og fredag ved en børneinstitution på Lupinvej, hvor han blev tilbageholdt af en vægter som mistænkt for at have puttet en tændstik i dørlåsen, blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk. Han blev ved retsmøde sigtet for flere tilfælde af hærværk ved at putte tændstikker i dørlåse forskellige steder i Kalundborg gennem de seneste måneder. Den 51-årige blev varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt frem til den 13. november 2018.

Retsmødet blev mere langvarig end planlagt, fordi den først tilkaldte forsvarer måtte erklære sig inhabil i den konkrete sag, fordi forsvareren på sit kontor på et tidligere tidspunkt også havde fået stukket tændstikker i dørlåsen. Retten måtte tilkalde en ny forsvarer, så grundlovsforhøret kunne gennemføres som planlagt.

Humanitær eftersøgning – Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 1745 meddelte sognefogeden, at han sammen med andre beboere og pårørende til den savnede – en 72-årig mand – ledte efter manden, der i nedtrykt sindstilstand var gået fra en sommerbolig kl. ca. 1200 for at gå en tur. Da han mod forventning ikke var vendt retur, havde pårørende slået alarm indledningsvist til sognefogeden på øen. Politiet iværksatte nu en eftersøgning med hunde, som med assistance fra Forsvaret blev fløjet til Sejerø, ligesom eftersøgningen af den savnede også foregik med assistance fra en helikopter. Den savnede blev også eftersøgt ved bopælen i Nordsjælland, men forgæves. Eftersøgningen blev indstillet sent på aftenen, uden at den savnede var blevet fundet. Eftersøgningen genoptages fredag formiddag med et større antal hunde og igen med assistance fra en helikopter. Se særskilt pressemeddelelse herom.

Grundlovsforhør – Hærværk – Lupinvej, Kalundborg

Kl. 0105 fik politiet en henvendelse fra en vægter, der i anden anledning havde ført tilsyn med en børneinstitution, om, at vægteren pludselig havde bemærket en mand opføre sig mistænkeligt ved et af indgangspartierne. Ved nærmere kontrol opdagede vægteren nu, at der sad en tændstik i dørlåsen, hvilket der ikke gjorde få minutter tidligere. Vægteren råbte manden an og tilbageholdt ham indtil politiets ankomst. Politiet kunne herefter anholde en 51-årige fra Kalundborg som mistænkt for hærværk mod dørlåsen. Ved siden af den anholdte fandt politiet en tændstikæske, som den anholdte inden anholdelsen havde smidt fra sig ifølge vægteren. Den anholdte vil blive afhørt til hærværkssagen, der minder om mange tilsvarende sager om hærværk mod dørlåse ved indstikning af tand- eller tændstikker i dørlåsene gennem de seneste måneder i Kalundborg. Anklagemyndigheden fremstiller d en anhol dte kl. 1200 i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk som mistænkt for flere hærværksforhold i Kalundborg.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 1156 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand havde fået et stød, og at en ambulance var sendt til arbejdspladsen. Politiet fik kontakt til en 20-årig mand fra Kalundborg, der havde været i færd med at svejse. Stelklemmen var sat fast fat på svejseemnet, som han utilsigtet fik rørt ved og dermed fik et mindre stød. Den 20-årige blev for en sikkerhedsskyld bragt til skadestuen i Holbæk, men var sluppet fra uheldet uden skader. Politiet har optaget rapport om uheldet for at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Brandundersøgelse – Klovbygade, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1918 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur hos en 40-årig mand fra Jerslev Sj. Han havde opdaget branden, da tagplader på skuret sprang som følge af brand i skuret. Trods brandvæsnets indsats udbrændte hele tagkonstruktionen på skuret, som blev totalskadet. Brandårsagen formodes at være en benzindrevet plæneklipper, som han kort før brandens opståen havde stillet i skuret efter ca. 1 times plæneklipning. Politiet skal dog have undersøgt stedet nærmere for at få bekræftet tesen om brandens opståen.

Brand i træ – Pilevej, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 0846 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et træ. Det viste sig, at branden i træet var blevet slukket med en skumslukker, så der var kun sket begrænset skade på træet. En 52-årig kvinde fra Jerslev Sj. havde inden branden været i gang med en ukrudtsbrænder. Politiet formoder, at det var brandårsagen og foretager sig ikke yderligere i sagen.

Kanonslag på cykelsti – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 1039 havde en lokal borger fundet et kanonslag liggende midt på cykelstien. Politiet fandt et ca. 15 cm langt kanonslag og medtog det med henblik på forsvarlig destruktion. Hvordan det var havnet på cykelstien, vides ikke.

Brand i villa – Hovedgaden, Kalundborg

Kl. 0915 blev politi og brandvæsen sendt til en brand i en villa. Villaen var inddelt i to lejemål, og branden var opstået i den ene lejlighed. Den 41-årige kvindelige beboer, var kommet ud af lejligheden med hjælp fra en nabo. Ingen personer kom til skade ved branden, men lejligheden, hvor branden opstod, udbrændte. Brandvæsnet måtte bryde tag og etageadskillelse imellem stue og 1.sal op for at efterslukke ilden. Lejligheden ved siden af blev skadet af røg og sod. Hovedgaden var spærret fra Vinkelvej til Wilhelm Pedersens Plads var spærret i indtil kl. 1120, mens slukningsarbejdet stod på. En busrute måtte omlægges i samme tidsrum.Et glemt stearinlys kan have været årsag til branden, som politiet nu undersøger nærmere for at finde ud af, om nogen kan drages til ansvar.

Færdselsuheld – J H Petersens Alle / Stadion Alle, Kalundborg

Kl. 2019 anmeldte faderen til en 17-årig ung mand fra Kalundborg, at sønnen havde været impliceret i et færdselsuheld i krydset J H Petersens Alle – Stadion Alle, hvor han som cyklist var blevet påkørt kl. ca. 1900. Den 17-årige kørte på cykel ad J H Petersens Alle mod vest, da en modkørende motorcyklist svingede til venstre mod Stadion Alle og herunder påkørte cyklisten, som ikke havde lys på cyklen på den oplyste vej. Cyklisten væltede, og den 17-årige slog både det ene ben og venstre arm. Motorcyklisten og cyklisten talte kortvarigt sammen om, hvorvidt cyklisten var kommet alvorligt til skade. Herefter kørte motorcyklisten fra stedet, uden at parterne havde fået udvekslet de nødvendige oplysninger i anledning af uheldet. Cyklen havde også fået skader som følge af påkørslen, og cyklisten selv tog på skadestuen senere på aftenen for at blive undersøgt for eventue l person skade/knoglebrud. Politiet forsøger nu at få identificeret motorcyklisten, som politiet p.t. ikke har yderligere oplysninger om.

Røveri i supermarked, Nytorv, Kalundborg

Kl. 2212 fik politiet en anmeldelse fra personalet i et supermarked om, at der netop havde været røveri. To personer var kommet ind i butikken med tildækkede ansigter og bevæbnet med knive. De gik hen til en ung kvindelig ekspedient og tog fat i hende og sagde, at hvis hun fulgte med, så skete der hende ikke noget. Ekspedienten gik hen til kassen og udleveredeet mindre kontantbeløb til røverne. Den ene gerningsmand sagde noget i retning af: ” Jalla – Jalla vi skal videre”.En af mændene tog pengene fra kassen, og lagde dem ned i en gul Nettopose. Da de havde fået pengene, løb de to mænd fra stedet i retning af Nytorv. Røverne beskrives som: A: Mand, 20-25 år, 185-190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Dansk, Iført: hoftelang sort jakke med hætte, sorte bukser, sorte sko med hvid sål. Bar maskering / handsker, Medbragte: gul Netto pose, Bevæbning: kniv; og B: Mand, 20-25 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Dansk, Iført: mørk jakke/fleece, sorte bukser med hvide striber på siderne muligt mrk. Adidas, sorte sko med hvide såle. Iført hue, maskering og handsker, Bevæbning: kniv.

Politiet søger vidner til episoden. Har nogen bemærket to mænd løbe ad Nytorv omkring kl. 22 torsdag aften, kontakt da politiet på telefon 114.

Indbrud i perioden
Rødelejevej, Bjergesø, Hørve Arnakkevej, Eskebjerg Toelstangsvej, Gørlev Elmegade, Kalundborg Engvej, Kalundborg Nørre Alle, Kalundborg Bredekildevej, Kalundborg Lundemarken, Kalundborg Kløvermarken, Hvalsø Kløvermarksvej, Holbæk Parcelvej, Svebølle Højgårdsvej, Ugerløse