At være barn på Sjællands Vestkyst kan næppe siges at være kedeligt. Man kan komme på en tidsrejse tilbage fra middelalderen og helt ud i fremtiden, eller hvad med at liste rundt i ægte vikingers fodspor? Det er to af de oplevelsesruter man fra i dag kan prøve i henholdsvis Sorø Kunstmuseum og på Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse.

Foto: VisitVestsjælland

Sidste sommer præsenterede VisitVestsjælland et nyt børneunivers, hvor man sammen med figuren Vester, kunne komme på oplevelsesture i henholdsvis Kalundborg, Slagelse og Sorø.

”Det er tre af vores kulturinstitutioner, der har været med til at forme og udvikle idéen”, siger Jens Müller, direktør hos VisitVestsjælland, og fortsætter ”Vi får hvert år besøg af rigtig mange børnefamilier, ikke mindst om sommeren i de 12.000 feriehuse i vores område, men tiltaget er bestemt også tiltænkt herboende familier, der kan opleve nærområdet på en sjov og anderledes måde”.

Det er nok ret sjældent at et museumsbesøg står først på ønskesedlen over oplevelser hos børnene. Det er netop det, at dette nye børneunivers et tiltænkt at ændre på. Efter det første års erfaringer og evaluering, er VisitVestsjælland nu klar med en version 2.0. Hele universet har fået et grafisk løft og så har figuren Vester fået en søster – Ester.

Sammen med Ester & Vester kan man nu komme på nye oplevelser på henholdsvis Sorø Kunstmuseum og Vikingeborgen Trelleborg. På Kalundborg Museum er man også ved at lægge sidste hånd på deres oplevelseshæfte.

Oplevelsesjagterne koster 75 kr. og hæftet der er på 14 sider byder på forskelligartede opgaver med Ester & Vester. Oplevelsen er beregnet til børn mellem 5 og 10 år. Når jagten er færdig, og alle poster er besøgt, så venter en særlig hilsen fra Ester & Vester til børnene på hver af museerne, et lille minde man kan få med hjem.