Flere og flere danskere får trimmet matriklens grønsvær uden at løfte en finger – også i ferietiden. Hos GF Forsikring på Vestsjælland mærker man, at mange er usikre på forsikringen af den selvkørende haveassistent. 

Det skriver GF Forsikring til Dit Kalundborg.

Skolernes sommerferie er skudt i gang, og mange danskere pakker kufferten og tager hjemmefra, men lader græsset gro med god samvittighed. Med indtoget af robotter på de danske plæner, behøver de nemlig ikke at vende hjem til en knæhøj vildmark.

– Hos GF Vestsjælland kan vi godt mærke, at robotplæneklippere er blevet billigere at anskaffe. Vi får rigtig mange opkald her op til sommerferien fra kunder som spørger, hvordan deres robotplæneklipper er forsikret. Der er ingen tvivl om, at vestsjællænderne har taget den nye form for hushjælp til sig, fortæller forretningsfører Charlotte Wiik.

Foto: GF Forsikring.

Robotten hører ind under indboforsikring
Ligesom husstandens menneskelige beboere, så skal den selvkørende haveassistent også forsikres. Det er især tyveri, som vestsjællænderne bekymrer sig om.

– Tyveri af robotplæneklipperen vil være et såkaldt simpelt tyveri, fordi den er nem at komme til for tyven og stjæles fra et ikke-aflåst sted.

Men selvom robotplæneklipperen altså ikke er låst inde, så dækkes den hos GF alligevel af indboforsikringen, fordi den hører til husstandens almindelige indbo, ligesom fx køkkenmaskiner og “almindelige” plæneklippere, forklarer Charlotte Wiik fra det vestsjællandske GF-kontor, der dog understreger, at det er vigtigt, at man tjekker betingelserne for dækning af tyveri af robotplæneklipper hos sit eget selskab.

Lynnedslag og overspænding
Lynnedslag kan være en anden slags skade, som kan ramme vestsjællandske robotplæneklippere og ødelægge dem.

– Det er sjældent, at et hus eller en genstand bliver ramt direkte af et lyn. Det er mere almindeligt med overspændingsskader på grund af lynnedslag i området. Hos GF anbefaler vi, at man supplerer sin indboforsikringen med en elektronikforsikring, for så får man også robotplæneklipperen dækket, hvis den bliver skadet i forbindelse med lynnedslag eller overspænding, siger Charlotte Wiik.

Gem ladestationen væk
– Som forsikringskvinde vil jeg naturligvis først og fremmest anbefale, at tyveri forebygges. Fx ved at placere robottens ladestation et ikke-synligt sted og at gøre brug af de muligheder for alarm og personlig kode, som mange robotplæneklippere er udstyret med. Man kan også gøre det ekstra svært for tyven med DNA-mærkning og GPS-sporing.

– Med en god indboforsikring evt. suppleret med en elektronikforsikring, når man langt og kan roligt slippe robotten løs, mens man nyder sin ferie væk hjemmefra, slutter GF’s lokale kvinde fra GF Vestsjælland.