Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 23. november til 5. december.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist – Cobavej, Høng – Kalundborg

Kl. 1140 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Helsinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brugstyveri af bil – Høng, Kalundborg.

Kl. 2355 bemærkede en politipatrulje, at en mand var i færd med at tanke en bil på Slagelsevej. Bilen var i forvejen anmeldt som stjålet. Føreren af bilen, en 20-årig mand fra Høng, blev sigtet for brugstyveri af bilen. Han blev løsladt senere på natten. Sagen behandles senere i retten.

Tricktyveri – Høng, Kalundborg.

Kl. 1535 var en 71-årig kvinde fra Jyderup udsat for et tricktyveri i Aldi i Høng Centret. Kvinden mødte en udenlandsk kvinde, der spurgte om vej på gebrokkent engelsk. Den 71-årige var i færd med at læsse varer i sin bil, da hun blev kontaktet af den udenlandske kvinde, der blev afvist af den 71-årige.

Den 71-årige opdagede kort efter, at hendes pung var forsvundet med kørekort og 3000 kr. i kontanter.

Den mistænkte kvinde beskrives som: Udlænding, almindelig af bygning, sort langt hår, iført lang frakke, blomstret tørklæde og lang nederdel.

Mistænkeligt forhold – Kaldred, Kalundborg.

Kl. 1554 bankede det på døren til et hus på Pilemosevej. En østeuropæisk kvinde forsøgte på dårligt engelsk at skaffe hjælp til en mand, der lå i rabatten. Da anmelderen ikke ville hjælpe, så rejste manden sig mirakuløst op og fejlede tilsyneladende ikke noget.

Det må antages, at de to udlændinge ville lave et tricktyveri.

Indbrud i villa – Svebølle, Kalundborg.

Kl. 0829 bemærkede et vidne, at der var indbrud i en villa på Gl. Skovvej, hvor to personer var i færd med at bære ting ud fra huset.

Det lykkedes ikke politiet i første omgang at få fat i gerningsmændene, der beskrives som:

A, mand, 30-40 år, 190 cm høj, spinkel, hvidt smalt ansigt, blanke øjne, lang næse, iført sort jakke, sort tophue. B: Mand, 30-40 år, 180 cm høj, dansk af udseende, iført sort jakke , sort hue. Begge kørte fra stedet i en mørkegrå VW Golf.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere.

Fornærmelig adfærd over for offentlig myndighed – Kalundborg.

En 25-årig mand fra Kalundborg kaldte en medarbejder ved politiet i Kalundborg for alverdens ukvemsord under sit ophold på politistationen. Den 25-årige blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig adfærd, og han kan nu se frem til at få en bøde for sin adfærd. Hvorfor han var ophidset melder historien ikke noget om.

Vold – Reersø, Kalundborg.

Politiet var kl. 0020 på en adresse i Reersø, hvor der dels var udøvet vold og hvor der blev skudt op i luften med et gevær. Politiet omringede huset, og politiet fik kaldt en 54-årig mand ud fra huset uden dramatik.

Manden blev sigtet for vold mod en 19-årig mand fra Slagelse og en 42-årig kvinde fra Reersø. Han blev løsladt i løbet af søndag formiddag. Sagen vil senere finde sin afslutning i retten. Ingen af de to forurettede kom alvorligt til skade ved volden.

Grundlovsforhør – Indbrud i villa – Kystbakken, Kalundborg

Kl. 0928 fik politiet en henvendelse fra nogle opmærksomme naboer, der undrede sig over to fremmede mænds adfærd ved naboens hus. De to fremmede mænd havde henvendt sig ved hoveddøren og ringet på. De forsvandt begge om bag huset, hvorefter den ene kom retur til hoveddøren og blev lukket ind af den anden mand. Naboerne alarmerede politiet og holdt stedet under observation, men så ikke de to mænd forsvinde fra stedet. Kort efter så naboen dog den ene mand på Hestehaven, hvor politiet kl. 1005 kunne anholde en 47-årig mand fra Litauen som mistænkt for indbrud i villaen på Kystbakken. På bagsiden af huset var der knust en rude, og de nåede at stjæle kontanter (mønter) samt en bærbar PC, inden de flygtede fra stedet. Den anden gerningsmand fandt politiet ikke trods eftersøgning i området med hjælp fra flere vidner. Efterfølgende kunne politiet konstatere, at politiet havde haft kontakt til den anholdte dagen før på Holbækvej, Kalundborg, hvor to mænd også var set under mistænkelige omstændigheder ved en villa. Politiet havde på daværende tidspunkt ikke grundlag for at gøre yderligere over for hverken den nu anholdte eller hans kammerat, hvis identitet er politiet bekendt. Den anholdte vil blive fremstillet kl. 0945 i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.

Færdselsuheld – Elmegade, Kalundborg

Kl. 1740 fik politiet melding om et færdselsuheld, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 55-årig mand fra Kalundborg kørte i en personbil ad Elmegade mod vest, da han i fodgængerfeltet påkørte en 62-årig kvinde fra Nakskov. Hun var i færd med at passere fodgængerfeltet fra syd mod nord, men slap med diverse knubs. Den 55-årige kan nok forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er færdigefterforsket.

Mistænkeligt forhold – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 1928 anmeldte en opmærksom borger, at en mand på 20-30 år, iført grøn jakke med hætte, gik og lyste ind i haverne på vejen. Manden gik i retning mod Klosterparkvej, men politiet fandt ikke manden for at få opklaret, hvad formålet var med den adfærd.

Mistænkeligt forhold – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 0935 kontaktede en opmærksom kvinde, der i bil tilfældigt passerede en bygning på Holbækvej, at to formentlig udenlandske mænd gik ind på adressen og efterfølgende kiggede ind ad vinduerne. Da hun standsede for at ringe til politiet, gik de to mænd fra stedet, men blev senere truffet af politiet, der kunne konstatere, at der var tale om to mænd på 47 og 50 år fra Litauen. Da politiet ikke kunne bevise, at de havde gjort noget kriminelt, fik de lov til at gå uden at blive sigtet for noget.

Politiet er meget glade for denne type anmeldelser indgivet af opmærksomme borgere, der reagerer på noget, som virker unormalt. På den måde hjælper man hinanden til at passe sine ting og kan måske forhindre indbrud i villaer.

Butikstyv indhentet – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 1315 anmeldte personalet i supermarkedet Aldi, at man tilbageholdt en yngre mand efter tyveri af nogle pakker cigaretter. Det viste sig, at en 16-årig dreng fra Kalundborg havde stjålet seks pakker cigaretter fra en ubemandet kasse i supermarkedet. Personalet havde opdaget tyveri og var løbet efter drengen, da han flygtede med tyvekosterne, som han smed fra sig under flugten. Den hurtigste var dog en mandlig ansat, som fik fat i drengen og tilbageholdt ham, så politiet kunne sigte ham for tyveri af cigaretterne. Den 16-årige kan nu forvente at modtage en bøde som straf for tyveriet.

Røveri mod forretning – Ugerløse, Holbæk.

Kl. 1800 kom en gerningsmand ind i Dagli’Brugsen på Hovedgaden i Ugerløse, hvor han truede med en pistol og fik udleveret kontanter fra kassen. Han stak af fra stedet i vestlig retning.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 20-25 år, spinkel, hvid hud, rundhovedet, lyst hår, talte dansk. Iført sort elefanthue med huller til øjne og mund, sort bluse, blå bukser og hvide sko. Han var bevæbnet med en pistol.

Politiet var massivt til stede i denne del af politikredsen, men det lykkedes ikke i første omgang at finde frem til gerningsmanden. Politiet hører meget gerne fra personer, der har hørt eller set noget i relation til røveriet, eller som ud fra signalementet kan komme med et bud på, hvem gerningsmanden kan være.

Indbrud i perioden
Bjergesøvej, Hørve
Møllevangen, Gørlev
Tværstenen, Gørlev
Kulbyvej, Høng
Mosevej, Høng
Højbuen, Høng
Ærøvej, Høng
Kystbakken, Kalundborg
Kalundborgvej, Holbæk
Bredekildevej, Kalundborg
Kløvermarken, Hvalsø (2 steder)
Kløvervej, Køge (2 steder)
Gl. Skovvej, Svebølle
Skrænten, Ubby, Jerslev Sj.