Demens kræver støtte, forståelse og håb

Lørdag d. 23/9 går Alzheimerforeningens frivillige i Kalundborg på gaden for at samle ind til mennesker med demens.

Kender du nogen med demens, eller støder du nogle gange på mennesker med demens i din hverdag? Chancen for at du gør er høj, for lige nu er omkring 500.000 danskere berørt af demens – enten fordi de selv har sygdommen eller er nære pårørende til en med en demenssygdom.

Og hvis du kender nogen med Alzheimers, eller en anden demenssygdom, inde på livet, ved du også, at det er en af de mest opslidende sygdomme, der findes – både for de pårørende, og den der er ramt:

Når demens rammer, er det en omvæltning for alle i familien. Man siger farvel til meget af det velkendte og goddag til en helt ny livssituation, der desværre oftere bliver mødt med fordomme end forståelse. Og der er ingen vej tilbage, for der findes ingen kur mod demens – ikke endnu. Alligevel er det muligt at leve et godt liv med demens – det kræver blot støtte, forståelse og håb, fortæller formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund.

Når hundredvis af frivillige går på gaden i over hele landet lørdag den 23/9, kan du være med til at vise din opbakning ved at støtte Alzheimerforeningens forskningsaktiviteter og det daglige arbejde for at hjælpe mennesker med demens og deres pårørende.

“Mit største ønske er, at der kommer en kur en dag. Hvis ikke for mig, så for andre i fremtiden. Derfor håber jeg, at der vil blive samlet en masse ind til forskning i demens,” fortæller Birger Veber, der fik konstateret Alzheimers sygdom for to år siden, da han var 63 år.

 

Mød indsamlerne på gaden den 23/9 kl. 10.00 – 13.00.

Læs mere på  www.huskedagen.dk, hvor du også kan melde dig som indsamler.

 

Birger Veber
Foto: Alzheimerforeningen