Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Jul 21, 2017 til Aug 01, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Stjålet bil på mark – Gunhøjvej, Føllenslev, Kalundborg:

Kl. 20.48 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at en bil var havnet på en mark. Den mandlige fører var gået fra stedet, men var kort efter blevet samlet op af en anden bilist, hvis bilnummerplade var blevet aflæst. Den forulykkede bil var meldt stjålet i Sydøstjyllands Politikreds tidligere, og ved efterforskning via den hjælpende bilist lykkedes det at finde frem til en 21-årig mand fra Barrit, der kunne mistænkes for at være biltyven og fører af den forulykkede bil. Politiet fik telefonisk kontakt til ham, men han var ifølge egne oplysninger på vej mod Jylland. Han kan dog forvente at blive kontaktet af det lokale politi med henblik på sigtelse og afhøring til sagen. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken med den stjålne bil.

Færdselsuheld – Gørlev, Kalundborg:

Kl. 16.56 blev der anmeldt om færdselsuheld på Hallenslevvej, hvor en personbil kørte ad Hallenslevvej i nordlig retning. Den 70-årige kvinde fra Slagelse, der førte bilen, holdt stille i krydset ved Hallenslevvej/Gørlevvej, Hun overså en bil, der blev ført af en 40-årig mand fra Kalundborg, der kørte ad Gørlevvej mod sydvest. Der skete store materielle skader med begge biler, der umiddelbart blev vurderet som totalskadede.Den 70-årige kvinde blev kørt til behandling på sygehus for skader på det ene ben.

Narkobilist – Centervej, Høng – Kalundborg:

Kl. 17.00 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, fordi han ikke havde noget kørekort. Den 26-årige fik udtaget en blodprøve og blev løsladt efter afhøring.

Anmeldelse om bidsk hund ved supermarked – Bredgade, Kalundborg:

Kl. 18.33 fik politiet en anmeldelse om, at flere personer var blevet angrebet af en hund, der stod tøjret ved supermarkedet Føtex. Politiet kørte til stedet, hvor en 45-årig kvinde fra Kalundborg var på vej væk med sin hund. Hun var ikke bekendt med, at hunden skulle have bidt nogen, og vidner i nærheden havde heller ikke set nogen blive bidt, men dog set en enkelt person klappe/kæle hunden. Politiet foretog sig derfor ikke yderligere i anledning af alvorlige anmeldelse. Politiets råd er at undlade at gå hen til fremmede hunde, der står efterladt/tøjret ved f.eks. et supermarked, når hundens ejer ikke er til stede. Ingen ved, hvilket “humør” hunden er i, når hundeejeren har forladt den kortvarigt – selv om hunden ser meget sød ud.

Væltet lysmast – Hærvigsgade, Kalundborg:

Kl. 00.40 bemærkede en lokal borger, at en svinetransport-lastbil påkørte og væltede en lysmast, men fortsatte kørslen uden at standse. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at lysmasten var væltet, men at der ikke var blottede elledninger til fare for øvrige trafikanter i området. Elselskabet SEAS-NVE blev underrettet om skaden, som ville blive udbedret mandag formiddag.

Dom i sag om grundstødning – Kalundborg:

Retten i Holbæk idømte en russisk kaptajn 60 dages fængsel og 10.000 kr. i bøde, ligesom kaptajnen mistede retten til at føre skib i to år. Pgl. har siddet varetægtsfængslet under sagen.

Færdselsuheld – Kalundborg:

Kl. 17.31 skete et færdselsuheld i rundkørslen ved Slagelsevej/Holbækvej, hvor en ukendt part, der stak af fra stedet, påkørte en lastbil, der blev ført af en 26-årig mand fra Ubby.En mand flygtede fra stedet efter påkørslen. Bilen, der påkørte lastbilen, blev grundigt skadet som følge af uheldet, og politiet efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til føreren af bilen.

Brand – Kalundborg:

Kl. 08.39 fik politiet anmeldelse om brand i et olieraffinaderi på Juelsmindevej. Politi og brandberedskab mødte talstærkt op til branden, der kunne ses langt væk fra brandstedet. Der blev afspærret veje m.v. medens slukningsarbejdet foregik. Medens brandvæsenet kæmpede med flammerne, havde politiet travlt med at afspærre og afhøre personale og andre i området. Brandårsagen er fortsat ukendt. Det vides ikke, hvornår det er muligt at foretage undersøgelser på stedet, da det kræver, at gerningsstedet er afkølet, før politiet kan foretage sine undersøgelser. Der kom heldigvis ingen personer til skade ved branden.

Brand – Kalundborg:

Kl. 23.14 brændte en Mercedes på Elledevej ved Raklev Skole. Branden blev begrænset til bilen. Politiet har ikke fundet brandårsagen. Vi er meget interesserede i at tale med vidner, der har hørt eller setnoget i relation til sagen. Ring på 114.

Indbrud i villa – Drøsselbjerg, Kalundborg:

Kl. 11.12 fik politiet anmeldelse om indbrud på Strandhøjen, hvor anmelderen kom hjem og overraskede en indbrudstyv. Pgl. kørte derfra i en bil. Der er stjålet flere PH lamper og 6 Wegener Y-stole. Politiet fik ikke fat i bilen, eller føreren, i første omgang.

Bål med gener – Kalundborg:

Kl. 1143 brændte det kraftigt fra et bål på Lyngvangen, hvor der var sat ild til nogle byggematerialer og en glasfiberbåd. I første omgang hævdede en 31-årig mand fra Eskebjerg, der gik på ejendommen, at han ikke vidste, hvordan branden var opstået. Det kunne vidner imidlertid fortælle politi og brandvæsen. Manden var inden branden set i gang med at komme brandbar væske på bålet, der efterfølgende blev antændt. Der venter nu en bøde for overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven og affaldsbekendtgørelsen.

Indbrud i perioden:
Rødelejevej, Bjergesø, Hørve
Hedevej, Høng
Kragerupgårdsvej, Høng
Solbakken, Kalundborg
Lynggårdsvænget, Kalundborg
Melbyvej, Kalundborg
Elledevej, Kalundborg
Mosevangen, Kalundborg
Tejbjergvej, Kalundborg
Kløvermarken, Solrød Strand

Foto: Anne Witte