Foto: MasterTouch

De senere år har den anden lørdag i maj – både i ind- og udland – dannet rammen om den officielle fejring af Grillens Dag. Hygge omkring grillen står i centrum, så alle kan være med, uanset hvor erfaren man er ved grillen.

Grillens Dag har efterhånden bidt sig fast blandt de grillglade danskere, og Weber, der har taget initiativ til aktiviteten, beretter om stigende interesse for at være en del af fællesskabet.

– Da de tilbage i 2015 lancerede en dansk version af den internationale Global Grill Day skete det med ønsket om at skabe en begivenhed, der kunne markere, at danskerne fortsat er det mest grillende folkefærd i verden, fortæller Country Marketing Director Hanne Nyboe.

En førsteplads, som Danmark fortsat sidder på, ikke mindst fordi flere og flere tænder op i grillen gange om ugen og året rundt.

Med hyggen i centrum
– Grillens Dag handler ikke om, hvad du lægger på grillristen. Det vigtigste er fællesskabet og det hyggelige samvær, der opstår, når der er gang i grillen. Så om du overrasker familien med friskbagte boller til morgenbordet, en blød chokoladekage til eftermiddagskaffen, lækre pizzaer til frokost eller en saftig flæskesteg med sprøde svær til aften, så er både du og din grillmenu selvskrevet til Grillens Dag, fortæller Hanne Nyboe.

Weber opfordrer alle, der griller den 13. maj til at uploade billeder på #Globalgrillday og Facebook, hvor der også er et danmarkskort, så alle der deltager i Global Grill Day 2017 kan markere, hvor i landet, de tænder grillen og hygger sig.

Flere af Webers egne medarbejdere fejrer i øvrigt selv Grillens Dag i Fårup Sommerland, hvor de sammen med familien tænder op og nyder duften og smagen af saftig og velsmagende grillmad. Det sker kl. 13.00, og alle interesserede er velkomne til at lægge mad på grillen og gøre dem selskab.