Vinde Helsinge G&U vil lære ungerne at svømme uden svømmehal

Når foreningssæsonen går på held, bliver der skruet op for en ny aktivitet i Vinde Helsinge. Den lokale idrætsforening vil nemlig lære børn og unge at begå sig ved vandet.

DGI Ocean Rescue Camp hvor børn og unge lærer livredning År 2013

Det kommer til at vrimle med små livreddere til sommer i Vinde Helsinge, hvis det står til den lokale idrætsforening.

“Det er en ny tilgang for os som forening, at vi nu vil tilbyde aktiviteter i vandet og på stranden. Men vi har så meget lækkert vand omkring os, som bare venter på aktivitet”, siger Nina Nielsen, der er formand i Vinde Helsinge G&U.

Nyt tilbud forlænger sæsonen
Foreningen er flerstrenget med bl.a. gymnastik på programmet. Her kører sæsonen for fuldt tryk fra september til april men med en lang sommerpause. Aktiviteterne ved vandet er derfor et perfekt supplement til foreningen.

“Hvis vejrguderne er med os, så går vi i gang i maj, og så kører vi en gang om ugen med forskellige aktiviteter hele sommeren. Vi har rigtigt meget vand og altid en strand med læ. Vi vil gerne lære børn og unge, hvordan man passer på sig selv i vandet og på stranden. Vi er ved at få uddannet tre instruktører fra foreningen, så sikkerheden og kvaliteten er i top”, siger Nina Nielsen.

Baywatch i vandkantsdanmark
Uddannelsen står DGI for, og det er også med idrætsorganisationen som samarbejdspartner, at foreningen afholder en Ocean Rescue Camp i uge 30. Her kan alle børn og unge bruge en uge af deres sommerferie på at lære at være livreddere.

“Det er virkeligt prisværdigt, at foreningen vil bidrage til, at børn og unge lærer at svømme og passe på sig selv og andre i det våde element. Foreningen har ikke en svømmehal til rådighed, men så har de fantastiske faciliteter omkring sig med både hav og sø”, siger Susanne Kaavé, der er idrætskonsulent hos DGI.

Mere på vej
Det er ikke kun i vandet, at foreningen rykker på sig. Allerede den 31. marts er der et nyt tiltag med e-sport i kalenderen, mens maj byder på løb, cykling og svømning som event. På tegnebrættet er også et tilbud målrettet forældre til de yngste gymnaster, så de kan dyrke idræt samme tid og sted som deres børn.

“Vi arbejder benhårdt for fællesskab og sammenholdet i vores nærområde”, siger Nina Nielsen.