Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Nov 15, 2016 til Nov 23, 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Mistænkeligt forhold – Tornager, Gørlev – Kalundborg

Kl. 1044 anmeldte en lokal, opmærksom borger, at to udenlandske kvinder gik rundt på vejen, og at de havde været inde på flere adresser. Borgeren fandt kvindernes adfærd mistænkelig. Politiet kørte til området, men fandt ikke kvinderne. Politiet talte med flere personer i området, men disse havde ikke set kvinderne. Det er derfor uopklaret, hvem de var, og hvad deres ærinde har været i området.

Færdselsuheld – Algade, Gørlev – Kalundborg

Kl. 1445 var det sket et færdselsuheld med tre parter involveret. Det viste sig, at en 61-årig mand fra Høng var kørt ad Kirkevangen mod nord og ville svinge til venstre i krydset Kirkevangen-Tværstenen-Algade. Under svingningen blev han påkørt af en 18-årig mand fra Gørlev Sj., der kørte i modsat retning ad Kirkevangen og skulle ligeud i krydset. Som følge af sammenstødet mistede den 18-årige herredømmet over sin bil og kørte ind i en nærliggende forretning. Den 61-årige blev kørt på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet. Redningsberedskabet blev tilkaldt til at rengøre vejen efter olieudslip fra køretøjerne.

Bedrageri / computerproblemer – Høng – Kalundborg

Kl. 1503 anmeldte en 45-årig mand fra Høng, at han kl. ca. 1215 var blevet ringet op af engelsktalende mand, der havde udgivet sig for at være fra firmaet Microsoft. Manden havde fået lokket den 45-årige til at udlevere sine kreditkortoplysninger, således at der efterfølgende var blevet hævet ca. 1.000 dollars fra mandens konto. Den 45-årige var efterfølgende selv blevet klar over vildledningen, da hans bank havde undret sig over hævningen og havde kontaktet ham. Politiet forsøger nu at få klarlagt, om det er muligt at spore både telefonopkaldet og den pengemæssige transaktion.

Politiet skal kraftigt advare mod at giver personlige oplysninger i form af f.eks. kreditkortoplysninger eller NemID-oplysninger til personer, der uopfordret henvender sig telefonisk. Afbryd samtalen eller lav en kontrolopringning, hvis man er i tvivl om rigtigheden af noget.


Brandundersøgelse – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 2242 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i kælderen under en etageejendom. Der var gået i en sofa, som delvist udbrændte. Branden havde udviklet lidt røg, som dog forblev i kælderen, så ingen blev evakueret. Politiet kunne ved den foreløbige undersøgelse konstatere, at kælderen tilsyneladende blev brugt som “rygestue” efter fund af adskillige cigaretskodder. Det kan ikke udelukkes, at en glød fra et skod kan have startet branden i sofaen. Ingen kom til skade som følge af branden.

Narkopåvirket bilist – Svebølle, Kalundborg.

KL. 2131 anholdt politiet en 28-årig mand fra Jerslev, der kørte i bil på Højbjergvej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Tricktyveri – Vænget, Kalundborg

Kl. 1549 anmeldte en 95-årig mand fra Kalundborg, at han efter en tur i banken, hvor han havde hævet 1000 kr., var blevet bestjålet i elevatoren ved sin bopæl, hvortil han ankom kl. ca. 1430. To fremmede mænd var gået med ind i elevatoren, hvor den ene tog et kort frem for at spørge om vej til noget – for at aflede den 95-åriges opmærksomhed. Da den 95-årige kom ind i sin lejlighed, var de to mænd forsvundet, da han opdagede, at han havde fået stjålet sin pung. Han kontaktede straks banken, som kunne oplyse, at hans dankort var blevet spærret pga. indtastning af forkert PIN-kode. Kun den ene af de to mænd kunne beskrives som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Havde et rundt ansigt., Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørkt tøj.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, de
r har be
mærket de to mænd i området ved Vænget. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri – Kalundborg.

Kl. 1339 blev en 86-årig kvinde fra Kalundborg udsat for tyveri. Kvinden var i Føtex for at handle, og ved kasselinjen blev hun kontaktet af en person, der ville hjælpe med at lægge varer på kassebåndet. Hun betalte med Visakort, og da hun kom ud på parkeringspladsen, ville manden have hjælp til at finde en adresse.

Da hun kom hjem opdagede hun, at hendes hævekort var væk. Der var efterfølgende hævet kontanter og købt varer i en forretning i Næstvedområdet.

Igen skal politiet gøre opmærksom på, at man skal være meget forsigtig, når man anvender kort i supermarkeder m.v. Det er vigtigt at sikre, at man dækker grundigt for sin indtastning af pinkode, så man undgår at blive udsat for tyveri.

Fyrværkeri i kælderen – Nyvangsvej, Kalundborg

Kl. 0854 fik politiet en henvendelse om fund af noget, der lignede en krysantemumbombe i en kælder under en etageejendom. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at der var tale om et ulovligt kanonslag. Fyrværkeriet tog politiet med sig til en politistation, hvor Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste senere afhentede det med henblik på destruktionen. Der var ingen oplysninger om ejeren af kanonslaget, hvorfor politiet ikke foretager sig yderligere i sagen.

Indbrud i perioden
Havnsøvej, Føllenslev
Skolevej, Sæby, Høng
Rosenvænget, Høng
Bøstrupvej, Løve, Høng
Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg
Nygade, Kalundborg
Elmegade, Kalundborg
Nytorv, Kalundborg
Klosterparkvej, Kalundborg
Avnsøgårds Alle, Svebølle
Højvangen, Svebølle