Politibutikken i Gørlev midlertidigt lukket

Midt- og Vestsjællands Politi har midlertidigt lukket politibutikken i Gørlev på grund af en omfattende vandskade, således at lokalerne ikke p.t. kan fungere som politibutik. Der er opsat skilte ved politibutikken omkring lukningen. Kunder henvises i stedet til politistationen i Kalundborg, hvis ekspedition dog er sommerferielukket til og med søndag d. 14/8-2016. Politiet kan hele døgnet kontaktes på tlf. 46351448 eller via tlf. 114.

———————-

Narkobilist – Møllevangen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1700 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Slagelse for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af amfetamin under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Forsøg på tricktyveri – Smedeparken, Gørlev – Kalundborg

Kl. 1611 anmeldte en 80-årig mand fra Gørlev, at han havde overrasket en fremmed mand (A) i sin stue, hvor manden rodede rundt i hustruens taske. Han råbte til manden og tog hans hænder op af tasken, hvorefter manden forlod stedet via terrassedøren til haven. Her afventede en anden mand (B), og sammen forsvandt de i løb fra stedet. Politiet ledte forgæves efter mændene, der blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Intet skæg., Talte: Fremmedsprog, Iført: Røde bukser; B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Blå t-shirt, i området. De havde ikke nået at stjæle noget fra offeret.

Brand på mark – Torpegavn, Høng – Kalundborg

Kl. 1650 måtte en 46-årig mand fra Høng bede om assistance fra brandvæsnet, idet der var opstået en brand i en netop høstet mark, og der var risiko for, at branden ville sprede sig. Brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol, så der ikke skete så stor skade på afgrøderne. Branden formodes at være startet i forbindelse med bil-race med nogle biler på marken. Ingen personer eller fast ejendom led overlast ved branden.

Røveri mod supermarked – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 1110 anmeldte personalet i supermarkedet Aldi, at en røver under trussel med en mindre kniv havde fået udleveret nogle kontanter. Røveren var kommet ind i supermarkedet og henvendte sig til en yngre medarbejder, der blev truet hen til en ledig kasse. Herfra fik udleveret kassebeholdningen i form af både mønter og sedler, som blev lagt i en sort, medbragt plastpose. Røveren flygtede fra stedet ad Nyvangsvej og derefter i ukendt retning. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter røveren, der blev beskrevet som: A: Mand, Østafrikansk af udseende, ca. 30 år, ca. 180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: meget mørk – ikke sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: rundt hoved, Talte: helt fint dansk, Iført: sort og hvid, mest sort, meleret jakke med lange ærmer, mørkeblå cowboybukser, bar sorte solbriller, Medbragte: i venstre hånd en sammenfoldet plast indkøbspose, sort med mønster, i højre hånd en dolk med blåt skæfte og 8-10 cm buet blad. Ingen led fysisk overlast i forbindelse med røveriet, og politiet fandt ikke nogen, der kunne mistænkes i sagen.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket røveren enten i butikken eller på flugtruten ad Nyvangsvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 0005 anholdt og sigtede politiet en 60-årig kvinde fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil, som hun førte usikkert og tøvende gennem et lyskryds. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Varetægtsfængsling – Røveri mod person i tog – Kalundborg

De to brødre på 16 og 17 år fra Kalundborg, som blev anholdt onsdag d. 270716 om aftenen efter et røverisk overfald på en 27-årig mandlig togpassager, blev fremstillet i grundlovsforhør kl. 1300 ved Retten i Holbæk som sigtede for røveri mod den 27-årige i toget samt for et røveri i Svebølle den 15.04.2016 om aftenen mod to unge mænd på 16 og 17 år, som blev truet til at hæve nogle kontanter til dem. Begge drenge blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 9. august 2016 og er nu anbragt i sikrede institutioner for unge kriminelle.

Færdselsuheld – Pilevej, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1357 rykkede politiet ud til et færdselsuheld mellem en knallert og en personbil. Det viste sig, at en 15-årig dreng fra Jerslev Sj. var kørt sin bopæl ud på Pilevej, hvor han stødte ind i en personbil ført af en 44-årig kvinde fra Kalundborg. Hverken knallertkøreren eller bilisten kom til skade ved uheldet. Politiet har optaget rapport om uheldet, fordi politiet skønner, at flere overtrædelser af færdselsloven er begået af knallertkøreren.

Grundlovsforhør – Røveri mod person i tog – Kalundborg

Kl. 1804 rykkede politiet ud til Kalundborg station, hvor et tog fra Svebølle ville ankomme kort efter. I toget havde der været slagsmål, hvor en mand var blevet overfaldet af to andre rejsende og muligt frataget nogle effekter. Andre rejsende havde slået alarm til politiet, som på stationen fik kontakt til en forslået, 27-årig mand fra Kalundborg. Han bekræftede at være blevet overfaldet af to mænd, der havde tildelt ham slag og spark på kroppen og i ansigtet, samtidig med at de havde frataget ham hans mobiltelefon samt et ur. Uret blev dog senere fundet efterladt ved et sæde i toget, men mobiltelefonen var væk. De to overfaldsmænd blev på stationen straks udpeget af offeret og vidner, så politiet kunne kort efter anholde to brødre på 16 og 17 år fra Kalundborg. De blev senere sigtet og afhørt til et røverisk overfald mod den 27-årige togrejsende, som de tilfældigt havde mødt i toget, men som de kendte i anden anledning. Motivet til overfaldet var muligt en tidligere økonomisk strid mellem offeret og en person i de anholdtes familie. Den røvede mobiltelefon fandt politiet ikke hverken på de anholdte eller i toget. Politiet har underrettet brødrenes forældre og de sociale myndigheder om sagen. De anholdte har begge overnattet i et arresthus og vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk.

Brandundersøgelse – Gl. Hovvej, Kalundborg

Kl. 0223 slog beboere på nogle klubværelser i en villa alarm til brandvæsen og politiet, fordi de havde lugtet røg og senere opdaget en ildebrand i kælderen. De havde selv slukket branden med en pulverslukker og vand, så brandvæsnet nåede ikke i aktion. Der var opstået ildebrand omkring et møbel. Da hverken brandvæsnet eller politiet kunne finde nogen naturlig forklaring på brandens opståen, blev stedet afspærret, indtil politiets brandefterforskere og kriminalteknikere kan undersøge stedet. Ingen af beboerne på stedet kom til skade ved branden.

Humanitær eftersøgning – Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 2053 bad pårørende til en 20-årig pige fra Store-Fuglede politiet om hjælp til at lede efter hende, idet den 20-årige kort forinden havde forladt bopælen med oplysninger om, at hun ville gøre skade på sig selv. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter kvinden, som blev fundet kl. ca. 2300 i lokalområdet. Hun havde det dog psykisk dårligt, så politiet kørte hende til et sygehus i Slagelse til fornøden omsorg og behandling.

Våbenloven – Fr. Andersensvej, Kalundborg

Kl. 2133 kørte flere patruljer til en bestemt adresse, idet en 58-årig mand fra Kalundborg muligt kunne være i besiddelse af en pistol. Politiet fik udramatisk kontakt til manden, hvis bopæl efterfølgende blev ransaget for at lede efter pistolen. Politiet fandt dog kun en “hardball-riffel”, som han lovligt kunne besidde, og en peberspray. Den 58-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven, og politiet beslaglagde pebersprayen som bevis og med henblik på senere destruktion. Den sigtede kan nu forvente at modtage en bøde fra politiet senere.

Indbrud i perioden
Dalbyvej, Dalby, Gørlev
Græsmarken, Ugerløse, Kalundborg
Holbækvej, Kalundborg
Frankerupvej, Kalundborg
Gl. Nyrupvej, Kalundborg