Lammefjordens EPO indeholder rødbeder fra Lammefjorden, æbler fra lokal avler og så lidt citron samt ingefær, der giver en helt vidunderlig smag. EPO står for Egen Produktion Odsherred. Det fortæller Fionas Verden i en pressemeddelelse.

Team Rynkeby blev strammet op af denne udsøgte og naturlige “dope-drik” på vej til Paris… Siddinge Frugtplantage sponsorerede Lammefjordens E.P.O., så Cykelrytterne kunne få en lille morgenopstrammer, der efter sigende skulle give større udholdenhed og vitaminer.
fiona

En undersøgelse viste, at hvis man drikker rødbedesaft, forbruger man mindre ilt end normalt. Årsagen er, at saften fra rødbeder reducerer musklernes behov for energi, så man holder længere.

Det er god viden for cyklister, men så sandelig også for folk, som har problemer med KOL, astma eller andre luftvejslidelser.

Derudover skulle saften fra rødbeder også kunne nedsætte blodtrykket. Et glas, som svarer til 250 ml, dagligt nedsætter blodtrykket efter få timer.

Ingefær er antiinflammatorisk og roden har i årtusinder været et populært middel mod fordøjelsesbesvær, diarre, kvalme og mange andre lidelser. Den indeholder en række vitaminer og antioxidanter, der i nyere tid har vist sig gode mod blandt andet tarmkræft, diabetes, hjertekarproblemer og infertilitet.

Den populære drik fås bl.a. i en praktisk 2 liter bag.