Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 18-25. maj 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

“Guldsælgere” på rasteplads – Gørlev Landevej, Gørlev

Kl. 1218 og i minutterne derefter fik politiet flere anmeldelser om, at personer forsøgte at vinke andre bilister ind på rastepladsen. En af bilisterne – en 28-årig mand fra Høng – var efterfølgende blev tilbudt “guld”, fordi personerne i en sølvgrå personbil med tyske nummerplader manglende penge til benzin, mad og hotelophold. Bilisten lovede dem benzin, hvorefter de fulgte efter ham til en tankstation i Gørlev, hvorfra han ringede til politiet. Personerne i den tyske bil flygtede nu skyndsomt i retning mod Kalundborg – uden at få hverken penge eller benzin. Politiet fandt heller ikke bilen i området.

Indbrud i villa – Gørlev

Kl. 2332 blev en 78-årig kvinde vækket på sin adresse på Rørmøsevej, idet der stod en mand og lyste hende i hovedet med en kraftig lygte. Fra stedet stjålet pas, der var udløbet m.v.

Hensynsløs kørsel 

Kl. 1830 blev anmeldt om hensynsløs kørsel i Kalundborg, hvor en varebil kørte hasarderet rundt. Politiet fik kl. 1908 øje på bilen, og føreren, en 24-årig mand, blev sigtet for kørsel uden førerret og for overtrædelse af euf. stoffer, da man i bilen fandt to mindre poser med narkotika.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk – sag fra Ubby

Kl. 1300 blev en 43-årig mand fra Korsør og en 16-årig dreng fra Grevinge fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for indbrudstyveri, hvor de gik ind hos ældre mennesker bl.a. i Ubby for at begå tyveri. Begge blev fængslet til 140616. Den 16-årige blev fængslet i surrogat og skal anbringes på en lukket institution for unge.

Indbrud i villa – Ubby

Kl. 0220 vågnede en 81-årig mand ved, at han blev lyst i hovedet af en lommelygte.

På vej til gerningsstedsundersøgelsen traf politiet en bil, som man fandt mistænkelig. Bilen blev derfor standset. I bilen befandt sig to personer, der på signalementet passede til de to sager fra henholdsvis Gørlev og Ubby.

Politiet anholdt en 43-årig mand fra Korsør og en 16-årig dreng fra Grevinge. Bilen var forsynet med stjålne nummerplader, og en af personerne blev fundet i besiddelse af effekter fra indbruddet.

De to sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil mandag vurdere, om de evt. skal fremstilles i grundlovsforhør.

Spirituskørsel – Tjørnebakken

Kl. 1652 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Mistænkeligt forhold

En udenlandsk mand gik kl. 1415 rundt og forsøgte at samle penge ind til velgørenhed. Manden udgiver sig for at være døv. Det lykkedes ikke at få fat i den pgl.

Mistænkeligt forhold

Kl. 1455 var en udenlandsk kvinde i gang med indsamling til handicappede børn i.flg. hendes egen forklaring på Bredgade. Det antages, at samme kvinde kort efter samlede ind på Elmegade. Det lykkedes ikke politiet at få kontakt med kvinden.

Kørsel uden førerret 

Kl. 0101 standsede en patrulje en bil på Stejlhøj. Det viste sig, at den 18-årige fører ikke havde kørekort. I bilen var også en 17-årig mand. Den 18-årige sigtet for kørsel uden at have førerret til bil. Hvad de pgl. lavede i kvarteret på dette tidspunkt vides ikke.

Indbrud i perioden
Rørmosevej, Gørlev
Havnsøgårdsvej, Havnsø
Jernbanevej, Høng
Stensbjergvej, Høng
Elmegade, Kalundborg
Klosterparkvej, Kalundborg
Bakkehaven, Kalundborg
J.H. Petersens Alle, Kalundborg
Kløvermarksvej, Jyderup
Centervej, Svebølle
Faksbjergvej, Svebølle
Anemonevej, Svebølle
Torvet, Ubby, Jerslev Sj.