Han har en stor aktie i Storebæltsbroen. Han har også stor andel i byggeriet af Øresundsbroen. Han har været med til at lede MT Højgaards byggerier for Novo, Coloplast, DR og mange andre private og offentlige virksomheder. Han er fra Rotterdam i Holland, har været sergent i den Hollandske Livgarde, har spillet keyboards i et band, har lært at tale dansk i Malmö og har fundet både kærlighed og “nye” rødder i Kalundborg. Hans navn er Wouter Slooten, og om kun få dage fylder han 50 år.

Når man sidder hos MT Højgaards afdelingschef i Kalundborg, Wouter Slooten, er døren til chefkontoret åben. På gangen passerer kolleger og medarbejdere forbi, som lige får en kommentar eller et spørgsmål med på vejen. Åben og synlig ledelse med samarbejde, engagement og med fysisk og mental brobygning som speciale.

Wouter
Wouter Slooten

“Det skal vokse – så er det sjovt”
Wouter Slooten er på niende år afdelingsleder for MT Højgaard i Kalundborg. Og det var i høj grad brobyggeriet på Storebælt, som forbandt ham med Kalundborg tilbage i 1993, hvor hans daværende hollandske arbejdsgiver stod for store dele af betonkonstruktionen til broen. Som nyudklækket betonspecialist fra University of Technology i Delft lød opgaven at få broen til at vokse og blive længere inden for de økonomiske og tidsmæssige rammer.

“Det skal vokse – så er det sjovt. Meget sjovere end at sidde og researche, så det var lidt af en drømmeopgave jeg fik med Storebæltsbroen,” siger Wouter Slooten som samtidig fik kærligheden til at vokse, da han mødte Anja Adelgren Nielsen fra Kalundborg.

Det blev en kort tur tilbage til Holland i slutningen af 1995, og både job og kærlighed trak mod Danmark igen, da Wouter Slooten fik job hos MT Højgaard – denne gang på Øresundsbroen, hvor han med sin placering på Malmö-siden fik lært dansk på den hårde måde. Da broen stod færdig i 1999 kørte han mod Kalundborg, hvor han frem til 2006 pendlede mellem de mange byggeopgaver for MT Højgaard på Sjælland og i København.

MTH – en del af kommune og region
“I dag er pendleriet mest historie, og det giver luft til at videreudvikle MT Højgaards position i vores region og i Kalundborg og samtidig dyrke vores mange forretnings- og netværksforbindelser. Der er ingen tvivl om, at MT Højgaard med sin placering i Kalundborg over rigtig mange år er blevet en virksomhed, som er en fast del af kommunen og regionen. Rigtig mange mennesker er kommet på vores kontor og kommer fortsat – uanset om det er medarbejdere, kunder eller leverandører – det giver en unik mulighed for en tæt dialog og høj grad af synlighed,” fortæller Wouter Slooten.

Broer mellem mennesker
Det er ikke kun de fysiske broer, som Wouter Slooten kan lide at bygge. Hans engagement og entreprenørskab smitter eksempelvis også af på Kalundborg Friskole og Kulturhusgruppen Kalundborg, hvor han begge steder er formand.

“Begge opgaver handler om bygge videre på vores kulturelle værdier og bygge broer mellem dem. Jeg er gennem årene blevet mere og mere begejstret for den Grundtvigske tilgang til uddannelse, kultur og menneskelige værdier. Og i et moderne samfund som vores med fokus på bundlinje og resultater er det vigtigt, at vi også forholder os til mennesket og vores behov for at udvikle os. Ikke kun de faglige men også de sociale og kulturelle kompetencer,” siger Wouter Slooten, som appellerer til, at vi i Kalundborg tænker lidt længere end til i morgen og lidt større end i dag, og at vi tør investere mere i fremtiden.

“Både friskolen og kulturhuset er gode eksempler på, at vi skal turde investere i de kommende generationer og i vækst – ellers syner vi hen. Både viden og kultur skal have en langt større placering og være meget mere synlig, end det vi ser i dag. Og så kan vi ikke basere fremtiden alene på frivillighed, vi skal også lære at være mere professionelle – også ud over det faglige,” mener Wouter Slooten.

Fromme fødselsdagsønsker
Et af hans store ønsker ved sin 50 års fødselsdag er, at Kalundborgs borgere bliver lidt mere stolte over alt det, de kan og gør så godt, og at de fjerner den “lille negative”, som Wouter Slooten ser i manges omtale af deres eget Kalundborg. Et andet stort fødselsdagsønske er, at kommunalpolitikerne tør bruge ordet “kulturhus” og viser en mere synlig kommunal opbakning til projektet og visionerne bag.

Wouter Slooten bor på Møllebakken hvor det gamle hus fra 1907, som blev bygget af maleren Johannes Glob, også er rammen for deres tre teenagers: Albert, Johan og Laura. Når tiden tillader det, bliver huset vedligeholdt efter alle foreskrifter for bygningskonstruktioner.

Dagen bliver fejret den 27. maj kl. 13 – 15 med en reception hos MT Højgaard på Hareskovvej 13 i Kalundborg og en privat fest samme aften.