Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2016-04-12 til 2016-04-20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-kalundborg.dk

Færdselsuheld – Gørlev

Kl. 0817 skete et færdselsuheld på Omfartsvejen, hvor en 68-årig kvinde fra Gørlev, kørte ad Omfartsvejen i sydlig retning og foretog svingning i krydset ved Gørlev Landevej, hvor der samtidig kom en bil fra Gørlev landevej i nordlig retning. Den modkørende bil blev ført af en 48-årig kvinde fra Nykøbing Fl. Ingen kom tilsyneladende alvorligt til skade ved uheldet.

Mistænkeligt forhold – Høng

Kl. 1617 kørte en større politistyrke til Høng Gymnasium, Hovedgaden, hvor en mand var set med en pistol ved gymnasiet. Der blev sendt politi fra egen politikreds og fra Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi. Det var en anmelder, der kørte forbi stedet, der bemærkede manden med pistolen, og anmelderen slog straks alarm til politiet.

Det viste sig, at nogle elever var i færd med at lave en film på stedet, hvor man bl.a. skulle lave et røveri mod skolens kiosk. De havde ikke tænkt på, at politiet skulle underrettes forinden.

De unge blev meget kraftigt formanet om, at man ikke laver den slags ting uden at underrette politiet forinden, da politiet under ingen omstændigheder tager nogen chancer, men rykker talstærkt ud i lignende situationer ikke mindst grundet de generelle trusler, der i øjeblikket er mod Danmark.

Brandundersøgelse – Møllevej

Kl. 0816 rykkede politiet ud efter en mindre brand i et træ-legetårn på en skole, hvor skolebørn havde opdaget, at der var ild i nogle anbragte aviser. Pedellen havde hurtigt fået slukket ilden, så der skete ikke skade på selve legetårnet. Politiet undersøger nu branden nærmere i et forsøg på at finde ud af årsagen til branden, idet der ikke er en naturlig forklaring på brandens opståen.

Vold mod dørmand – Kordilgade

Kl. 0231 anmeldte personalet fra et diskotek, at en dørmand var blevet slået i ansigtet. Politiet var fremme ved diskoteket i løbet af to minutter og kunne konstatere, at diskotekets 27-årige bestyrer var blevet slået med en knytnæve i ansigtet af en gæst, som han ville afkræve oplysninger om navn og adresse. Gæsten havde forinden væltet et par borde med drinks/spiritus tilhørende andre gæster, som skulle kompenseres. I den anledning blev gæsten – en 19-årig mand fra Kalundborg – aggressiv og slog fra sig. Politiet kunne derfor kort efter anholde den 19-årige, som var spirituspåvirket. Han blev sigtet for vold og løsladt efter endt sagsbehandling. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres i retten.

Kørsel i frakendelsestiden 

Kl. 0030 standsede en patrulje en bil på Sønderstrandsvej. Bilen blev ført af en 28-årig mand fra Hvidovre, der var frakendt førerretten tidligere. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Manden var på stedet, fordi en lillebror til ovennævnte var kørt galt på en knallert på stedet. Lillebroderen, en 24-årig mand fra Kalundborg blev kørt til sygehuset for behandling. Han fik udtaget en blodprøve og sigtet for spirituskørsel og i øvrigt også for kørsel på en knallert, der var konstruktivt ændret.

Parkeringsproblemer 

Politiet har igennem et stykke tid modtaget klager over ulovligt parkerede biler i Kordilgade, hvilket tidligere har ført til uddeling af parkeringsafgifter. I går formiddags førte det til uddeling af seks parkeringsafgifter på Kordilgade og en enkelt på Lundevej. Derudover blev det påtalt over for to lokale erhvervsdrivende, at de havde problemer ved af- og pålæsning af deres varer.

Politiet vil med jævne mellemrum holde øje med parkeringerne i Kalundborg.

Tricktyveri 

Kl. 1455 blev anmeldt om et tricktyveri, der var sket lige inden anmeldelsen. To mænd var inde på en restaurant, hvor de bestilte take away. De ville betale med en 1000 kr. seddel, hvilket anmelderen fandt mistænkeligt.

Den ene af personerne spærrede ligesom adgangen fra baglokalet til selve ekspeditionsskranken, hvor den anden person tog dagens omsætning, hvorefter de to gik fra stedet igen.

Ud fra signalementet tyder det på, at det er samme gerningsmænd, der tidligere på dagen var på spil i en forretning i Roskilde, hvilket fortæller noget om tyvenes mobilitet.

Indbrud i perioden
Højstedvej, Føllenslev
Stejlhøj, Kalundborg
Andaksvej, Kalundborg
Parcelvej, Svebølle