Kom med ind bag fortidens kongelige kulisser, når retsmediciner Jørgen Lange Thomsen løfter sløret for en brutal verden.

Det sker tirsdag d. 12. april kl. 19.00 i Ubby Bibliotek- og Forsamlingshus, når Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker åbner dørene til et spændende foredrag.

Foto_8_hvad døde kongerneaf Foredraget bygger på bogen “Hvad døde de kongelige af”, som retsmediciner Jørgen Lange Thomsen har skrevet sammen med Maria Helleberg.

Vikingetiden og middelalderen var hård – også for de øverste i samfundet, hvor alkoholisme og mord var hyppige dødsårsager.

Der er dog også noget, der tyder på en helt anden dødsårsag i perioden. Jørgen Lange Thomsen fortæller om sin teori om, at en mulig genetisk dødsårsag kan have taget livet af danske vikinge- og middelalderkonger. Mange af dem døde nemlig pludseligt og uden forudgående symptomer. Det kunne tyde på en arvelig hjertesygdom.

Foredragsholderen Jørgen Lange Thomsen er en af Danmarks mest indflydelsesrige retsmediciner. Han er professor ved Retsmedicinsk Institut ved Syddansk Universitet i Odense. Han har mange års erfaring i retsmedicin både i Danmark og i udlandet. Han var for eksempel med ved det retsmedicinske arbejde i New York efter den 11. september 2001, og deltog i arbejdet med ofrene efter Tsunamien i Thailand.

Billetter kan købes via www.kalundborgbib.dk eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborg Biblioteker.

Hent plakat