Reersø Kro
Strandvejen 46
4281 Gørlev
Tlf: 58 85 90 22
info@reersoekro.dk

Følg Reersø Kro på Facebook

Tre hundrede års historie serveret med charme
Vi er kørt en tur fra Slagelse mod Kalundborg, og ud for Gørlev støder vi på et skilt, som viser til Reersø. Er det ikke landsbyen med de haleløse katte og en helt speciel historie og natur omkring Reersø? Og vi har da også hørt om Reersø Kro. Det må straks undersøges.

Køreturen fra Gørlev til Reersø er en oplevelse i sig selv. Den smalle vej, som fører os vestover, først gennem et typisk landbrugsområde med huse, der snart ligger spredt og senere samler sig i klynger, går gennem marker og enge. Flokke af gæs eller ænder krydser vores vej, og engarealer med blishøns og svaner afløses af opdæmmede områder, hvor sommerhusene ligger side om side. At tage en tur mod Reersø afspejler i den grad variationen i den danske nærkystnatur.

At komme til Reersø fra det flade englandskab med siv og vådområder giver en følelse af at være kommet fra vor tid til en anderledes, næsten glemt udgave af den danske kultur. Kirken hilser os velkommen på toppen af en efter omgivelserne stejl bakke. Her skal bilisten være opmærksom, for det er lidt af en udfordring at møde en varevogn eller rutebussen heroppe. Så selvom kroen ligger få meter efter kirken og tiltrækker sig opmærksomhed, så er det bedst at holde øjnene på vejen og tungen lige i munden.

Det er Reersø Kro, der er vores mål, så det er ikke helt tilfældigt, at vi kørte mod vest ved Gørlev.

Veltillavet dansk mad
Men først tager vi slalomturen (pga. vejchikanerne) langsomt ned til Reersø Havn for at få udsigten over til Mullerup Strand med. Denne bør man altid gøre, når man er på disse kanter. Og endelig er det blevet spisetid.

Uanset, om du er tager ud og spiser med familien, skal fejre en rund fødselsdag eller bestyrelsen har bestemt, at hele foreningen skal bespises, så er kroen og landsbyen Reersø en oplagt mulighed til en udflugt.

Men husk endelig at kontakte kroen først, så du er sikker på, at der er plads i restauranten eller i gårdhaven til jer. Fra menukortet, som du også kan studere via hjemmesiden, kan I vælge mellem gode sager som rejecocktail, aspargessuppe eller hummerbisque efterfulgt af eksempelvis wienerschnitzel, bøf med løg eller stegt rødspætte.

En hyggelig tidslomme
Selve den gamle kro, som er over 300 år gammel, er en seværdighed, og man snyder sig selv ved ikke at give sig tid til at studere kroens og landsbyens historie.

Der er mange interessante detaljer, der kan tiltalte både natur- og kulturelskeren. De lokale – både de faste beboere og det trofaste sommerhusfolk – har et godt sammenhold, og der gøres en masse for at vedligeholde både natur og kultur.

Reersøs historie er vel beskrevet, og der er gode muligheder for at vælge korte og længere vandreruter lige fra et kig ned til vandet og helt til den lange tur øen rundt. Og så er der jo de haleløse katte og historien om, at Reersø blev fri for at betale skat under Margrethe den første, og at den ret faktisk stadig er gældende.

Alt, hvad man kan ønske sig 
Efter en god middag sidder vi over kaffen og drøfter dagens begivenheder. Det har været spændende at besøge Reersø og kroen, og vi er sikre på, at den næste gang, hvor vi skal til Reersø, tager vi et kroophold med et par overnatninger.

At komme hertil er som at opleve et eventyr i en tidslomme og så alligevel være fuldt opdateret om hverdagen i en moderne landsby i Danmark.


sølvpartner