Reersø Havn

Musholm A/S
Reersø Havn
Strandvejen 101
4281 Gørlev
Tlf. 58 85 90 07

Job på Sjællands Vestkyst
“Så synger slagtesæsonen på sidste vers, og en dejlig juleferie med familien venter. Kommer nok alligevel til savne alle de skønne kollegaer, men hvad der er jo kun 9 måneder til vi ses igen” – sådan skriver Jan Kristensen på Facebook om Musholm, hvor “høsten” er overstået.

Et havbrug som Musholm beskæftiger mange forskellige faggrupper, fastansatte og sæsonarbejdere. Udover selve havbruget, som styres af fiskemestre, omfatter Musholm fabrik og frysehus, hvor ørrederne udskæres og pakkes, klar til kræsne forbrugere i indland og udland.

Ørredrogn på blinis. Foto: Dansk Akvakultur

Delikatesser til Japan
Fiskenes æg – ørredrognen – er et kapitel for sig. Ørredrogn er en delikatesse, som efterspørges især i Skandinavien, Østeuropa og Japan. Japanerne hører til klodens mest kvalitetsbevidste folk, så de går så langt som at sende deres egne gastronomiske specialister til slagteriet i Gørlev, for at sikre at Musholm år efter år leverer det helt perfekte produkt. De danske fiskemestre sørger fra deres side for at passe godt på fisken fra ægget klækkes til de voksne fisk sættes ud i store net på havbrugene i Storebælt.

En virksomhed i vækst
Med Niels Dalsgaard ved roret som direktør beskæftiger Musholm endvidere danskere med forstand på salg, logistik, økonomi og administration. Kontoret ligger i de hyggelige omgivelser på Reersø Havn, hvortil sommerhusejere og turister valfarter om sommeren for at sejle, spise is eller købe alt godt fra havet til frokostbordet.

Hold øje med Musholm, hvis du søger et spændende job lokalt, for havbruget i Storebælt er en virksomhed i vækst. Stadig flere får øjnene op for, at havbrug kan dække behovet for sunde spisefisk, uden at det går ud over de vilde fiskebestande.

Det er samtidig en branche, som skaber jobs i landdistrikter, så ikke alle danske lønmodtagere behøver pendle til storbyen. Musholm beskæftiger i skrivende stund cirka 35 medarbejdere med store sæsonudsving. Og så er havbrug ovenikøbet den type virksomhed, som er allersjovest for samfundsøkonomien, nemlig den eksporterende type. Cirka 90% af Musholms produktion leveres primært til markeder i Fjernøsten, Europa, Rusland, Ukraine og USA.

Musholm-net på Storebælt

Musholm-fiskens liv
Fisken klækkes og vokser op på ferskvandsdambrug, og om foråret hopper de i havet – med lidt hjælp. Her trives de 2-3 år i den stærke strøm, til de indfanges en dag i oktober og gøres køkkenklar. Udover hele fisk fremstiller Musholm portioner, steaks og fileter til videreforarbejdning i industrien eller færdigpakket til catering eller detailhandlen.

Danske opdrætsfisk har et godt omdømme i udlandet på grund af vores gode vandkvalitet. Musholms ørreder får miljøvenligt foder baseret på fiske- og sojamel. Foderet spiller hovedrollen i kødets farve, som især japanerne er optaget af. Ørredkødets karakteristiske, rødlige farve kommer fra de såkaldte carotene pigmenter ophobet i blade, alger og plankton. Carotenerne, som også findes i f.eks. flamingoer, krebs og gulerødder, kaldes astaxanthin. Dette stof tilsættes fiskenes foder og medvirker både til at sikre fiskenes trivsel og forbrugerens glæde ved middagsbordet.

På Musholms hjemmeside kan du finde en række velprøvede opskrifter med ørredkød eller rogn som den primære ingrediens, og har du en god opskrift, hører de meget gerne fra dig.

Kontakt Musholm 

Administrerende direktør Niels Dalsgaard. Foto: Musholm