Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Apr 06, 2018 til Apr 17, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på brugstyveri af bil – Føllenslev, Kalundborg

Kl. 2236 overraskede en anmelder en person, der netop havde knust en rude i en bil. Gerningsmanden stak af fra stedet, men kl. 2244 anholdt politiet en 25-årig mand fra Holbæk, der sigtes for forsøg på brugstyveri af bilen. Han blev løsladt efter afhøring, og han vil senere blive stillet til regnskab for sin handling.

Grov vold / hærværk – Føllenslev – Kalundborg

Kl. 1419 fik politiet et alarmopkald, idet et par, som opholdt sig på en adresse i Føllenslev, var blevet opsøgt af to mænd i anledning af en uoverensstemmelse mellem mændene og den mandlige del af parret. Manden – en 28-årig mand fra Svinninge – blev under dialog med de to mænd, som han kendte i forvejen, overfaldet med slag og søgte tilflugt på adressen. De to mænd knuste herefter nogle ruder på stedet, og da den kvindelige del af parret flygtede, blev den 28-årige overfaldet igen med bl.a. adskillige slag mod hovedet. De to overfaldsmænd flygtede efterfølgende fra stedet i ukendt retning. Politiet fik hurtigt fastlagt identiteten på de to mænd som værende en 23-årig mand fra Holbæk og en 26-årig mand fra Stenlille, som straks blev eftersøgt med henblik på anholdelse i sagen. Da den 23-åriges bil under eftersøgningen blev fundet i Østerstræde, Holbæk, foretog politiet efterfø lgende r ansagning af det sted, hvor bilen holdt, med henblik på anholdelse af bilejeren. Den 23-årige blev fundet ved ransagningen, anholdt og sigtet for både grov vold og hærværk. Den 26-årige blev med assistance fra Sydsjællands og Lollands-Falsters politi anholdt i deres politikreds lidt senere på eftermiddagen. Han blev også sigtet for både grov vold og hærværk, og begge anholdte blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor de begge blev varetægtsfængslet til den 1. maj 2018. Politiet har ikke yderligere oplysninger om sagen.

Bedrageri – Kalundborg

Søndag den 080418 henvendte en mand sig på en adresse på Ærtebjergvej. Medens manden var der ringede mandens telefon. Manden oplyste efterfølgende, at det var en bekendt, der ringede til ham og tilbød billede pcére fra en forretning i Roskilde, der havde haft vandskade. En 50-årig kvinde var interesseret og “købte” en pc for 1500 kr. k Hun har dog aldrig set varen.

Gerningsmanden beskrives som mand, 50 år, 175 cm høj, alm. af bygning, gråt hår.

Politiet kender fremgangsmåden fra adskillige gange tidligere, hvor optakten som regel er en telefonopringning og efterfølgende historie i stil med ovennævnte om vandskade eller lignende. Politiet har en god ide om, hvem gerningsmanden er. Han har tidligere lavet lignende bedragerier mange steder på Sjælland.

Opfordringen skal lyde, at man aldrig betaler “forud” for nogen levering, hvis man ikke har set det, som man vil købe. Adskillige er blevet snydt under lignende omstændigheder som oven nævnte i årenes løb.

Brugstyveri af bil – anholdelse – Kalundborg

Kl. 2323 kørte politiet efter en mindre personbil på Røsnæsvej. Føreren ville ikke standse bilen, og det førte en køretur rundt i Kalundborg med politiet i hælene til Klosterparkvej, hvor tre personer løb fra bilen. Det lykkedes politiet at få fat i bilens fører.

Føreren af bilen, en 21-årig mand fra Kalundborg, havde kørselsforbud og erkendte at have taget nøglerne fra sin far, der havde lånt bilen af en anden. Det førte til en sigtelse for brugstyveri og flere overtrædelser af færdselsloven under kørslen. Han blev løsladt efter afhøring. Sagen afgøres senere i retten.

Hæleri – Kalundborg

Kl. 1112 var politiet på en adresse på Klosterparkvej, hvor der blev fundet diverse kosmetik på adressen, der var stjålet i forretninger i Kalundborg. Politiet sigtede en 18-årig kvinde fra Kalundborg for hæleri. Sagens afgøres senere.

Narkopåvirket bilist i to omgange – Kalundborg

Kl. 1155 anholdt politiet en 20-årig mand fra Føllenslev, der blev standset på Klosterparkvej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Politiet traf samme mand et par timer senere i sin bil. Han blev igen standset og igen blev der udtaget en blodprøve.

Kørsel i frakendelsestiden / efterlyste nummerplader mv. – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 1638 fik en politiassistent fra lokalpolitiet i Kalundborg under fodpatrulje i Snertinge øje på en personbil, der netop var kørt ind på en tankstation. Personbilen havde efterlyste nummerplader monteret og endda to forskellige plader hhv. foran og bag på bilen, der således ikke var hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret under kørsel på offentlige veje. Bag rattet sad en 20-årig mand fra Kalundborg, som var politiassistenten bekendt, og som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte køre bil. Den 20-årige blev sigtet og afhørt til de forskellige overtrædelser af lovgivningen. Senere kan han forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Bredgade, Kalundborg

Kl. 1655 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Parcelvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 1627 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 58-årig mand fra Svebølle for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel på knallert – Vestre Havnevej, Kalundborg

Kl. 1800 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 15-årig dreng fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Hastighedsmålinger i Kalundborg kommune

ATK-målere i Midt- og Vestsjællands politikreds holdt i går torsdag en samlet indsats for at bringe hastigheden ned på rute 22, som er et af de fokussteder, hvor politikredsen i samarbejde med Kalundborg Kommune har en målrettet indsats for at bringe gennemsnitshastigheden ned. I løbet af eftermiddagen mellem kl. 14:00 og kl. 18:30 foretog politiet ATK-målinger på flere lokaliteter og i begge retninger på Bjerge Landevej / Svallerup Landevej (rute 22).

På Bjerge Landevej blev der på landevejen, hvor højst tilladte hastighed er 80 km/t, målt 5 bilister i sydlig kørselsretning, og højeste målte hastighed var 117 km/t. I nordlig retning blev der målt 6 bilister, hvoraf den højeste hastighed var 122 km/t

I Svallerup, hvor der er 60 km/t hastighedsbegrænsning, var der ligeledes opsat to ATK-vogne, der målte trafikken mod henholdsvis syd og nord. I trafikken mod nord blev der målt 22 bi lister, hvor højeste hastighed var 83 km/t. Der var i alt 2 sager til klip i kørekortet. Mod syd – ud for Svallerup Skole – blev der blitzet 13 bilister, og også her var højeste hastighed 83 km/t. Der passerede henholdsvis 1984 køretøjer mod syd og 1148 køretøjer mod nord under målingen dette sted.

ATK-målerne noterede sig, at en enkelt bilist kørende mod nord ikke havde lært af det første blitz, hvor han blev fotograferet med 113 km/t i 80 km/t zonen og efterfølgende blitzet med 71 km/t i 60 km/t-zonen i Svallerup.

I Ubby havde politiet placeret endnu en ATK-målevogn ud for Ubby Skole og Efterskole, hvor 7 køretøjer blev blitzet i 50 km/t-zonen. Her var højeste hastighed 65 km/t, men trafikanten bliver lidt sværere at identificere.

Mistænkeligt forhold – Søvejen, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1857 undrede en lokal, 39-årig mand sig over, at en mand og en kvinde i en sølvgrå personbil kørte rundt i området. De kiggede ind i husene og de tilhørende haver, og anmelderen var selv blevet spurgt, om han ville interviewes. Han fandt deres adfærd meget mistænkelig og underrettede politiet, som dog ikke fandt hverken parret eller deres bil.

Indbrud i perioden
Kirkemosevej, Føllenslev Møllehøj, Føllenslev Bøgetoften, Gørlev Sæbyvej, Sæby, Høng Ulstrup Vænge, Kalundborg