Lone Bjørklund tiltræder til juni stillingen som vicedirektør med sundhedsfaglig ansvar på Holbæk Sygehus. Dermed afløser hun Aase Bjerring, der efter en lang karriere i sundhedsvæsenet har valgt at gå på pension.

Lone Bjørklund. Foto: Region Sjælland

Lone Bjørklund er 48 år og kommer fra en stilling som hospitalschef på privathospitalet Aleris-Hamlet i Søborg og København, hvor hun siden 2016 har haft det overordnede ansvar for hospitalets drift og de 500 medarbejdere. Inden da var hun oversygeplejerske på Hjertemedicinsk Klinik, Rigshospitalet, og før det ledende oversygeplejerske på Gentofte Hospitals ortopædkirurgiske afdeling.

– Jeg er overbevist om, at vi i Lone Bjørklund har fundet den helt rette person for Holbæk Sygehus med en sikker sans for sundhedsfaglig kvalitet og lang erfaring i effektiv drift. Lone har et markant drive og er helt fremme i feltet i forhold til nye udviklingsmuligheder på sundhedsområdet. Jeg glæder mig til at byde hende velkommen på holdet, siger sygehusdirektør Torben Dencker Rasmussen.

Lone Bjørklund blev uddannet til sygeplejerske i 1995 og har siden gennemført en masteruddannelse i voksenundervisning på RUC og en Master of Public Administration ved Copenhagen Business School.

– Det, at Holbæk Sygehus blandt andet har stort fokus på patientinddragelse, sammenhæng samt udvikling, uddannelse og forskning, har i høj grad inspireret mig til at søge stillingen som vicedirektør. Jeg glæder mig meget til at være med til at videreudvikle patientforløbene på tværs af sektorer og specialer i samarbejde med alle medarbejdere på Holbæk Sygehus, siger Lone Bjørklund.

En af Lone Bjørklunds opgaver bliver at videreudvikle indsatsen med at skabe mere sammenhæng og nærhed i sundhedsvæsenet og mere samarbejde på tværs af region og kommuner til gavn for den enkelte patient. Holbæk Sygehus er i forvejen i front på dette område, blandt andet med etablering af et udkørende geriatrisk team i samarbejde med hele tre omegnskommuner, Kalundborg, Holbæk og Odsherred Kommuner, samt oprettelse af ny sygeplejerskeuddannelse på Holbæk Sygehus til september sammen med Professionshøjskolen Absalon.

Lone Bjørklund, der bor i København, kommer til at indgå i sygehusledelsen, som desuden består af vicedirektør med lægefagligt ansvar Knut Borch-Johnsen og sygehusdirektør Torben Dencker Rasmussen.

Holbæk Sygehus er et af Region Sjællands fire akutsygehuse med 1700 ansatte og en af landets største medicinske afdelinger. Sygehuset har 338 sengepladser og betjener omkring 200.000 borgere fra Nordvest- og Midtsjælland.