Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 20. december 2017 til 2. januar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Gørlev, Kalundborg

Kl. 0530 skete et uheld på Gørlev Landevej, hvor en 64-årig kvinde fra Gørlev foretog en overhaling af en lastbil i sydlig retning.

Hun kørte frontalt ind i en modkørende bil, der blev ført af en 18-årig mand fra Slagelse. Begge bragt til sygehus til behandling. De var ved bevidsthed, da de blev kørt væk fra uheldsstedet, men politiet kender ikke deres tilstand yderligere.

Den overhalede lastbil ligeledes skadet, da den blev ramt af implicerede biler. Chaufføren og en passager kom ikke til skade.

Uheldet gav trafikale problemer, idet vejen blev totalt spærret i flere timer efter uheldet, der også blev undersøgt nærmere af en bilinspektør.

 

Mistænkeligt forhold – Høng, Kalundborg

Kl. 1943 fik politiet anmeldelse om, at flere personer bar effekter ud fra et hus på Borretoften, hvilket kunne lede tankerne hen på indbrud eller lignende. Det viste sig, at en person var ved at fraflytte stedet, og det var således helt legalt. Politiet benyttede lejligheden til at undersøge identitet m.v. på øvrige tilstedeværende, der stort set alle var udlændinge.

Anholdelse – Røveri / våbenloven – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 0838 fik politiet en henvendelse fra butikspersonalet i SuperBrugsen om, at en mand var tilbageholdt efter tyveri af varer fra butikken. En civil politimand assisterede med tilbageholdelsen af manden, der havde optrådt aggressivt. Politiet fik ved supermarkedet kontakt til en 37-årig mand fra Ruds-Vedby, der i forvejen var uønsket i butikken. Personalet havde fulgt manden rundt i butikken, hvor han havde medtaget sin hund i indkøbsvognen. Efter at have samlet nogle varer sammen gik han gennem kassen uden at betale og skubbede til nogle udstillede varer, så de væltede, på vej ud af butikken. Da personalet ville tilbageholde ham, sparkede han den ene ansatte over benet i forsøget på at slippe fri fra tilbageholdelsen, som han modsatte sig. En civil politimand var kommet til stede og assisterede, indtil politiet anholdt manden som mistænkt for røveri i butikken pga. den anvendte vold
mod personalet for at sikre sig de stjålne varer. Den anholdte, der i øvrigt havde en lille økse under tøjet, blev afhørt til sagerne og har overnattet i et arresthus, inden fredag formiddag kl. 0830 skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling fra anklagemyndighedens side.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 1517 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brandundersøgelse – Slagelsevej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 1856 rykkede brandvæsnet og senere politiet ud til en brand i et udhus. Ilden var opstået i en papkasse, der var placeret op ad en trævæg i et skur. Da ilden tilsyneladende var gået ud af sig selv, skete der kun mindre skader på papkassen og trævæggen. Politiet formoder, at noget varmt anbragt i papkassen kan have forårsaget branden. Ingen kom til skade.

Uro – Kalundborg

Kl. 0105 ringede det på døren på en adresse på Bakkegårdsvej. Da anmelderen åbnede væltede en blå røg ind i huset. Det må antages, at der har været tale om en røgbombe. Huset blev luftet ud, og røgen forsvandt. Sagen undersøges nu nærmere.

Spirituskørsel – Kalundborg

Kl. 0531 anholdt politiet en 29-årig mand fra København, der kørte i bil på Sydhavnsvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Brand i biler – Kalundborg

Kl. 2342 blev anmeldt om brand i biler på Nørre Alle, hvor to biler var udbrændt og to biler brandskadet som følge af brandene. Der er mistanke om, at brandene er påsatte. Politiet hører gerne fra vidner til brandene. Ring på 114.

Litauer dømt for indbrud og udvist – sag fra Kalundborg

Kl. 1130 blev en 47-årig mand fra Litauen fremstillet i retten, hvor han blev idømt 30 dages fængsel og udvist af Danmark med indrejseforbud i seks. år. Pgl. anholdt efter indbrud på Kystbakken i Kalundborg den 271117. Pgl. blev anholdt kort efter indbruddet og varetægtsfængslet. En medgerningsmand blev aldrig fundet.

Ild i juletræ – Vesterlunden, Særslev, Snertinge – Kalundborg

Kl. 1646 udbrød der brand i et juletræ, hvorpå nogle stjernekastere var blevet tændt. Branden i juletræet hos en 78-årig kvinde medførte, at en rude blev ødelagt på grund af varmen. Kvinden tog ophold hos nogle naboer, medens skadeservice gjorde stedet beboeligt i løbet af et par timer, så julen kunne fejres i vante rammer. Ingen kom til skade ved branden.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Tissøvej, Jorløse, Kalundborg

Kl. 1134 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 47-årig mand fra Store-Fuglede. Han havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Da det nu var tredje gang, at han blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation. Den 47-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham og sprøgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Brand i julebord – Østervangsparken, Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 1804 blev der slået alarm fra Sejerø om ildebrand med røg i huset til følge. Alle beboere var kommet ud i sikkerhed. Sognefoged tog til stedet, hvor det viste sig, at nogle gløder på et julebord havde forårsaget en kraftig røgudvikling. Ingen var kommet til skade, og beboerne måtte efter en udluftning af bygningen finde et andet sted for overnatning. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af branden.

 

Uorden – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 2301 måtte politiet køre til en p-plads i området, hvor en anmeldelse gik på, at 20-30 personer var i slagsmål. Ved politiet ankomst var der faldet ro på i en gruppe på 15-20 personer, som politiet traf i området. En 28-årig mand fra Kalundborg var blevet udsat for vold efter et par slag med en hård og ukendt genstand i hovedet. De personer, som politiet fik registreret, var mænd i tyverne og fra Kalundborg. Hvorfor striden i grupperingen var opstået, forsøger politiet nu at finde ud af i forsøget på at identificere gerningsmanden til volden mod den 28-årige mand.

Varetægtsfængsling – Vold / vidnetrusler / hærværk – Kalundborg

Kl. 1030 blev en 17-årig ung mand fra Kalundborg fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for vold, grov vold, trusler mod vidner og hærværk i fem forhold, som er blevet begået i perioden fra april til medio december 2017 i Kalundborg. Politiet havde ledt efter ham i et stykke tid og traf ham tilfældigt blandt en gruppe unge for slotscentret i Holbæk, så politiet kunne anholde ham kl. 0147 med henblik på fremstilling i grundlovsforhøret. Retsmødet endte med, at den 17-årige blev varetægtsfængslet frem til den 23. januar 2018 og efterfølgende anbragt på en institution for unge frihedsberøvede.

Kørsel uden førerret mv. – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 1630 bemærkede en lokal patrulje en bilist køre mod ensretningen i Skibbrogade, der er udlagt som gågade, og hvor erhvervskørsel kun er tilladt i tidsrummet kl. 0600-1200. Bag rattet i bilen sad en 21-årig mand fra Kalundborg, som oplyste at have glemt sit kørekort. Det viste sig dog, at der var en god grund til at have et kørekort med sig: i 2016 var han blevet idømt et kørselsforbud og havde i den forbindelse afleveret sit kørekort til politiet. Den 21-årige kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af overtrædelserne ved dagens kørsel i Skibbrogade.

Narkokørsel – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 2047 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Indbrud i perioden
Søkrogen, Gørlev Centervej, Høng Nørre Alle, Kalundborg Stationsvej, Kalundborg Røsnæsvej, Kalundborg Skovvej, Kalundborg Ulstrup Vænge, Kalundborg Slagelsevej, Kalundborg (2 steder) Elledevej, Kalundborg Kæret, Ubby, Jerslev Sj.