Vinbønderne på Dyrehøj Vingård ved også en del om gin, og i deres seneste nyhedsbrev anbefaler de en bog om danske gin, skrevet af Christian Wendelboe fra Bar Plata. Hvis man gerne vil forstå, hvorfor gin er blevet så trendy samt få serveret en række spændende nye drinks-opskrifter, er denne bog ikke til at komme uden om.

Én af de nye lækre gincocktails er RÖS Sour med æble og vanilje. “Sours i æblegenren mixer Christian mange af på Bar PLATA – og det er der en god grund til. Friskheden fra æblet, fedmen fra ægget og sødmen fra vaniljen er en helt perfekt kombination”, hedder det i nyhedsbrevet fra Dyrehøj Vingård:

Du skal bruge:
4 cl. RÖS Gin
2 cl. RÖS Æblelikør
3 cl. æggehvider
1/4 æble
1,5 cl. vaniljesirup
3 cl. citronsaft

Skær et æble i kvarte og del én af æblebådene i mindre stykker – du behøver ikke at fjerne kernehus og kerner, da cocktailen fine straines. Muddle æblestykkerne med din muddler i shakeren og tilføj de resterende ingredienser. Dry shake først uden is (hårdt) til der er et fint skum. Tilføj is og shake endnu en gang. Double strain mixet og hæld det i dit isafkølede glas og pynt med en tynd skive frisk æble eller en dehydreret skive æble.

Køb bogen og ingredienserne her.

PR-foto, Dyrehøj Vingård