Selvom Kalundborg Bibliotek først afslører kataloget d. 20. januar, kan de allerede nu afsløre nogle af de godbidder, foråret byder på.

I år er der fokus på det sunde liv i balance — for børn og voksne. Speciallæge og innovationschef Imran Rashid, der yder mental førstehjælp til det moderne menneske i sin nye bog Sluk — kunsten at overleve i en digital verden. Her behandler han det højaktuelle dilemma: hvordan lærer vi at slukke for den digitale verden og give hjernen en pause?

Og i Kalundborg Hallerne er der familiedag med fokus på “Robuste børn”, når de voksne kan høre psykolog, lærer og forfatter Per Schultz Jørgensen fortælle om vigtigheden af at give børn en robust karakter, mens ungerne brænder energi af med Gerlev Legepark.

Mød også den seje håndboldspiller Daniel Svensson, der beretter personligt om sin kamp mod kræften, når han gæster Ubby Bibliotek og Forsamlingshus, arrangeret i samarbejde med Hvidbæk Lokalråd.

Nyt katalog, nu med artikler
I år lanceres ikke alene nye oplevelser. Det halvårlige katalog over arrangementer har fået en overhaling og der er gjort plads til spændende artikler, der giver dig ny inspiration til læsningen, foruden ny viden og kendskab til lokale kulturaktører i kommunen. Her kan du fx læse om young adult, når cand.mag, blogger og foredragsholder Eva Lucia guider os ind i YA-genren og giver os sine bedste anbefalinger, og artiklen “Sammen skaber vi det bedste bibliotek” giver et spændende indblik i den frivillige indsats, der har pustet nyt (kultur)liv i bibliotekerne i Ubby, Svebølle og Eskebjerg.

“Vi ønsker at lave det bedste udstillingsvindue til dig, der er nysgerrig på kulturen i Kalundborg, og håber, I kan lide vores nye format”, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Kig ind til release-festen 20. januar — og til årets nye arrangementer på Kalundborg Biblioteker!