Som en del af regeringens plan om udflytning af uddannelser etableres fra 1. september 2018 en bioanalytikeruddannelse i Kalundborg som en uddannelsesstation.

Konkret betyder det, at Absalon til sommer kan slå dørene op for endnu et uddannelsestilbud i Kalundborg, hvilket glæder Hans Stige, bestyrelsesformand for Professionshøjskolen Absalon:

– Sidste år etablerede vi en ny ingeniøruddannelse i Kalundborg og det er glædeligt, at uddannelsesudbuddet i den del af regionen nu styrkes yderligere i forbindelse med regeringens udflytning af uddannelser, siger Hans Stige.

Rektor Camilla Wang ser også store fordele ved, at der nu kommer endnu en uddannelse til Kalundborg:

Foto: Absalon

– Flere undervisere og studerende giver et større og stærkere uddannelsesmiljø i byen. Og så glæder vi os til at samarbejde med både offentlige og private virksomheder i Nordvestsjælland om en uddannelse med tråde ind i både sundhedsvæsenet og industrien. Det vil også styrke bioanalytikeruddannelsen, at der bliver et uddannelsestilbud i både Næstved og Kalundborg, siger Camilla Wang, der tilføjer, at man nu er i gang med den praktiske udfoldelse af det nye uddannelsestilbud, således at der kan starte studerende i Kalundborg til september.

Om uddannelsesstationer
Den kommende uddannelsesstation i Kalundborg oprettes som en del af Professionshøjskolen Absalons bioanalytikeruddannelsen i Næstved. Dermed bliver de studerende en del af et samlet uddannelsesmiljø, som omfatter både Næstved og Kalundborg.

En uddannelsesstation indebærer, at de studerende kan tage op til halvdelen af den teoretiske del af uddannelsen i Kalundborg.

Om bioanalytikeruddannelsen
Bioanalytikeruddannelsen er en 3,5-årig professionsbacheloruddannelse med praktik.

Som bioanalytikerstuderende lærer man at analysere biologisk materiale fx blodprøver, DNA og bakterier samt om deres anvendelse til diagnosticering, forebyggelse og behandling.

Bioanalytikere beskæftiges typisk i sundhedssektoren, men også i industrien. Professionshøjskolen Absalon uddanner bioanalytikere i Næstved, hvor der hvert år starter ca. 60 nye studerende.