Torsdag d. 30/11 kl. 18.00 varmer Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker op til julen med fællesspisning og musikalsk underholdning i Ubby Forsamlingshus.

 Hvis man hører til dem, der kun kender Jeppe Aakjær som en romantisk og lyrisk hjemstavnsdigter, er her lejligheden til genkendelsens glæde, men også til at møde an dre sider af ham.
Den musikalske forestilling leveres af Bente Kure og Leif Ernstsen , der via sange, men også anekdoter og uddrag fra Jeppe Aakjærs prosatekster, tegner et helhedsportræt af “Jens Vejmands” far.

Forestillingen er en koncert med et vist teaterpræg, som ved hjælp af enkle virkemidler og få rekvisitter, skaber nogle rammer, hvori en tæt stemning vokser frem. Der er naturligvis også fællessang undervejs – alt andet ville jo ikke være i Aakjærs ånd!

De fleste af sangene, der synges i løbet af koncerten, findes på de meget anmelderroste CD’er “Som dybest brønd” og “I kanten af den gule lupin,” som der selvfølgelig er mulighed for at købe ved koncerten.

De fleste kender Jeppe Aakjær som forfatteren til de kendte sange “Jens Vejman,” ” Jeg bærer med smil min byrde” og romanen “Jens Lang kniv.” Men Jeppe Aakjær var også en samfundsrevser, der flere gange var i konflikt med samfundet, som han gjorde oprør imod. Han sad f.eks. i fængsel 17 dage for sine foredrag om den franske revolution og sine angreb på Indre Mission. Jeppe Aakjær kæmpede for de elendige forhold, tyendet levede under, og hans kritik af dette var medvirkende til at Tyendeloven blev ophævet i 1921.

Bente og Leif modtog Aakjærprisen 2012 for det store arbejde de har gjort, og stadig gør, for at udbrede kendskabet til Jeppe Aakjær og hans forfatterskab. De har spillet sammen siden 1985 og fejrede således 30 års jubilæum i 2015. Både spillesteder, festivals, kursuscentre, kongresser, skolebørn og foreninger i hele Danmark, har gennem de sidste tre årtier nydt godt af de to talentfulde musikeres alsidige optræden og repertoire. Et repertoire, hvor de blander lige dele alvor, humor, eftertænksomhed, grin, stilhed og “gang i den.” Efterhånden med hovedvægten på deres egne sange og melodier inklusive oversættelser fra både engelsk, norsk og svensk, men krydret med både Jeppe Aakjær, Sigfred Pedersen, Halfdan Rasmussen, Benny Andersen, Wiehe og Afzelius.

Arrangementet foregår torsdag d. 30/11 med fællesspisning kl. 18.00.

Pris kr. 190, –

Hvidebæk Lokalråd har planlagt menuen, som er hamburgerryg, brune kartofler og brunlangkål . Ønskes kun adgang til den musikalske forestilling kl. 19.00, er prisen kr. 130,- Der er rabatter til medlemmer af Hvidebæk Lokalråd og Biblioteksklubben.

Læs mere og køb billetter via www.kalundborgbib.dkeller på et af bibliotekerne i Kalundborg Kommune.

 

Bente Kure og Leif Ernstsen – Foto: Liv i Forsamlingshusene