Nisser, gløgg, 30 stande, indendørs hoppeborg og meget mere

Vingården inviterer til hyggeligt julemarked på Røsnæs d. 25/11 – 26/11, kl. 10 – 16. Entré kr. 20.- / børn gratis

Har du lyst til at smage på en vin, der er helt rå? Så kan du finde Zachary i vineriets flaskerum, hvor han er klar med en smagsprøve. Den rå vin, der er til smagning, skal senere igennem en flaskegæring og er planlagt til at blive “Sparkling Pink” til næste år. Du har også mulighed for at spørge om vinmagerens udfordringer og til årets høst.

Sædvanen tro kører destilleriet for fuld damp begge dage. Destilleriet ligger inde i vineriet. Det er lavet af kobber og har tre kolonner. Henry fortæller om processen ved at lave alkohol, og har også en smagsprøve på det, han er i gang med at destillere. I vineriet finder du også to udstillere, nemlig Holbæk Bryghus og Bajrami Bolcher.

Den populære tradition med hjemmebagte æbleskiver med mos videreføres. Til æbleskiverne kan man få 3 slags gløgg; rød, hvid og alkoholfri gløgg. Julecaféen har til huse i hallen i den ene ende, og i den anden ende er der udstillere med trædrejning, kranse, antikviteter og hjemmestøbte lys. Besøg udstillerne og find årets julegaver, kalendergaver og værtindegaver.

I stuehuset forvandles den grønne stue til en hyggelig julestue med pileflet, nisser og keramik, når Susanne og Kaja flytter ind. I de to hjørnestuer er der bla. porcelænsnisser og syltede grøntsager samt smykker, keramik, krus og skåle.

I havestuen udstiller Galleri Gry. Man kan bl.a. høre nærmere om de planlagte udstillinger, der kommer, når galleriet flere gange  flytter ud på vingården i løbet af 2018. Og så kan man jo, som altid, få en god og veloplagt samtale om kunst.

Når man kommer op ad trappen til 1. salen, bliver man mødt af rigtig mange, forskellige stande. Alt fra filtnisser og juleklip, honning og keramiknisser til hatte og tekstilkunst. Og flere til.

For børnene er der “find nissens kodeord-konkurrence.” Nissen har gemt nogle bogstaver rundt omkring blandt boderne – og måske endda i gløgg-gryden? Find dem, og sæt dem sammen til et ord, der måske har noget med vin og jul at gøre. Der udtrækkes en vinder blandt alle de rigtige besvarelser.

Vi trækker traditionen tro lod om 3 gavekurve på indgangsbilletten. Vindernumrene bliver annonceret på hjemmesiden og på facebook efterfølgende.

Læs mere her: Jul på Vingaarden Facebook