Her kan du læse de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet d. 29/10 til d. 10/10 – 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Forsøg på tricktyverier – Kåstrupvej, Kalundborg / Kalundborgvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 16.06 fik politiet en anmeldelse fra plejepersonalet på et plejehjem på Kåstrupvej om, at en 83-årig kvindelig beboer kl. ca. 1530 havde fået uventet besøg af en kvinde, der ville ind til den 83-årige for at lave en “undersøgelse på en klinik”, samtidig med hun tog fat i den 83-åriges skulder. Da den fremmede kvinde havde almindeligt tøj på, fattede den 83-årige mistanke om, at noget var galt, og lukkede hurtigt døren. Den fremmede kvinde, der blev beskrevet som 20-25 år, 155-160 cm høj, spinkel af bygning, sort hår, iført lang mørk jakke, medbragte en Ipad og talte dansk med accent, forsvandt i ukendt retning fra området. Kl. 16.11 fik politiet en anmeldelse fra Kalundborgvej, Eskebjerg, om at den ene af to fremmede kvinder havde henvendt sig hos en handicappet beboer, som i lejlighedens entre var blevet berørt på arme og ben. Der var intet stjålet i forbindelse med det uønskede besøg. Den anden kvinde var set gemme sig bag en busk og et skur i området, hvilket man fandt underligt. Den ene kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, 35 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Almindelig bygning, men formentlig gravid. Flettet hår. Talte få danske ord, Talte: Engelsk, Iført: brunt/brunmelleret jakke og bukser. De to kvinder kørte muligt i en hvid bil. Lokalpolitiet i Kalundborg/Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket kvinderne og deres bil i områderne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

 

Mistænkeligt forhold – Høng, Kalundborg

Kl. 23.38 blev anmeldt om et mistænkeligt forhold på Katrinevej, hvor en person gik rundt i en have og lyste med en lygte. Det var en nabo, der bemærkede det mistænkelige forhold. Politiet kørte til stedet. Der blev ikke fundet mistænkelige personer. Et godt eksempel på god nabohjælp!

 

Vold – Kalundborg

Kl. 12.20 fik politiet to anmeldelser om vold, der fandt sted på Kordilgade. I det ene tilfælde blev en 26-årig mand fra Kalundborg grebet bagfra og slynget ned på fliserne, hvorefter han blev sparket i hovedet. Overfaldet skete lørdag på et tidspunkt mellem kl. 00.30 og kl. 01.30. Samme mand blev overfaldet i samme tidsrum et andet sted på Kordilgade, hvor han også blev sparket. Politiet undersøger nu sagen nærmere. Politiet kender ikke motivet til overfaldet. Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har overværet de to voldstilfælde på Kordilgade ud for nr. 10 og nr. 67. Ring til politiet på 114.

 

Spirituskørsel – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 00.22 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Regstrup for spirituskørsel i en personbil på motorvejen i vestlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Narkopåvirket bilist – Svebølle, Kalundborg

Kl. 10.37 blev en 26-årig mand fra Valby anholdt og sigtet for narkokørsel på Tissøvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

 

Spirituskørsel – Kalundborg

Kl. 00.28 anholdt politiet en 23-årig mand fra Korsør, der kørte i bil på Slagelse Landevej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

 

Kvalificeret vold – Kalundborg

Kl. 06.50 søndag morgen fik politiet anmeldelse om knivstikkeri på Klosterparkvej. En 24-årig mand fra Kalundborg, blev kørt til sygehus med et enkelt knivstik i benet. I første omgang forlød det, at der var tale om 10 knivstik, men det var heldigvis ikke tilfældet. Det har ikke været muligt for politiet at få klarlagt, hvad der er sket. Forurettede ønsker ikke politiets indblanding i sagen. Det er politiets indtryk, at parterne kender hinanden.

 

Færdselsuheld – Kalundborg

Kl. 20.03 skete et færdselsuheld på Slagelse Landevej, hvor en 55-årig kvinde fra Stenlille kørte i en varebil ad Slagelse Landevej mod syd. Hun overså en fodgænger, der gik i højre side af vejen. En 64-årig mand fra Kalundborg blev ramt og blev efterfølgende fløjet til Rigshospitalet. Hans tilstand betegnes som kritisk. Der er fredag ikke nye oplysninger om mandens tilstand.

 

Hærværk mod bil – Kalundborg

Kl. 08.19 blev anmeldt om hærværk mod en personbil, der stod på Klosterparkvej. Hærværket sket mellem kl. 23.00 og midnat tirsdag aften. Forrude knust og døre ridset med kniv, forlygter og glastag knust m.v. Ingen mistanke om gerningsmand. Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har hørt eller set noget i forbindelse med hærværket. Ring på 114.

 

Brand i bus – Kalundborg

Kl. 08.54 kom en melding om “brand i en rutebil” på Svends Alle. Det blev konstateret kort efter, at der var tale om en brand i en luftfilterkasse. Branden hurtig slukket. Ingen personskade.

 

Tricktyverier – Gyldenløves Kvarter / Charlotte Amalies Kvarter, Solrød Strand

Kl. 10.57 anmeldte en 64-årig kvindelig kørestolsbruger fra Solrød Strand, at hun kl. ca. 10.30 fik uventet besøg af to udenlandske kvinder, der ville have en underskrift på et stykke papir. Anmelderen afviste dem, men de to fremmede kvinder trængte sig ind i anmelderens lejlighed, hvor de gik rundt. De blev skældt ud over deres adfærd og forlod til sidst stedet formentlig uden at have succes med at stjæle noget. De to fremmede kvinder blev beskrevet som med anden etnisk baggrund end dansk, 30-35 år gamle, sort langt hår og iført farvestrålende tøj. De talte i øvrigt dårligt dansk og forsvandt i ukendt retning i området, hvor politiet forgæves forsøgte at finde dem. Kl. 12.45 anmeldte en 91-årig kvinde fra Solrød Strand, at hun kl. ca. 10.00 havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde, som forsøgte at presse sig ind i hendes lejlighed. Kvinden havde fremvist et stykke papir/pap, men var blevet forhindret i at komme ind. Den fremmede kvinde havde herefter forladt stedet og blev beskrevet som: Ikke etnisk dansk af udseende, 25-30 år, sort hår, talte et fremmedsprog og fremstod som gravid. Politiet ledte også efter denne kvinde, men fandt hende ikke. Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de beskrevne kvinder i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Varetægtsfængsling – Indbrud i villa – Østrupvej, Ugerløse – Holbæk

En 49-årig mand fra Roskilde blev fredag kl. 10.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for indbrud i en villa på Østrupvej, Ugerløse, torsdag formiddag. Her var han blevet anholdt på fersk gerning under indbruddet. Retten idømte den 49-årige en straksdom på fem måneders fængsel, som han modtog. Den dømte var dog ikke enig i, at han skulle forblive frihedsberøvet, indtil afsoning kunne iværksættes, hvorfor den del af dommen blev kæret til landsretten.

 

Indbrud i villa – Ugerløse, Holbæk

Kl. 11.29 blev anmeldt om indbrud i en villa på Østrupvej, hvor en gerningsmand kom ind ved at knuse en rude i en dør. Fra stedet stjålet kontanter, spiritus og frostvarer. Politiet kørte til stedet, og kl. 1140 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der sigtes for indbruddet. Han er fortsat anholdt, og han vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

 

Forsøg på indbrud i villa – Asnæs, Odsherred

Kl. 11.58 overraskede en anmelder en mand, der var i færd med at bryde et vindue op til hendes hus. Pgl. stak af, da han blev opdaget. Han beskrives som: Mand, ca. 30 år, alm. af bygning, østeuropæisk af udseende, kort mørkt hår, bordeaux t-shirt, blå bukser. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til pgl.

 

Tricktyveri – Roskilde

Kl. 12.05 fik politiet anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted kl. 1030 ved Hyrdehøj, hvor den 63-årige kvindelige anmelder fra Roskilde netop var i gang med at handle. En 20-30 årig mand, med sort hår og store sorte briller kom hen til forurettede og spurgte hende om nogle tomater. Pgl. talte dansk med accent. Forurettede mærkede samtidig et ryk i sin taske, og da hun vendte sig om, stod en mand på 40-50 år, overvægtig, gråt hår, med hendes pung. Forurettede råbte op og manden smed forurettedes pung. Der blev således ikke stjålet noget ved den lejlighed.

 

Mistænkelig adfærd – Roskilde

Kl. 16.00 var en 13-årig pige på Roskilde station perron 2-3, hvor hun kom gående op ad trappen. En 40-50 årig mand, 165-170 cm høj, der talte dansk, forsøgte at tage fat i hende og ville kysse hende. Manden var iført en sort jakke og jeans. Pigen slap væk og ind i toget, hvor hun ringede til sin familie. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

 

God nabohjælp – Hårlev, Stevns

Kl. 19.05 bemærkede et vidne, at der kørte en gul pickup ind i anmelderens indkørsel. To personer gik rundt om naboens hus, og da anmelderen så dette, så henvendte han sig til de to, der kom med en noget søgt forklaring om, at de ledte efter en lejebolig. De kørte kort efter fra stedet. Anm. var sikker på, at der var tale om to personer, der havde planer om at begå indbrud. De to beskrives som: Mænd,begge ca. 30 år, henholdsvis alm. af bygning og kraftig af bygning,talte engelsk med kraftig accent. Beboerne i huset har ikke ventet besøg eller andet, der kunne godtgøre, at de to mænd var på stedet i et lovligt ærinde. Sagen er et godt eksempel på god nabohjælp!

 

Indbrud i perioden:

Kalundborgvej, Eskebjerg
Åløkkevej, Gørlev Ornum, Gørlev
Råes Vænge, Kalundborg
Byens Mose, Kalundborg
Fasanvej, Kalundborg
Agerhønevej, Kalundborg
Slagelsevej, Kalundborg
Fr. Andersensvej, Kalundborg
Nordvestvej, Svebølle
Frederiksberg, Svebølle