Elsker du eSport, cosplay eller at hygge med familie og venner til en gang brætspil?

Kalundborg Bibliotekerne inviterer til Nordisk Spil Uge i uge 44, fra d. 30/10 til d. 4/11, med arrangementer, der hylder spil i alle former og størrelser.

I anledning af Nordisk Spil Uge lægger Kalundborg Biblioteker ud med forskellige digitale og mere traditionelle spilrelaterede tiltag, som retter sig til både børn, unge og voksne. Men hvorfor egentlig fremme spil?

”Spil er mere end bare underholdning. De kan fremme læring, er ofte meget sociale, og alle kan relatere til dem, fordi vi alle på et tidspunkt i vores liv har spillet – og måske stadig gør det,” siger bibliotekar og tovholder på projektet Maria Loman.

Kalundborg Biblioteker har sammenstykket et bredt og spændende program med noget for alle.

”Spil er ikke kun til børn. Der er rigtig mange unge og voksne, der spiller alle mulige spil, om det nu drejer sig om 5 minutters Candy Crush, mens man venter på bussen, en omgang brætspil med familien, eller at løbe rundt i en skov udklædt som elverpige eller viking. Spil er overalt og en lige så vigtig og givende aktivitet som at læse en bog eller se en film. Det er bare mere interaktivt”, siger Maria.

Hele ugen kan man lægge puslespil eller spille brætspil på flere af bibliotekerne, og der er en konkurrence, hvor man kan klæde sig ud som sin favoritkarakter, eller hvad man nu ellers kunne tænke sig. Herefter tager man et billede og sender det til nordiskspiluge@gmail.com. Så er man med i konkurrencen om titlen “Bedste kostume” til hhv. voksne og børn. Afstemning sker online på bibliotekets hjemmeside, og vinderne bliver offentliggjort på lørdag d. 4. november, kl. 12.00 på Kalundborg bibliotek.

Der er også godter til gamerne på Kalundborg Bibliotek: Onsdag d. 1. november er der mulighed for at spille DotA 2 på biblioteket på professionelt udstyr fra kl. 10.00 til 17.00.

“eSport er meget hot og relevant lige nu, og der er flere og flere ungdomsskoler og foreninger omkring, der opretter linjer og andre tilbud til aspirerende eSportere,” siger Maria. Foredraget om eSport egner sig til både spilglade unge og deres forældre.

Fredag står i rollespillets tegn, når vi spiller forskellige RPGer på PlayStation 4. Aftenen byder på et spændende foredrag med en spildesigner, som fortæller om sit job. En absolut must for gamere og aspirerende spildesignere!

På lørdag inviterer vi til en introduktion af figurspillet Warhammer 40.000, og hobbyen, der ligger bagved. Du kan få tips til, hvordan du bedst maler dine figurer, og hvis du tager dine egne figurer med, kan du arbejde med dem i nørdet selskab med andre entusiaster.

Nogle af arrangementerne kræver tilmelding, da der kun er begrænset plads. Du kan tilmelde dig på www.kalundborgbib.dk – det sker.

På onsdag d. 1. november er der i forbindelse med eSportarrangementet færre publikumscomputere tilgængelige end sædvanligt. “Vi bruger pladsen midlertidigt,” siger Maria. “Det er stadig muligt at gå online og printe med din mobiltelefon eller tablet, men hvis du skal bruge en computer, vil vi råde dig at gøre det dagen før, eller efter kl. 18, når computerne er på deres plads igen.”

 

Nordisk Spil Uge er en del af International Game Week, hvis formål er at fremme digitale og traditionelle spil og spilkultur. Biblioteker fra hele verden er med til at fejre spil i denne uge, for spil er et etableret, vigtigt og underholdende medie for alle, uanset køn, alder eller personlig baggrund. Spil samler mennesker, og det hylder vi også på Kalundborg Biblioteker.

Læs mere om Nordisk Spil Uge: nordicgameday.

 

Foto: Johan Lantz / Kalundborg Biblioteker