Uhyggeligt hyggelige oplevelser i Birkegårdens Haver

Der er gys og aktive dage med royalt islæt i Birkegårdens Haver, når der inviteres til fantastiske Halloween-dage.

Fra lørdag d. 14/10 til søndag d. 29/10 slippes hekse, spøgelser og ikke mindst 200 halm- og græskarfigurer, heriblandt den kongelige familie og kendte karakterer fra H.C. Andersens eventyr, løs i de smukke omgivelser.

I år bliver Halloween større end nogensinde før. Vi har købt tusindvis af græskar, og skal i gang med at lave sjove, uhyggelige og smukke figurer, der skal gøre haverne til en helt spektakulær oplevelse, siger Merry Sørensen fra Birkegårdens Haver.


Særligt de mere end 200 figurer er med til at gøre Birkegårdens Halloween til noget helt særligt, og Merry Sørensen har i år udtænkt nye figurer inspireret af H.C. Andersens Eventyr, og så er der også royalt besøg fra Kongehuset. Dronning Margrethe, prins Henrik, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie samt kronprins Frederik og prins Joachim er udført som figurer i fuld galla.

“Det har været et stort og spændende arbejde. Det sværeste var at lave ordenerne og medaljerne, men det var også sjovt. Mon ikke de nok skal blive en succes,” siger hun.


Udover de flotte pyntede haver er der planlagt aktiviteter for børnene i den første uge, der også er efterårsferien for de fleste poder. Her kan de udskære deres egen græskarlygte, og to gange om dagen vil de mest fantasifulde lygter præmieres. De færdige græskarlygte udstilles i haven, eller kan købes med hjem for kr. 25. De modige børn kan tage en tur i spøgelseslabyrinten i laden, hvor uhyggen venter. For de mindre børn er der lavet en labyrint, der er knap så skræmmende.

“Det er så dejligt at planlægge Halloween og finde på alle de sjove og uhyggelige ting. Vi har selvfølgelig også skattejagt, ansigtsmaling, ATV-kørsel og æselridning. Om eftermiddagen tænder vi op i bålet, så der kan laves snobrød, og så er alle dyrene selvfølgelig klar til at tage imod gæsterne,” siger Merry Sørensen.

Café Klokkeblomst holder også Halloween, og serverer hver dag monsterburger til både børn og voksne.
Lørdag d. 21/10 inviterer Merry Sørensen på havevandring i de smukke efterårshaver, og efterfølgende vil der være Monsterburger-Buffet i Café Klokkeblomst. Husk tilmelding senest dagen før.

Fra d. 23/10 – 29/10 er der skruet ned for aktiviteterne, og de smukt pyntede haver kan nydes stille og roligt, for dem der ønsker det.

Efterårssæsonen afsluttes med en gratis buffet den 29/10, hvor Café Klokkeblomst kreerer lækre retter af de sidste råvarer, så madspildet minimeres. Derefter holder Birkegårdens Haver en pause inden dørene åbnes for en fortryllende jul fra den første søndag i advent.

Se det fulde Halloween-program her:  Birkegaardens Haver

 

 

Foto: Birkegårdens Haver