Bugten mellem Sjællands Odde og Røsnæs, gemmer på nogle helt særlige skatte i form af de to små øer; Sejerø og Nekselø. Fra det øjeblik man sætter sin fod på en af de to små øer, er det som om al travlhed forlader kroppen og man indstiller sig på ø-tempo.

Sejerby.
Den idylliske havn på Sejerø er velbesøgt af sejlerfolket og det er også her færgen fra Havnsø lægger til. En kort gåtur fra havnen ligger Sejerby, hvor man finder øens DagligBrugs. Det ligner en ganske almindelig dagligvarebutik, men tag trappen op til førstesalen og se butikkens udvalg af værktøj, isenkram, beklædning og legetøj til ungerne.

Camping og restaurant.
Mangler du et sted at overnatte på øen, er Sejerø Camping et godt bud. Man kan leje hytter, sommerhus og almindelige pladser til telt eller campingvogn. Prøv også et besøg på Restaurant Sejerø som både byder på frokost- og middagsretter af høj kvalitet tilberedt af lokale- og i mange tilfælde- hjemmedyrkede råvarer. Læs mere her.

Oplev øen på cykel.
Øen er 12 km lang, så er man frisk, kan man på cykle hele øen rundt på en dag. Fra den nordvestlige ende hvor Gniben fyr knejser, til den sydøstlige ende hvor man finder revet og en koloni af den sjældne tejst. Cykler kan lejes i Sejerby.

Nekselø.
På Nekselø er der en helt unik natur med sjældne blomster og dyr og 2 skønne trampestier, der bringer dig rundt om øen. Hopper du på den lille færge til Nekselø, venter der en helt særlig oplevelse. Turen starter ved den lille havn, hvor der er en fantastisk børnevenlig strand langs med molen ind til øen. Nekselø er så lille, at du sagtens kan gå hele vejen rundt på en dag, og det er hele turen værd.

Husk at medbringe frokostkurven, der kan nemlig ikke købes mad og drikke på øen. Toilet og drikkevand findes ved havnemolen. Læs mere her.

Ren idyl.
Kendetegnende for begge øer er det lave støjniveau, den utrolige fuglesang, de smukke pastelnætter hvor himlen viser et farvespektrum, som intet kamera i verden kan yde retfærdighed, og den rolige, tilbagelænede stemning.

Rikke Schade fra Byportalerne var på tur til øerne – se billederne her.